طرز تهیه پنکیک شکلاتی

به گزارش مجله آراد، پنکیک شکلاتی به خاطر ترکیب کاکائو و بافت نرمش معمولا جزو انتخاب هایی محسوب می شه که هم ظاهر مرتب داره هم طعم قابل قبولی ارائه می ده، بدون این که احتیاج به مواد خاص یا زمان زیاد داشته باشه. این کیک تابه ای خوشمزه وقتی احتیاج به یه خوراکی گرم و فوری دارین، انتخاب قابل قبولیه. شیرینی ملایم و بافت نرم این باعث می شه برای یا و مناسب باشه و همراهی با میوه، کمی خامه یا سس شکلات ظاهرش رو مجذوب کننده تر کنه. پنکیک شکلاتی بدون پیچیدگی خاص آماده می شه و بیشتر به خاطر طعم راحت و ظاهر مرتبش هوادار پیدا می کنه، به خصوص وقتی دنبال یه گزینه سبک اما خوشمزه هستین. در این مقاله از در ما طرز تهیه پنکیک شکلاتی رو به شما آموزش میدیم.

طرز تهیه پنکیک شکلاتی

طرز تهیه پنکیک شکلاتی در یک نگاه

برای درست کردن پنکیک شکلاتی، اول مواد یخچالی را از قبل بیرون بذارین تا هم دمای محیط بشن و بعد آرد، کاکائو، بیکینگ پودر و شکر را الک و یکدست مخلوط کنین. تخم مرغ را جدا هم بزنین و همراه شیر و روغن به صورت مایع یکدست دربیارین، بعد این ترکیب را کم کم داخل مواد خشک بریزین و با ویسک آرام مخلوط کنین تا خمیر صاف و نیمه غلیظی داشته باشین.

چند دقیقه به خمیر استراحت بدین، تابه نچسب را روی حرارت ملایم گرم کنین و یک لایه خیلی نازک روغن بزنین، بعد خمیر را با ملاقه بریزین و صبر کنین تا حباب ها ظاهر بشن. پنکیک را برگردونین، سمت دوم را کوتاه تر بپزین و در نهایت داغ سرو کنین تا بافت لطیف و رنگ یکدستش حفظ بشه.

برای خوندن میزان مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه پنکیک شکلاتی به ادامه مطلب مراجعه کنید.

مواد لازم برای تهیه پنکیک شکلاتی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد سفید قنادی1 لیوان فرانسوی دسته دار
پودر کاکائو2 قاشق غذاخوری
شکر2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ1 عدد
شیر1 لیوان فرانسوی دسته دار
روغن یا کره2 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
وانیلنصف قاشق چای خوری
سس شکلات، میوه یا عسلبرای تزیین پنکیک شکلاتی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت پنکیک شکلاتی: 15 دقیقه

میزان کالری در هر 100 گرم پنکیک: حدود 140 تا 180 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه پنکیک شکلاتی بدون فر

پنکیک شکلاتی وقتی درست تهیه بشه، بافت لطیف و رنگ یکدستش باعث می شه برای سرو صبحونه یا میان وعده انتخاب قابل اعتمادی باشه. ترکیب آرد و کاکائو با مواد تازه یخچالی، اگر درست مخلوط و به موقع پخته بشه، نتیجه ای منظم و خوش طعم به دست می ده که معمولا بدون دردسر آماده می شه.

مرحله اول: مواد یخچالی را در دمای اتاق قرار بدید

در اولین مرحله از طرز تهیه پنکیک شکلاتی، تخم مرغ و شیر را حداقل 10 تا 15 دقیقه زودتر از یخچال بیرون بذارین تا از سرمای شدید خارج بشن. وقتی این مواد هم دما با محیط باشن، در ترکیب با آرد بهتر عمل می کنن، گلوله نمی شن و خمیر پنکیک یکنواخت تر درمیاد. سرد بودن تخم مرغ یا شیر معمولا باعث می شه کاکائو خوب باز نشه و بافت خمیر به راحتی صاف نشه. اگه تصمیم دارین از کره برای تهیه پنکیک استفاده کنین، اون رو هم در دمای محیط قرار بدید تا نرم بشه و بعد به آسونی با بقیه مواد ترکیب بشه.

شما می تونید تخم مرغ، شیر و کره رو به صورت یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: مواد خشک را الک و یکدست مخلوط کنید

آرد، پودر کاکائو، بیکینگ پودر و شکر را باهم داخل یک کاسه بزرگ الک کنین تا هم پف مواد خشک حفظ بشه هم کاکائو گلوله نشه. بعد از الک کردن با یک قاشق یا ویسک خشک چند ثانیه هم بزنین تا کاملا مخلوط یکنواختی داشته باشین. این مرحله باعث می شه مزه و رنگ پنکیک از ابتدا کامل و صاف شکل بگیره.

شما می تونید آرد، پودر کاکائو و بیکینگ پودر رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: تخم مرغ را جداگانه هم بزنین تا یکدست و روان بشه

برای تهیه پنکیک شکلاتی بدون همزن برقی، تخم مرغ را داخل یک کاسه کوچک بشکنین و حدود 20 تا 30 ثانیه با چنگال یا ویسک هم بزنین تا زرده و سفیده کاملا یکی بشن. احتیاجی به پف دادن نیست؛ فقط باید روان و هم رنگ بشه. اگر این مرحله را رد کنین، هنگام اضافه کردن به آرد ممکنه رگه های سفیده یا زرده در خمیر پیدا بشه که روی ظاهر و لطافت پنکیک تاثیر می ذاره.

مرحله چهارم: شیر و روغن را با تخم مرغ ترکیب کنید

بعد از یکدست شدن تخم مرغ، شیر و روغن (یا کره ذوب شده ولرم) را اضافه کنین و حدود یک دقیقه آرام هم بزنین. در این مرحله فقط می خواین مواد کاملا مخلوط بشن؛ نباید طولانی هم بخوره تا هوا بیش از حد وارد مخلوط نشه. دمای ولرم مواد مایع یاری می کنه کاکائو بهتر باز بشه.

شما می تونید روغن و کره رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: مواد مایع را به مواد خشک اضافه کنید و خمیر را هم بزنین

وسط کاسه مواد خشک یک گودی ایجاد کنین و مخلوط مایع پنکیک شکلاتی رو داخلش بریزین. بعد با ویسک به آرامی از مرکز آغاز کنین و کم کم مواد خشک اطراف را وارد مخلوط کنین. این کار را تا جایی ادامه بدین که خمیر صاف و نسبتا غلیظ بشه.

اجازه بدین چند رگه خیلی کوچک باقی بمونه؛ زیاد هم زدن باعث خشک شدن پنکیک می شه. اگر حس کردین کمی غلیظه، 1 تا 2 قاشق شیر اضافه کنین و دوباره آرام هم بزنین.

مرحله ششم: خمیر پنکیک را چند دقیقه استراحت بدید

کاسه را حدود 5 دقیقه کنار بذارین تا آرد و کاکائو کاملا مواد مایع را جذب کنن و خمیر تثبیت بشه. این استراحت کوتاه یاری می کنه پنکیک موقع ریختن در تابه پهنای منظم و بافت لطیف تری داشته باشه. اگر بلافاصله بعد از مخلوط کردن سراغ پخت برین، معمولا بافت کمی زبرتر می شه.

مرحله هفتم: تابه را گرم کنید و یک لایه نازک چرب کنید

تابه نچسب را روی حرارت میانه رو به کم بذارین و اجازه بدین کامل گرم بشه. برای این که پنکیک ها رنگ یکدست پیدا کنن، فقط یک لایه خیلی نازک روغن یا کره روی سطح تابه بزنین. حرارت زیاد باعث تیره شدن سطح و خام موندن داخل می شه، پس حرارت ملایم برترین نتیجه را می ده.

مرحله هشتم: خمیر را با پیمانه کوچک داخل تابه بریزید و اجازه بدید حباب ها ظاهر بشن

با یک ملاقه کوچک یا پیمانه مخصوص، میزان یکسانی از خمیر پنکیک شکلاتی را داخل تابه بریزین تا پنکیک ها مقدار مشابه داشته باشن. خمیر باید خودش پهن بشه، پس با قاشق صافش نکنین. صبر کنین تا سطح پنکیک پر از حباب های کوچک بشه و لبه ها کمی مات و خشک به نظر برسن؛ این نشونه آمادگی برای برگردوندنه. این مرحله معمولا 1.5 تا 2 دقیقه طول می کشه.

مرحله نهم: پنکیک شکلاتی را برگردونید و سمت دوم را کامل بپزید

با یک کفگیر باریک و پهن، پنکیک را به آرامی بلند کنین و برگردونین. سمت دوم معمولا سریع تر می پزه و بین30 تا 50 ثانیه زمان می خواد. وقتی رنگ زیر کمی طلایی شد و پنکیک پف خودش را حفظ کرد، آماده است. مراقب باشین بیش از حد نپزه تا خشک نشه.

مرحله آخر: پنکیک شکلاتی را سرو کنید

پنکیک ها را بلافاصله روی هم نذارین تا بخار نکنن و نرمیشون از بین نره. می تونین همراه با میوه، عسل یا سس شکلات () سرو کنین. برترین زمان سرو بلافاصله بعد از پخت و به صورت داغه تا بافت و عطرش کامل حس بشه.

شما می تونید عسل، سس شکلات و بعلاوه رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

روش های دیگر طرز تهیه پنکیک شکلاتی در خانه

گاهی وقت ها پایه اصلی پنکیک شکلاتی ثابته، اما بسته به مواد در دسترس یا سلیقه و ذائقه مصرف کننده، می شه نسخه های متفاوتی ازش درست کرد. این بخش سه مدل پرطرفدار پنکیک شکلاتی را به صورت خلاصه و کاربردی معرفی کنه و تفاوت های مهم هرکدوم روشن باشه.

طرز تهیه پنکیک شکلاتی بدون شیر

تقریبا همه مراحل مثل روش اصلی انجام بدین، فقط به جای شیر از آب استفاده کنین و میزانش رو یک کم کمتر بریزین چون کاکائو با آب زودتر شل می شه. خمیر رو بعد از مخلوط کردن یک یا دو دقیقه بیشتر استراحت بدین تا آرد خودش رو جمع کنه و بافت پنکیک وا نره.

حرارت رو کمی ملایم تر نگه دارین چون پنکیک های آب دار سریع تر تیره می شن. بافت نهایی سبک تره و پفش کمتر از نسخه شیردار درمیاد، ولی مزه کاکائو واضح تر حس می شه.

طرز تهیه پنکیک شکلاتی با موز

بخش های مشابه رو مثل روش اصلی انجام بدین، با این تفاوت که یک موز کاملا رسیده رو له کنین و در مرحله مخلوط کردن مواد مایع به خمیر پنکیک اضافه کنین. اگر موز بزرگ باشه، میزان شکر رو نصف کنین چون خودش شیرینی زیادی می ده.

خمیر کمی غلیظ تر می شه، پس یک یا دو قاشق شیر یا آب اضافه کنین تا قوامش مثل نسخه اصلی بشه. موقع پخت حرارت باید ملایم تر باشه چون موز سریع تر قهوه ای می شه. بافت نهایی مرطوب تر و معطرتر از نسخه ساده درمیاد.

طرز تهیه پنکیک شکلاتی گردویی

در تمام مراحل پایه مثل روش اصلی جلو برین، فقط گردوی خرد شده رو در مرحله آخر، قبل از ریختن خمیر داخل تابه، به خمیر اضافه کنین. مقدار گردوها رو خیلی ریز انتخاب کنین تا پنکیک پفش رو از دست نده و وسطش سنگین نشه.

بهتره حدود یک دقیقه به خمیر فرصت بدین تا گردو کمی رطوبت بگیره و یکنواخت پخش بشه. روی حرارت ملایم بپزین چون گردو زود برشته می شه و اگر شعله بالا باشه، سطح پنکیک خیلی تیره می شه اما داخلش نیم پز می مونه. بافت نهایی کمی سفت تر و طعمش غنی تر از نسخه اصلیه.

طرز تهیه پنکیک شکلاتی برای تعداد نفرات مختلف

طرز تهیه پنکیک شکلاتی برای تعداد مختلف معمولا هیچ تفاوتی در مراحل نداره و روند کار دقیقا همون چیزیه که در روش اصلی گفته می شه، فقط میزان مواد باید نسبت به تعداد افراد تنظیم بشه.

  • مثلا برای آماده کردن طرز تهیه پنکیک شکلاتی یک نفره معمولا یک چهارم یا یک سوم میزان مواد نسخه اصلی کافیه.
  • در طرز تهیه پنکیک شکلاتی برای 2 نفر میزان مواد دقیقا با دو برابر مواد یک نفره پیش می ره.
  • اگر بخواین طرز تهیه پنکیک شکلاتی برای 4 نفر رو استفاده کنین، فقط کافیه مواد پایه مثل آرد، کاکائو، شیر و تخم مرغ رو چهار برابر کنین و روند پخت رو مثل روش اصلی انجام بدین.
  • همین الگو برای طرز تهیه پنکیک شکلاتی برای 6 نفر هم صادقه؛ مواد با نسبت ثابت بالا می ره و مراحل هیچ تغییری نمی کنه.
  • برای مهمانی یا پذیرایی بزرگ تر هم طرز تهیه پنکیک شکلاتی برای 10 نفر فقط احتیاج به افزایش مواد به مقدار ده برابر داره و کل روند از همزدن گرفته تا استراحت خمیر و پخت روی تابه، کاملا مشابه نسخه اولیه انجام می شه.

نکات مهم در طرز تهیه پنکیک شکلاتی خوشمزه و پف دار

  • سطح خمیر باید کمی غلیظ و روان باشه چون اگر زیادی سفت باشه پنکیک خشک و کم پف درمیاد و اگر زیادی شل باشه پهن می شه و وسطش خوب نمی پزه.
  • الک کردن آرد و پودر کاکائو را فراموش نکنین چون این مرحله بیشترین تاثیر را روی یکدست شدن رنگ و جلوگیری از تلخی لکه ای کاکائو داره.
  • تخم مرغ را قبل از اضافه کردن به مواد خشک جداگانه هم بزنین تا رگه های سفید و زرد باقی نمونه و بافت نهایی کاملا صاف و مرتب دربیاد.
  • برای رسیدن به نتیجه ای شبیه طرز تهیه پنکیک شکلاتی پف دار، هم زدن مواد را فقط تا زمانی ادامه بدین که خمیر یکدست بشه. از هم زدن اضافه بپرهیزین چون پف خمیر را می گیره.
  • تابه باید کاملا گرم و یکنواخت باشه و چرب کردن باید خیلی نازک انجام بشه تا رنگ پنکیک تیره و ناهماهنگ نشه.
  • در زمان ریختن خمیر، میزان را با یک پیمانه ثابت مقدار گیری کنین تا همه پنکیک ها یک مقدار بپزن.
  • بعد از این که خمیر را آماده کردین، پنج دقیقه استراحت بدین چون این زمان کوتاه باعث می شه آرد و کاکائو رطوبت را جذب کنن و بافت نرم تر و منظم تری ایجاد بشه.
  • وقتی حباب ها روی سطح پنکیک ظاهر شد، چند ثانیه دیگه صبر کنین تا لبه ها مات بشن چون این دقیقا برترین لحظه برای برگردوندن پنکیکه و از خام بودن وسطش جلوگیری می کنه.
  • حرارت را ملایم نگه دارین چون کاکائو خیلی زود تیره می شه. اگر شعله بالا باشه سطح می سوزه اما داخل هنوز خامه.
  • اگر می خواین عطر کاکائو واضح تر حس بشه، میزان خیلی کمی قهوه فوری (حدود یک چهارم قاشق چای خوری) به مواد خشک اضافه کنین تا طعم شکلاتی عمیق تر و گرم تر بشه.
  • برای این که پنکیک بعد از پخت بخار نکنه و خمیری نشه، پنکیک های آماده را روی هم نذارین و هرکدوم را روی یک سطح توری یا بشقاب جداگانه قرار بدین تا حرارت اضافی خارج بشه.
  • اگر می خواین پنکیک ها کاملا نرم، مرطوب و یک تکه باشن، اجازه ندین خمیر مدت زیادی بمونه چون بیکینگ پودر قدرتش را از دست می ده و نتیجه سفت و کم پف می شه.

فوت و فن های خوشمزه شدن پنکیک شکلاتی

چطور بفهمم غلظت خمیر پنکیک شکلاتی درسته؟

باید کمی غلیظ و درعین حال روان باشه؛ نه سفت که پفش کم بشه، نه شل که وسط تابه پهن بشه.

چطور پنکیک شکلاتی رو پف دارتر کنم؟

مواد خشک رو الک کنین، هم زدن رو کم کنین و قبل از پخت پنج دقیقه استراحت بدین.

چرا سطح پنکیک شکلاتی تلخ یا خیلی تیره میشه؟

چون کاکائو زود می سوزه؛ حرارت باید همواره ملایم باشه.

می تونم شیر رو حذف و فقط آب استفاده کنم؟

بله، ولی طعم شکلاتش کمتر میشه. بعلاوه در این روش استراحت خمیر هم باید بیشتر بشه.

برای درست کردن پنکیک شکلاتی از شیر خشک میشه استفاده کرد؟

بله، یک قاشق شیر خشک به مواد خشک اضافه کنین و آب رو کمی بیشتر بریزین.

چرا پنکیکم وسطش خام می مونه؟

یا حرارت زیاده و سطح می سوزه، یا خمیر خیلی غلیظه؛ حرارت رو کم و یکنواخت کنین.

برای اینکه کاکائو توی پنکیک گلوله نشه چیکار کنم؟

در طرز تهیه پنکیک شکلاتی آرد و پودر کاکائو رو حتما الک کنین تا رنگ و بافت یکدست باشه.

چکار کنم پنکیک بعد از پخت خمیری نشه؟

پنکیک ها رو روی هم نذارین؛ هر پنکیک رو جداگانه روی سطح توری یا بشقاب بذارین تا بخار خارج بشه.

چطور می تونم لایه خارجی پنکیک شکلاتی رو براق و مرتب در بیارم؟

بعد از ریختن خمیر، تابه رو اصلا تکون ندین و فقط اجازه بدین خودش پهن بشه؛ این کار باعث صاف و براق شدن سطح می شه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 16 آذر 1404 بروزرسانی: 16 آذر 1404 گردآورنده: aradbld.ir شناسه مطلب: 2572

به "طرز تهیه پنکیک شکلاتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنکیک شکلاتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید