خوشمزه ترین دسرهای تایلندی که باید حتما طعمشان را بچشید
به گزارش مجله آراد، اگر اهل خوردن شیرینی و دسر باشید در تایلند حسابی وزن اضافه خواهید کرد. این جا مردم عاشق شیرینی و دسر هستند و برای درست کردنشان هم از بهترین لبنیات و میوه های تازه خوشمزه که بسیاریشان محصولات مزارع خودشان هستند استفاده می نمایند. قوطی های شیر غلیظ شده در تمام فروشگاه ها و سوپرمارکت های شهر فروخته می گردد، قهوه هایشان پر از شکر و خامه است و خلاصه طعم شیرین را بسیار دوست دارند و در درست کردن دسر هم مهارت بالایی دارند. آن قدری که نمی توان فهرستی از خوشمزه ترین دسرهای دنیا نوشت و نامی از تایلند نیاورد. در ادامه با خبرنگاران همراه شوید تا بعضی از خوشمزه ترین دسرهای تایلندی را به شما معرفی کنیم.
با تور تایلند به طبیعتی همچون بهشت سفر کنید
برای خواندن این مطلب، حدود 5 دقیقه زمان احتیاج دارید.
برنج شفته همراه با انبه
برنج شفته انبه ای بطور غیرقابل انکاری محبوب ترین در میان دسرهای تایلندی است. اگر به تایلند سفر کردید و خودتان را از خوردن این خوراکی خوشمزه محروم کردید احتمالا باید بلیط برگشت به تایلند را رزرو کنید. انبه های خورد شده و خنک را روی برنج در حال پخت گذاشته و سپس این ترکیب را داخل شیر نارگیل غلیظ بگذارید.
مواد لازم برای برنج شفته همراه با انبه:
- 5 فنجان برنج شفته (شیرین)
- 1 و 1/3 فنجان شیر نارگیل (فاقد شیرینی)
- 3 قاشق غذاخوری شکر
- 1/4 قاشق چای خوری نمک
- 1 قاشق غذاخوری دانه کنجد، که به آرامی برشته شده
- 1 انبه بزرگ، پوست کنده، خورد شده (حداقل تکه 24)
شیربرنج نارگیلی در برگ موز
شیر نارگیل شیرین، شکر ، لوبیای سیاه و برنج شفته همه با هم در برگ موز پیچیده می شوند و دسر لذیذ تایلندی شما آماده است. اجازه ندهید ظاهر عجیب و غریب و شاید کمی زشت آن شما را گمراه کند. داخلش مملو از عطر و طعم فراوان است. بسته بندی برگ موز هم باعث شده برای خوردن در خیابان و هنگام راه رفتن انتخاب بسیار مناسبی باشد.
مواد لازم برای شیربرنج نارگیلی در برگ موز:
- 2 فنجان برنج شفته شیرین (که 6 ساعت خیس خورده شده)
- 1 فنجان شیر نارگیل
- نمک به مقدار لازم
- برگ موز
کرپ شیرین تایلندی
این مورد از خوشمزه ترین دسرهای تایلندی نوعی فینگر فود هم هست که تقریبا در تمامی خیابان های کشور فروخته می گردد. معمولا داخل آن را با انواع کیک میوه ای، لایه ضخیمی از خامه که با سفیده تخم مرغ و شکر مخلوط شده پر می نمایند. آخر سر هم زرده تخم مرغ را رویش می ریزند.
مواد لازم برای کرپ شیرین تایلندی:
- 100 گرم آرد برنج
- 50 گرم آرد لوبیا
- 150 گرم شکر
- 125 میلی لیتر آب
- 1 تخم مرغ
- 1 پوست تخم مرغ
- 1/2 قاشق غذاخوری پودر نارگیل
- 3 سفیده تخم مرغ
- 1/2 فنجان شکر
- 1/2 فنجان فوی تونگ (زرده تخم مرغ رنده شده)
کوفته برنجی نارگیلی
این دسر هم خوشمزه و هم شایان ستایش است. کوفته های آرد برنج و نارگیل به طور کامل در فرهای داغ پخته می شوند. شما می توانید این دسر خوشمزه را در سراسر کشور پیدا کنید، اغلب دست فروشان خیابانی هم کوفته برنجی نارگیلی را در ظرف های کوچکی می فروشند. معمولا آن ها همراه ذرت، پیازچه و یا به تنهایی سرو می شوند.
مواد لازم برای کوفته برنجی نارگیلی:
- 100 گرم آرد برنج
- 240 میلی لیتر آب
- نصف قاشق غذاخوری نمک
- 75 گرم نارگیل رنده شده (تازه یا یخی (که یخش آب شده باشد))
- 1 و سه چهارم قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
- نصف قاشق غذاخوری کنجد
- پودر هل
- 1 قاشق غذاخوری کره
شیرینی ماشی
احتمالا باورتان نگردد اما تایلندی ها از ماش هم دسر درست می نمایند. آن هم دسرهایی آن قدر زیبا که دلتان نمیاد آن ها را بخورید. ماش ها را پخته و شیرین نموده و سپس حسابی آن ها را خمیر و له می نمایند و سپس با دست شکل های زیبا و با مزه ای (اغلب شبیه انواع میوه) با آن ها درست می نمایند.
مواد لازم برای شیرینی ماشی:
- 250 گرم ماش خشک
- 1 فنجان شکر
- 1 فنجان شیر نارگیل
نان تایلندی
تایلندی ها برای درست کردن (Thai roti) کلی حرکات بامزه و سرگرم نماینده از خودشان در میاورند (چیزی شبیه بستنی فروش های استانبول) به حدی که ممکن است از تماشای آماده شده این مورد از دسرهای تایلندی بیشتر از خوردنش لذت ببرید. روتی به نماد دسرهای تایلندی تبدیل شده و میان وعده خوبی برای برطرف گشنگی در هنگام خرید و گشت و گذار است. تقریباً در هر گوشه مخصوصاً مناطقی از تایلند که گردشگران زیادی دارند، فروشندگانی را می بینید در حال تهیه این خمیر شیرین هستند. این خمیر را قبل از اینکه در فر قرار دهند با یاری کره کاملا پهن می نمایند. می توانید چه داخل آن و چه رویش خوراکی های خوشمزه ای از جمله نوتلا ، موز ، شکلات و موارد دیگر را اضافه کنید.
مواد لازم برای نان تایلندی:
- ¾ لیوان آرد سفید ساده
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق غذاخوری شکر سفید
- 1 تخم مرغ (هم زده شده)
- 1 قاشق غذاخوری شیر
- ¾ فنجان آب
- 1/2 فنجان روغن پخت و پز
- ¼ لیوان کره آب شده
- شیر غلیظ شده نارگیل و شکر برای سرو (اختیاری)
بستنی نارگیلی
بستنی نارگیلی همین ایران خودمان هم پیدا می گردد و هرجوری که درست شده باشد خوشمزه است اما بستنی درست شده از نارگیل تازه آن هم در هوای گرم و شرجی تایلند مزه دیگری دارد. اغلب فروشندگان کلی هم خوراکی خوشمزه برای سرو کردن در کنار بستنی دارند مثل بادوم زمینی، ذرت شیرین و انواع شربت های شیرینی که می توانید روی بستنی تان بریزید. اغلب هم بجای کاسه از نصف پوست نارگیل استفاده می نمایند و عطر و طعم نارگیلی بستنی شما دو چندان می گردد.
مواد لازم برای بستنی نارگیلی:
- 5 فنجان شیر نارگیل غلیظ
- نصف فنجان شیر نارگیل اضافی یا هر نوع شیری که دوست دارید
- ¼ فنجان شیرین نماینده دلخواهتان مثل شکر یا شیره افرا
- مقدار خیلی کمی نمک
- 5 قاشق غذاخوری عصاره وانیل خالص
- هر نوع خوراکی دلخواه برای سرو در کنار آن
برنج شفته داخل بامبو
احتمالا تا الان متوجه شده اید که تایلندی ها به معنی واقعی کلمه عاشق برنج شفته شده هستند و با اضافه کردن آن به هر ماده ای که به فکرشان رسیده یک غذا درست نموده اند که این فهرست شامل دسرهای تایلندی زیادی هم می گردد. ریختن برنج شفته داخل ساقه های بامبو هم روش عجیب و غریبی برای خوردن برنج است. آن ها برنج را با لوبیا قرمز، خامه نارگیلی و شکر مخلوط می نمایند و سپس آن را داخل ساقه های خالی بامبو می ریزند. سپس تا زمانی که همه مواد کاملا پخته شوند و با یکدیگر مخلوط شوند روی گاز می مانند. فقط خوردنش کمی دنگ و فنگ دارد و برای هر گاز باید زحمت زیادی بکشید.
ژله تایلندی
ژله همه جای دنیا پیدا می گردد و در تایلند هم فرق چندانی با سایر مناطق ندارد اما آن ها به نحوی نارگیل و میوه های تازه خود را به آن ها اضافه نموده اند. در تایلند معمولا ژله را خورد می نمایند و رویش مواد مختلفی مثل نارگیل رنده شده می ریزند. برای درست کردن قطعات ژلهم بیشتر مواقع از شکر، شیر نارگیل و آرد استفاده می گردد. این دسر خوشمزه بلافاصله در دهانتان آب می گردد و طعم بسیار لذیذی دارد.
مواد لازم برای ژله تایلندی:
- 1 فنجان آب نارگیل
- 1 فنجان شیر نارگیل
- 5 قاشق غذاخوری شکر (بسته به شیرینی آب نارگیل و طعم آن می توانید این مقدار را تنظیم کنید)
- کمی نمک
- 1 قاشق چایخوری پودر آگار (عصارهٔ خشک جلبک های قرمز چیزی شبیه به ژلاتین)
- اختیاری: اگر مستقیم از آب نارگیل استفاده می کنید و گوشت نارگیلتان نرم و لطیف است، می توانید مقداری از خود تارگیلتان را خرد نموده و بعدا به دسر اضافه کنید.
نان پر از کاسترد
اگر نان دوست دارید این شیری مختص شماست. در تایلند می توانید رول های پر شده از کاسترد، هات داگ های شیرین و کلی چیز شبیه به آن ها پیدا کنید که در تمامی بازارهای کشور فروخته می شوند. برای پر کردن و طعم دادن به این نان ها از مواد مختلفی مانند عاره چای سبز یا شربت شکلاتی شیرین استفاده می نمایند.
مواد لازم برای نان پر از کاسترد:
خمیر نان
- 140 گرم آرد نان
- 60 گرم آرد کیک
- 20 گرم کره
- 20 گرم شکر
- 8 گرم پودر شیر خشک فاقد چربی (در صورت نداشتن به ازای هر 100 میلی لیتر آب از 110 میلی لیتر شیر بهره ببرید)
- 3 گرم نمک
- 25 گرم تخم مرغ هم زده
- 100 میلی لیتر آب ولرم
- 3 گرم مخمر خشک فوری
مواد داخل نان
- 3 زرده تخم مرغ
- 55 گرم شکر گرانول
- 8 گرم آرد کیک
- 8 گرم نشاسته ذرت
- 250 میلی لیتر شیر
- 1 قاشق غذاخوری عصاره وانیل
توای فو
کلمه fu در زبان تایلندی به معنی افزایش است و جالب است بدانید که آنها اعتقاد دارند خوردن آن برایشان شانس و خوشبختی به همراه دارد. توای فو علاوه بر این که برای کسی که آن را می خورد شانی می آورد به خاطر اضافه کردن آب گل، از عطر و طعم خوبی هم برخوردار است. این مافین های بخارپز تایلندی بدون استفاده از فر گاز درست می شوند، در عوض برای درست کردنش از شیوه بخارپز کردن استفاده می گردد. برای درست کردنش از مواد مختلفی مانند آرد برنج، شکر و مخمر استفاده می گردد.
موس شکلات انبه
این روز ها موس شکلاتی عملا در تمامی کشورهای دنیا پیدا می گردد. اما اگر سرآشپزهای تایلندی وارد شوند قطعا مقداری میوه استوایی هم به آن غذا اضافه می گردد، دقیقا اتفاقی که برای موس شکلات افتاده است. دستور عمل های بکار رفته برای درست کردن موس شکلات انبه در بانکوک شامل شیر نارگیل (به جای خامه)، انبه های رسیده تازه و کمی هل می گردد. نتیجه یکی از خوشمزه ترین دسرهای تایلندی است که در مقایسه با نسخه های غربی تر موس کالری بسیار کم تری دارد.
مواد لازم برای موس شکلات انبه:
- 200 گرم شکلات دارک (خرد شده در قطعات کوچک ، یا تکه های شکلات نیمه شیرین)
- 1 بسته شیر نارگیل (اگر شیر نارگیل ندارید، می توانید شیر معمولی را جایگزین کنید)
- 2 انبه رسیده
- 1 تخم مرغ
- 2 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای یا سفیر (مقدار شکر به ذائقه خودتان بستگی دارد)
- 1/8 قاشق چای خوری هل
- کمی نمک
مد کانون
Med Kanoon یک دسر شیرین و نرم است. مرسوم است که تایلندی ها برای پذیرای در مراسم شادی بخصوص عروسی هایشان این دسر را درست می نمایند، آن ها اعتقاد دارند که نرمی و شیرینی آن وارد زندگی زوج ها شده و آینده ای خوبی را برایشان رقم خواهد زد. لیست مواد تشکیل دهنده دسر هم زیاد پیچیده نیست (برای خود تایلندی ها). همه آن چه که زوج ها خوشبخت برای شیرین کردن زندگیشان احتیاج دارند عبارت است از: مونگ دال (ماش زرد له شده)، نمک، شکر سفید، شیر نارگیل، زرده تخم مرغ، برگ درخت پاندانوس و کمی آب.
مواد لازم برای مد کانون:
- 200 گرم ماش
- 100 گرم شکر
- 200 میلی لیتر شیر نارگیل
- 2 فنجان شکر
- 2 فنجان آب
- 3 زرده تخم مرغ
خانوم چان
Khanom chan یک دسر سنتی تایلندی است که به طور کلی در رویدادهای فرخنده سرو می گردد، اما در تمام طول سال نیز به راحتی قابل تهیه است. این دسر دو رنگ و ژله ای مانند را به مکعب های کوچک و اندازه یک لقمه برش می دهند و معمولا در رنگ های مختلفی آماده می گردد. دسر لایه لایه بوده و اگر بخواهند خیلی سلیقه به خرج بدهند امکان دارد تعداد آن ها به 10 تا هم برسد. خانوم چان معمولاً به شکل مربعی است، با این حال برای تزیین می توانید آن را هر شکلی که دوست دارید برش بزنید.
اگر دسرهای تایلندی را خورده اید یا آن ها را درست نموده اید تجربه خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
منبع: الی گشت