طرز تهیه دونات با ماست، پفکی، خوشمزه و بازاری
به گزارش مجله آراد، دونات، این شیرینی خوشمزه در سراسر جهان به شکل های متفاوتی تهیه می گردد. مواد لازم این شیرینی کلاسیک شیر، مایه خمیر و تخم مرغ است. طرز تهیه دونات با شیر را می توانید در مطالب قبلی کتاب کاله بخوانید. این بار به کشور یونان سر خواهیم زد و دستور متفاوتی از طرز تهیه دونات با ماست را خواهیم گفت تا با کمترین مواد موجود در منزل آن را به شکل پفکی و بازاری درست کنید.
مواد لازم برای تهیه دونات
- ماست یونانی 320 گرم
- آرد ساده 350 گرم
- شکر 75 گرم
- کره 80 گرم
- تخم مرغ سه عدد
- شکر سه قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر دو قاشق چای خوری
- دارچین یک قاشق غذاخوری
- وانیل به اندازه لازم
- روغن مایع سرخ کردنی به اندازه لازم
طرز تهیه دونات با ماست
1. آرد و بیکینگ پودر را مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه دونات با ماست یک ظرف مناسب انتخاب کنید. آرد و بیکینگ پودر را جداگانه سه بار الک کنید تا حباب های اضافه آن گرفته گردد در ادامه آن را به همراه وانیل در کاسه بریزید. مواد را با یکدیگر خوب هم بزنید. ظرف را کنار گذاشته و به سراغ دیگر مراحل بروید. طرز تهیه پیراشکی بازاری را هم امتحان کنید.
2. شکر و تخم مرغ را مخلوط کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه دونات با ماست در ظرفی جداگانه کره، شکر و تخم مرغ را اضافه نموده و تا جایی که به رنگ کرمی دربیایند هم بزنید. بهتر است تخم مرغ ها را با فاصله از یکدیگر به کاسه اضافه و هم بزنید. نکته مهمی که در این مرحله همیشه باید به خاطر داشته باشید این است که باید 30 دقیقه قبل از انجام مراحل تهیه دونات، کره، ماست و تخم مرغ را بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند. حال نوبت به اضافه کردن ماست و دیگر مواد می رسد. در صورتی که پیراشکی شکری می پسندید پس پیشنهاد ما به شما خواندن طرز تهیه پیراشکی شکری در منزل است.
3. ماست را اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه دونات با ماست زمانی که مخلوط شکر، کره و تخم مرغ به رنگ کرمی عایدی ماست را اضافه نموده و برای چند دقیقه آن ها را با یکدیگر هم بزنید. مخلوطی یک دست باید داشته باشید. حال مخلوط آرد و بیکینگ پودر را که کنار گذاشته بودید را در چند مرحله به مخلوط اضافه نموده و تا یک دست شدن خمیر به آرامی آن را هم بزنید. در این مرحله حواس تان باشد که مخلوط را به مقدار ای هم بزنید که در اصطلاح از حال نرود. برای آن که خمیرتان قوام مناسبی داشته باشد باید از ماست پرچرب یونانی بهره ببرید. اگر می خواهید پیراشکی پفکی داشته باشید حتما طرز تهیه پیراشکی پفکی در کتاب کاله را بخوانید.
4. روغن را آماده کنید
در ادامه طرز تهیه دونات، تابه یا قابلمه ای دارای عمق زیاد انتخاب کنید و آن را روی حرارت گاز بگذارید. بعد از آن که روغن به مقدار کافی داغ شد، با یاری دو قاشق یا اسکوپ بستنی از مایه خمیر دونات برداشته و داخل روغن بیاندازید. هر طرف آن را برای دو تا سه دقیقه سرخ کنید تا به رنگ قهوه ای طلایی دربیاید. اگر تابه تان بزرگ است هر تعداد که دوست داشته باشید می توانید دونات یا پیراشکی های لقمه ای را برای سرخ کردن داخل آن بیاندازید. فقط دقت داشته باشید که هنگام سرخ کردن بین شان فاصله باشد تا خمیرها به یکدیگر نچسبند. طرز تهیه دونات بدون خمیرمایه را حتما امتحان کنید.
5. پیراشکی ها را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه دونات با ماست ، دونات های سرخ شده را از تابه بیرون آورده و روی توری بگذارید. با این کار نه تنها زودتر خنک می شوند بلکه روغن اضافه شان هم گرفته می گردد. در صورت نداشتن توری، آن ها را می توانید روی یک برگ دستمال جاذب روغن بگذارید. دونات های لقمه ای سرخ شده را در ظرف موردنظر بچینید و با سس شکلاتی، ترافل یا خامه کیک تزئین کنید. این میان وعده خوشمزه را می توانید برای دورهمی هایتان همراه یک استکان چای بهارنارنج یا شربت آلبالو سرو کنید.
دونات با ماست را به راحتی و با ساده ترین مواد برای عزیزان خود در منزل درست کنید.
نکات تکمیلی تهیه دونات با ماست
برای داشتن دونات های پفکی و خوشمزه به سبک بازاری بهتر است علاوه بر موارد گفته شده در بالا، نکات زیر را هم هنگام پخت در نظر داشته باشید:
ماست برای تهیه دونات
برترین گزینه برای تهیه این دونات ها استفاده از ماست یونانی پرچرب است که به قوام و لطافت خمیرتان یاری می نماید. استفاده از ماست های طعم دار یا وانیلی به آن ها شیرینی و مزه خاصی می دهد که می تواند برایتان جالب باشد. در صورت استفاده از ماست ساده، دونات هایتان هیچ طعم خاصی نخواهند داشت پس مجبور هستید اندازه شیرینی آن را با توجه به ذائقه تان بیشتر کنید.
تزئین پیراشکی
برای تزئین دونات با ماست همان طور که در بالا اشاره کردیم با سس شکلاتی، خامه، ترافل های رنگ، انواع لعاب و فراستینگ می توانید تزئین کنید. در ادامه تهیه چند لعاب خوشمزه را شرح خواهیم داد:
لعاب وانیلی
شما برای تهیه لعاب وانیلی احتیاج به یک و یک دوم فنجان پودر قند، سه قاشق غذاخوری شیر و یک و نیمم قاشق چای خوری وانیل احتیاج دارید که همه را باید در یک ظرف مخلوط کنید. سپس دانه دانه روی دونات های خود ریخته و روی یک توری بگذارید تا لعاب اضافه شان ریخته گردد. دقت داشته باشید که دونات ها کامل سرد شده باشند سپس روی آن ها بریزید. اگر به شیرینی های یونانی علاقه دارید می توانید طرز تهیه لوکومادِس را امتحان کنید که ظاهری مشابه دونات با ماست دارد.
لعاب بادامی
شما برای تهیه این لعاب خوشمزه مانند لعاب وانیلی به یک و نیم فنجان پودر قند، سه قاشق غذاخوری شیر، یک قاشق چای خوری وانیل، یک چهارم قاشق چای خوری عصاره بادام و یک قطره رنگ خوراکی صورتی احتیاج دارید تا در یک ظرف مخلوط نموده و به آرامی روی دونات های سرخ شده تان بریزید. دونات های ماست را به آرامی می توانید در لعاب فرو کنید تا تمام سطح شان را در بربگیرد.
لعاب شکلاتی
در تهیه لعاب شکلاتی به یک لیوان پودرقند، یک قاشق چای خوری وانیل، 150 گرم شکلات تلخ و شیرین و یک چهارم فنجان خامه داغ احتیاج دارید. برای این لعاب خوشمزه ابتدا شکلات ها را آب نموده و سپس خامه، پودرقند و وانیل را به آن اضافه کنید. در نهایت به آرامی روی دونات ها بریزید. طرز تهیه گاناش شکلاتی را هم برای روی دونات هایتان می توانید امتحان کنید.
دمای سرخ کردن دونات
احتیاج است برای سرخ کردن بهتر و سریع تر دونات ها، دمای روغن به دمای 170 درجه سانتی گراد برسد. برای اطمینان از دمای روغن می توانید از دماسنج بهره ببرید. در صورتی که دونات ها را در روغن خیلی داغ سرخ نکنید؛ نه تنها سرخ کردن آن ها زمان زیادی از شما می گیرد بلکه روغن زیادی هم به خود می کشند. با سرخ کردن دونات ها در روغن خیلی داغ، احتمال سوختن شان هم افزایش پیدا می نماید. البته می توانید آن ها را به صورت دسته های کوچک در روغن سرخ کنید. طرز تهیه پیراشکی لقمه ای را هم با این مواد می توانید امتحان کنید.
روش های تهیه دونات
دونات پیراشکی را می توانید به راحتی در فر و سرخ کن آماده کنید. در صورت آماده کردن آن ها در فر باید به خمیر اجازه استراحت دهید. سپس با یاری وردنه آن ها را روی یک سطح صاف پهن نموده و با یاری یک لیوان یا کاتر گرد بیسکوییت قالب بزنید. در روشی دیگر می توانید آن ها را با یاری یک قیف پلاستیکی مایع در قالب های مافین ریخته و داخل فر بگذارید. دمای فر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. در نهایت دونات ها را برای 15 دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا عمل آیند. برای آن که با پخت بهتر دونات ساده آشنا شوید می توانید طرز تهیه دونات ساده و خانگی را بخوانید.
نحوه نگه داری دونات
این دونات های ماست آماده شده را به راحتی پنج روز در یخچال و تا شش ماه در فریزر می توانید نگه داری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که حتما آن ها را در یک ظرف دربسته یا پلاستیک زیپ دار قرار دهید که هوا داخل آن ها نفوذ نکند.
فیلینگ کردن دونات
شما به راحتی و بدون در نظرگرفتن مقدار دونات ها می توانید آن ها را با فیلینگ های مختلف و خوشمزه پر کنید. یکی از خوشمزه ترین آن ها کرم زرد پیراشکی یا کاسترد است. شاید گمان کنید آماده کردن آن سخت باشد اما با خواندن طرز تهیه کرم پیراشکی متوجه خواهید شد خودتان به راحتی می توانید آن را در منزل آماده کرد. شما با توجه به ذائقه تان یکی از فیلینگ های زیر را هم می توانید انتخاب کنید:
1. کرم توت فرنگی که با استفاده از یک فنجان خامه قنادی، یک دوم فنجان پوره توت فرنگی و یک چهارم عصاره توت فرنگی تهیه می گردد.
2. کرم تمشک که با یک فنجان خامه قنادی و یک دوم فنجان پوره تمشک یا عصاره آن آماده می گردد.
3. پنیر خامه ای که از کرم های خوشمزه به شمار میرود را می توانید با یک فنجان خامه قنادی و یک دوم فنجان پنیر خامه ای آماده اش کنید. از پنیر ماسکارپونه هم برای این کرم می توانید بهره ببرید.
4. خامه شکلاتی که بارها طعم آن را چشیده اید، آن را به راحتی با یک فنجان خامه قنادی و 100 گرم شکلات تلخ آماده کنید. طرز تهیه پیراشکی کرم دار خانگی را در کتاب کاله می توانید بخوانید تا آن را هم برای میان وعده هایتان امتحان کنید.
منبع: کتاب کاله