تور بمبئی: راهنمای سفر به مومبای (بمبئی)؛ هند
به گزارش مجله آراد، تور هند و تور بمبئی سال ها است که یکی از گزینه های پیشنهادی آژانس های گردشگری است و افراد زیادی آرزوی سفر به این کشور رنگ به رنگ را دارند. در ادامه راهنمای سفر به بمبئی را به شما ارائه می کنیم.
برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور بمبئی ما را تجربه کنید. از دهلی، آگرا و جیپور دیدن کنید و در شهر زیبای بمبئی قدم بزنید، در محیط زیبای فیلم های هندی از لحظات لذت ببرید.
شهر مومبای که قبلا بمبئی نام داشت، شهری بسیار بزرگ و یکی از مهم ترین شهرهای کشور هند است. این شهر هزاررنگ، سرشار از تنوع فرهنگی و مذهبی است. پرنده های عجیب و غریب دارد. جمعیت زیاد این شهر از همه طبقات اجتماعی کنار هم زندگی می نمایند.
یکی از چیزهایی که بیش از همه توجه گردشگران را جلب می نماید، فاصله طبقاتی بین اهالی شهر است. زاغه های بزرگ با جمعیت زیاد، برج های بلند و لوکس، جنگل های بارانی انبوه، پوشش گیاهی و جانوری خاص و فرهنگ خاص و متفاوت این کشور، از آن یک مقصد گردشگری متنوع ساخته است.
مومبای به اندازه سایر شهرهای بزرگ جهان، جاذبه گردشگری و وسایل حمل و نقل عمومی کارآمد ندارد ولی فرهنگ متفاوت و تنوع بی نظیر این شهر، بدون تردید توجهتان را جلب می نماید.
تور هند
آلودگی شهر شاید برایتان ناراحت نماینده باشد ولی پارک های بزرگی دارد که در آنها می توانید استراحت کنید و از شلوغی شهر فاصله بگیرید. بازرهای شلوغ و پرسروصدا، معبدهای پنهان، آثار معماری مربوط به دوران استعمار، رستوران های عالی و غذاهای خیابانی لذیذ، گوشه ای از تجربیات ناب سفر شما به بمبئی خواهد بود.
بمبئی، مرکز استان ماهاراشترا، پرچمعیت ترین شهر هند است. جمعیت این شهر به حدود 12/5 میلیون نفر می رسد. این شهر را می توان مرکز تجاری، مالی و سرگرمی هند نامید. از نظر حمل و نقل عمومی و راه های ارتباطی، یکی از بهارین شهرهای هند است و دو بندر بزرگ هم دارد.
به غیر از فرهنگ غنی و متنوع، سواحل متعدد جزو مهم ترین جاذبه های این شهر است. یکی از بزرگترین پارک های آبی موضوعی آسیا یعنی پارک آبی واترکینگدم در این شهر واقع شده است. تنوع جاذبه های بمبئی، هر سلیقه ای را راضی می نماید؛ از معابد قدیمی گرفته تا برج ها و مراکز خرید مدرن.
راهنمای سفر به بمبئی شما را با این شهر بزرگ و جاذبه های آن آشنا می نماید. هر آنچه که ضروری است پیش از سفر به بمبئی بدانید در این مطلب گردآوری شده است.
اطلاعات ضروری | آب و هوا | برترین زمان برای سفر | هزینه های سفر | صرفه جویی در هزینه ها | جاذبه ها | رژیم غذایی
اطلاعات ضروری
اختلاف ساعت با تهران
مومبای در منطقه زمانی UTC/GMT +5:30 واقع شده است و یک ساعت از تهران جلوتر است.
زبان رسمی
مراتی
واحد پول
روپیه هند
نوع برق شهری
برق شهری در هند 230 ولت و 50 هرتز و دوشاخه ها و پریزها از نوع سی، دی و ام است که در ادامه تصویر آن را مشاهده می کنید:
کد کشور
+91
شماره های اضطراری
پلیس 100
آتش نشانی 101
آمبولانس 102
جهت رانندگی
چپ
فرودگاه های بین المللی
فرودگاه بین المللی چاتراپاتی شیواجی
شرایط آب و هوا
آب و هوای مومبای، آب و هوای خشک و مرطوب گرمسیری است. اقلیم این شهر را می توان نسبتا گرم با سطح بالایی از رطوبت توصیف کرد. طبیعت ساحلی این شهر و موقعیت استوایی آن باعث شده که آب و هوای شهر در بیشتر روزهای سال، نوسان قابل توجهی نداشته باشد.
میانگین دمای هوا 27/2 درجه سانتیگراد و میانگین اندازه بارندگی 242/2 میلی متر است. میانگین بیشترین دمای هوا در تابستان 2 درجه و در زمستان 30 درجه است. میانگین کمترین دمای هوا در تابستان 25 درجه و در زمستان 20/5 درجه است.
برترین زمان برای سفر
فصل غالب در بمبئی، مانسون است. البته بمبئی در تمام طول سال، چه بارانی باشد چه آفتابی، پر از گردشگر است. در ادامه ماه های مختلف سال را برای سفر به این شهر آنالیز می کنیم. با یاری این اطلاعات می توانید برنامه سفرتان را با توجه به آنچه که از سفرتان در انتظار دارید، تنظیم کنید.
از نوامبر تا فوریه
ماه های زمستانی برترین و خوشایندترین زمان برای سفر به مومبای است. از آنجایی که این شهر در منطقه ساحلی واقع شده است، زمستان های آن ملایم است و کمترین دمای هوا به 10 درجه می رسد. روزها خنک است و برای گشت و گذار در شهر و بازدید از جاذبه ها و انجام فعالیت های سرگرمیی در فضای باز مناسب است. بخش زیادی از جمعیت این شهر را مسیحیان تشکیل می دهند که کلیساهای بسیار زیبایی دارند.
کریسمس در این شهر با شور و نشاط فراوانی برپا می شود و اگر از علاقه مندان به جشن و نورافشانی باشید، برترین زمان برای سفر به مومبای است. فوریه ماهی است که در آن رویدادهای فرهنگی مختلف از جمله جشنواره هنری Kala Ghoda برپا می شود که بسیار محبوب است. اگر از علاقه مندان به ادبیات، موسیقی و هنر هستید، فرصت سفر در این فصل و شرکت در رویدادهای مختلف را از دست ندهید.
از مارس تا مه
رطوبت هوا از ماه مارس، با فرا رسیدن فصل تابستان، کم کم افزایش می یابد. بیشترین دمای هوا در ماه مه به 40 درجه سانتیگراد هم می رسد. این فصل، فصل مناسبی برای بیرون رفتن و آفتاب گرفتن نیست اما غروب و شب، هوای خوبی دارد.
در این فصل، لباس های خنک نخی بپوشید و عینک آفتابی را نباید فراموش کنید تا از گرما دور بمانید. البته در این فصل، احتمال اینکه بتوانید هتل با قیمت مناسب تر پیدا کنید، بسیار بیشتر است. اگر در این فصل به بمبئی سفر کنید می توانید سفرهای کوتاه به مقصدهای خوش آب وهوای اطراف ترتیب بدهید.
از ژوئن تا اکتبر
این مدت، فصل مشهور مانسون در بمبئی است. در این فصل، باران های متوالی را شاهد خواهید بود به خصوص در ماه های جولای و آگوست. این فصل، یکی از زیباترین فصل ها در بمبئی است به خصوص در نواحی ساحل. در حالی که سفر به بمبئی در این چند ماه، سخت به نظر می رسد ولی برای سفر، مجذوب کننده است.
در این مدت خواهید دید که با وجود باران های شدید و متوالی، زندگی در بمبئی ادامه دارد. حتی وسایل حمل و نقل عمومی، در همه شرایط به فعالیت خود ادامه می دهند. در ضمن این فصل برای ترتیب دادن سفرهای کوتاه و سفرهای جاده ای به شهرها و منطقه ها اطراف مناسب است.
هزینه های سفر
هزینه های روزانه در سفر به مومبای
سفر مقرون به صرفه تا 3 هزار روپیه
هزینه اقامت در خوابگاه هاستل ها از 400 تا 600 روپیه
اتاق دوتخته در هتل مقرون به صرفه از 400 تا 700 روپیه
بلیط قطار و اتوبوس از 300 تا 500 روپیه
سفر میان رده از 4 هزار تا 9 هزار روپیه
اتاق دوتخته در هتل میان رده از 1500 تا 5 هزار روپیه
وعده های غذایی در رستوران های میان رده از 600 تا 1500 روپیه
ورودی جاذبه های تاریخی و موزه ها از 500 تا هزار روپیه
کرایه تاکسی و ریکشاو از 500 تا 2 هزار روپیه
سفر لوکس بیش از 9 هزار روپیه
هزینه اقامت در هتل لوکس از 5 هزار تا 22 هزار روپیه
وعده های غذایی در رستوران های عالی 2 هزار تا 5 هزار روپیه
بلیط قطارهای فرست کلاس از هزار تا 8 هزار روپیه
کرایه خودرو و راننده از 1800 روپیه در روز
صرفه جویی در هزینه ها
مومبای، کلانشهر و مرکز تجاری و مالی هند است. این شهر در مقایسه با بسیاری از شهرهای بزرگ آسیا، مقصد گرانی محسوب نمی شود ولی با وجود این راهکارهایی وجود دارد که با یاری آنها می توانید هزینه های سفرتان را کاهش دهید.
صرفه جویی در هزینه های سفر بین شهری
بسیاری از گردشگران هند، برای سفر بین شهرهای بزرگ از هواپیما استفاده می نمایند. گرچه هواپیما نسبتا مقرون به صرفه است ولی با قطار می توانید با قیمت بسیار کمتری بین شهرها سفر کنید. بنابراین اگر زمان کافی در اختیار دارید می توانید سفر با قطار را جایگزین هواپیما کنید. یکی از مزایای این سفر به غیر از کاهش هزینه ها، این است که زندگی اهالی هند را از نزدیک می بینید و با سبک زندگی آنها آشنا می شوید و با قطار، تجربه ای بومی تر را پشت سر می گذارید. علاوه بر این، مسیرهایی که از آن عبور می کنید، بسیار زیبا و دیدنی است.
صرفه جویی در هزینه اقامت
یکی از سخت ترین مراحل سفر، پیدا کردن یک اقامتگاه مناسب است. در اینترنت می توانید در خصوص هتل های مختلف و امتیاز آنها تحقیق کنید. وقتی وارد فرودگاه می شوید افراد و دفاتر گردشگری زیادی به شما اقامتگاه های مختلف را پیشنهاد می نمایند. سعی کنید از دفاتر گردشگری مطمئن مشورت بگیرد یا از یکی از اهالی که با او آشنایی دارید. چون ممکن است یک اقامتگاه را به دو برابر قیمت به شما کرایه دهند. باید حسابی حواستان را جمع کنید و ترجیحا از قبل هتل مورد نظرتان را رزرو کنید. در ضمن چانه زدن در بمبئی حسابی رواج دارد و یکی از ضروریات است اگر می خواهید هزینه معقول بابت هر چیزی بپردازید باید چانه زدن را یاد بگیرید.
صرفه جویی در هزینه غذا
غذا خوردن در هند زیاد پرهزینه نیست. به خصوص که این شهر غذاهای خیابانی زیادی دارد و در دکه های غذافروشی سراسر شهر به راحتی غذای خیابانی با قیمت مناسب پیدا می شود. البته باید مراقب سلامتی تان باشید و از هر دکه ای غذا نخرید. سعی کنید دکه های مشهورتر و شلوغ تر را انتخاب کنید که ظاهر تمیزتری دارند.
جاذبه های گردشگری
بمبئی با وجود جاذبه های تاریخی متعدد، بازارهای شلوغ و نهادهای فرهنگی متنوع، برای همه گردشگران با همه سلیقه ها مناسب است. برای اینکه با برترین جاذبه های این شهر آشنا شوید، ادامه مطلب را دنبال کنید.
دروازه هند
دروازه هند یادبودی برای بازدید پادشاه جرج پنجم و ملکه مری از این شهر است. دروازه هند بدون تردید یکی از شناخته شده ترین بناهای تاریخی مومبای است. اینجا همان دروازه ای است که آخرین سربازان بریتانیایی بعد از چند قرن حضور استعماری، این کشور را ترک کردند. این بنا را معمار اسکاتلندی، جرج ویتت طراحی نموده و در طراحی و ساخت آن، تاثیراتی از معماری رومی، هندی و اسلامی پذیرفته است. ساخت و ساز بنا در سال 194 به سرانجام رسید. البته اولین سنگ بنای آن در سال 1911 گذاشته شد.
درگاه حاجی علی
در گاه حاجی علی، یک مقبره باشکوه است که قدمت آن به سال 1431 برمی شود و یکی از نمادین ترین سازه های معماری در مومبای است. این بنا به عنوان یادبود سید پیر حاجی علی شاه بخاری، یک تاجر ثروتمند مسلمان ساخته شد. او بخش زیادی از مال و اموال خود را خرج سفر به مکه کرد. این مقبره در جزیره ای کوچک، دور از سواحل ورلی، واقع شده است. بنای سفید ساختمان به سبک مغولی ساخته شده و با مسیرهای باریک به زمین اصلی متصل شده است که فقط هنگام جزر دریا قابل مشاهده است.
کلیسای مونت مری (Mount Mary)، باندرا
کلیسای مریم مقدس یا مونت مری بر فراز تپه ای مشرف به دریای عرب واقع شده است و جزو تاریخی ترین کلیساهای شهر است.
اولین بنای باشکوه این کلیسا در سال 1570 ساخته شده و سپس در سال 1640 بازسازی شده است.
یک بار دیگر، آن را در سال 1760 بازسازی نموده اند. بنای فعلی کلیسا بیش از صد سال قدمت دارد و در سال 1904 ساخته شده است.
تندیس حضرت مریم در این کلیسا نگهداری می شود و می گویند این تندیس در قرن شانزدهم میلادی به وسیله پرتغالی ها به هند منتقل شده است.
موزه Dr. Bhau Daji Lad
موزه Dr. Bhau Daji Lad، قدیمی ترین موزه مومبای، جزو یکی از برترین موزه های شهر است و اگر قرار باشد فقط از یک موزه دیدن کنید، این موزه را انتخاب کنید. این موزه تحت نظارت و دستور استعمارگران بریتانیایی در سال 1855 ساخته شد. تاریخچه شهر و نحوه شکل گیری آن و تنبدیل شدن به مومبای امروزی، به خوبی در این موزه قابل مشاهده است. مجموعه وسیعی از آثار هنری معاصر و سایر آثار فرهنگی و میراث تاریخی در این موزه به نمایش درآمده است. این موزه یکی از جاذبه هایی است که همه گردشگران مومبای حتما باید از آن دیدن نمایند.
غارهای الفانتا (Elephanta)
جزیره افانتا در بندر مومبای واقع شده است و جزیره ای پوشیده از پوشش جنگلی است و ده کیلومتر از دروازه هند فاصله دارد. فقط 1200 نفر در این جزیره سکونت دارند و گردشگران نمی توانند شب را در این جزیره اقامت نمایند. این جزیره میزبان معابد غار الفانتا است. قدمت این مجموعه به قرن پنجم برمی شود و شامل پنج معبد هندو، دو غار معبد بودایی است که تا دهه 1500، جزو منطقه ها زیارتی شهر بودند. البته برخی از این سازه ها امروزه به ویرانه تبدیل شده اند اما این مجموعه هنوز هم به خاطر تندیس های خاص، معماری و ارزش تاریخی و فرهنگی، جزو برترین و دیدنی ترین جاذبه های شهر است.
شور بازار
این باراچه محلی قدیمی، یکی از بزرگترین بازارهای هند است. در این بازار می توانید عجیب ترین محصولات و اشیا را پیدا کنید که در هیچ کدام از بازارهای بمبئی، شبیه آن پیدا نمی شود. شور بازار به نام بازار دزدها هم شناخته می شود و بین اهالی مشهور است که می گویند اگر در بمبئی چیزی از شما دزدیدند آن را در شور بازار پیدا می کنید. این بازار بیش از 150 سال قدمت دارد و علت نامگذاری آن این است که در زمان سفر ملکه ویکتوریا به مومبای، برخی از اشیا و متعلقات وی گم شد و بعدا آن را در این بازار پیدا کردند. از اشیای قدیمی و عتیقه جات خاص گرفته تا قطعات کارنموده ماشین، در این بازار هر آنچه که فکر کنید پیدا می شود.
پارک ملی سانجی گاندی (Sanjay Gandhi)
پارک ملی سانجی گاندی یکی از بزرگترین پارک های جهان است که در محدوده مرزهای یک شهر واقع شده است. این پارک ملی یکی از محبوب ترین و مجذوب کننده ترین جاذبه های گردشگری مومبای است. این پارک انبوه و سرسبز جنگلی، هر سال میزبان دو میلیون گردشگر است و یکی از پربازدیدترین پارک های آسیا است. در بین اهالی شهر، این پارک به نام ریه های شهر مشهور است. پوشش گیاهی انبوه و سرسبز و درختان بی شمار این پارک، نقش بسیار مهمی در مقابله با بیشتر آلودگی هوایی این شهر دارد. پارک ملی سانجای گاندی قدمت زیادی دارد. این پارک میزبان پوشش گیاهی و جانوری بسیار غنی و دیدنی است. دسته ای از ببرهای بومی این منطقه در این پارک زندگی می نمایند. اگر زیبایی های طبیعی پارک توجهتان را جلب نکرد، می توانید از غارهای باستانی داخل پارک دیدن کنید. این غارها، معابد تراشیده شده در صخره هستند که قدمت آنها به قرن اول برمی شود. این غارها زمانی معابد بودایی و مکان هایی برای مدیتیشن و تحصیل علوم بوده است.
میان گذر کولابا (Colaba Causeway)
میان گذر کولابا، یک خیابان تجاری است. در اطراف آن فروشگاه ها و مغازه های فراوانی وجود دارد که کالاهای متنوعی از زیورآلات گرفته تا لباس و کتاب می فروشند.
گشت و گذار در این خیابان مشهور و قدیمی، یکی از تجربیات نابی است که در سفر به بمبئی نباید آن را از دست بدهید.
در این خیابان به غیر از فروشگاه های تازه و مغازه های قدیمی، تعداد زیادی کافه و رستوران هم وجود دارد که فرصت مناسبی برای استراحت و گشت و گذار هستند.
ساحل جوهو (Juhu Beach)
در بمبئی منطقه ها ساحلی زیادی وجود دارد به خصوص اگر در پی سواحل بکر و خلوت باشید. ولی ساحل جوهو یکی از نمادین ترین و مجذوب کننده ترین سواحل این منطقه است. گردشگرانی از طبقات اجتماعی مختلف از کشورهای سراسر جهان در این ساحل جمع می شوند. ساحل جوهو، فضایی بسیار پرجنب و جوش و مجذوب کننده دارد. هر کسی به سرگرمی مورد علاقه خود مشغول است و فرصتی عالی برای معاشرت با مردم شهر و گردشگرانی از سایر نقاط جهان است.
معبد بابولنس (Babulnath)
معبد بابولنس، یک معبد باستانی و یکی از قدیمی ترین معبد شهر است. این معبد به شیوا یکی از خدایان هندی به نام شیوا تقدیم شده است. قدمت این معبد دیدنی و شگفت انگیز به قرن دوازدهم میلادی برمی شود. دستور ساخت این معبد به وسیله فرمانروایان محلی صادر شده است. با این حال پس از طی سال ها، این معبد ویران شده و در نهایت سوزانده شده است. بنایی که در حال حاضر وجود دارد، بازسازی شده این بنا در قرن هجدهم است. مراحل بازسازی و بازسازی این معبد در اواخر دهه 1800 اجرا شده است.
منطقه هنری Kala Ghoda
نام منطقه هنری Kala Ghoda به معنای اسب سیاه است که به تندیسی اشاره می نماید که در این منطقه واقع شده است. این منطقه، خیابانی هلالی شکل و مرکز فرهنگی و هنر بمبئی است. برترین موزه ها و گالری های هنری شهر در این محدوده قرار دارند. به غیر از مراکز هنری، چندین مرکز فرهنگی نیز در این منطقه واقع شده است.
در این منطقه هر سال در ماه فوریه، یک فستیوال هنری هم برپا می شود. اگر از علاقه مندان به فرهنگ و هنر هستید، بدون تردید از این منطقه بازدید کنید و از دیدنی آثار هنری مدرن و قدیمی لذت ببرید.
حوض بانگانگا (Banganga Tank)
حوض بانگانگا، یکی از قدیمی ترین منطقه ها مسکونی شهر است که همواره مسکونی بوده و گشت و گذار در آن، فرصتی عالی برای آشنایی با تاریخ پرفراز و نشیب شهر است. البته هنوز بسیاری از اهالی شهر با این منطقه آشنایی ندارند. این حوض آب مقدس، با خیابان های باریکی احاطه شده که در آنها معابد، خانه های قدیمی و مهمان خانه های مذهبی وجود دارد. هندوها معتقدند که قدم زدن در اطراف این حوض، مزایای متعددی برای آرامش جسمی و روحی دارد. یکی از کارهایی که در این منطقه می توانید انجام دهید، نشستن روی پله ها و دیدن کردن زندگی روزمره اهالی منطقه است.
پارک آبی واتر کینگدم
پارک آبی واتر کینگدم در مومبای یا بمبئی، بزرگ ترین پارک آبی هند و یکی از بزرگ ترین پارک های قاره آسیا است. مجموعه ای متشکل از برترین سرگرمیات برای همه اقشار. در این پارک جاذبه های فراوانی وجود دارد که نه تنها اهالی شهر بلکه گردشگرانی از سراسر جهان را به سوی خود می کشد.
بیش از 30 سرگرمی آبی، بزرگ ترین استخر موج جهان، محوطه مخصوص بازی بچه ها، استخر مخصوص خانواده ها و سرسره های آبی متعدد و هیجان انگیز از مجذوب کنندهیت های این پارک برای گردشگران است. غیر از سرگرمیات آبی، این مجموعه امکانات دیگری از جمله فروشگاه و فودکورت و رستوران دارد.
یک روز کامل را می توانید همراه با بچه ها، در این مجموعه سرگرمیی پرهیجان بگذرانید. این پارک از زمان تاسیس تا به حال، 20 میلیون بازدیدنماینده داشته است.
رژیم غذایی
سفر به بمبئی بدون امتحان کردن غذاهای متنوع هندی، کامل نمی شود. در این شهر بزرگ، غذاهای خیابانی زیادی تهیه می شود که محبوبیت زیادی دارند. هم اهالی شهر و هم گردشگران، از این غذاهای خیابانی استقبال می نمایند. تنوع غذاها در هند، به قدری زیاد است که هر روز می توانید یک غذای تازه امتحان کنید.
بمبئی را با نام های زیادی می شناسند، مثلا شهر همواره بیدار یا شهر رویاها یا شهر هفت جزیره. یکی دیگر از نام هایی که می توان به این شهر بزرگ نسبت داد، دروازه ای به جهانی غذاهای خیابانی است. غذاهای خیابانی بخش مهمی از فرهنگ غذایی این شهر را تشکیل می دهند. در گوشه و کنار شهر، غرفه های زیادی وجود دارد که برترین و متنوع ترین غذاهای خیابانی و اسنک های لذی را سرو می نمایند و مشتریان زیادی چه از بین گردشگران و چه از میان اهالی شهر دارند. اگر اهل امتحان کردن غذاهای تازه هستید، ادامه این مطلب به شما یاری می نماید که یک غذای خیابانی لذیذ متناسب با ذائقه خود در سفر به بمبئی پیدا کنید.
میسال پاو (Misal Pav)
اگر به بمبئی سفر کنید و میسال پاو را امتحان نکنید، سفرتان را ناقص به اتمام رسانده اید. این غذای خیابانی ساده و بی ادعا در هر غرفه ای و در هر گوشه ای از شهر به راحتی پیدا می شود. این غذا را به عنوان صبحانه، اسنک یا حتی یک وعده غذای کامل سرو می نمایند. از مواد تشکیل دهنده این غذا می توان لوبیا، سیب زمینی، پیاز، لیمو و جعفری را نام برد.
بل پوری
این غذا یکی از غذاهایی است که شبیه آن را هیچ جای دیگر جهان پیدا نمی کنید. این اسنک لذیذ با برنج، انواع سبزیجات از جمله سیب زمینی، اندازه زیادی پیاز و انواع چاشنی های متنوع تهیه می شود. هر ساحلی در بمبئی که سر بزنید می توانید این غذای لذیذ را پیدا کنید. تعادلی که بین طعم های مختلف شیرینی، شوری، ترشی و تندی در این غذا ایجاد شده، به همراه بافت متفاوتی که دارد، باعث شده بسیار محبوب باشد. چه اهالی شهر چه گردشگران، از خوردن این غذا لذت می برند.
سو پوری
این غذا یکی دیگر از غذاهای هندی است که نباید از دست بدهید. برای تهیه آن، پوری، نوعی نان هندی را با موادی مثل پیاز، سیب زمینی، انواع چاشنی تمر هندی، چیلی و سیر پر می نمایند. این غذا با مواد مختلفی طعم دار می شود گاهی از انبه خام برای طعم دادن به آن استفاده می نمایند. گاهی لیمو و چات ماسالا را به عنوان طعم دهنده در این غذا به کار می برند.
راگدا پاتیس
این غذا یک فست فود خیابانی مشهور است. برای تهیه آن لوبیای سفید را خیس می نمایند. آن را می پزند و با پیاز، گوجه و انواع ادویه پوره ای از ان تهیه می نمایند که سرخ می شود و بسیار لذیذ است. از چاشنی های تند، جعفری و پیاز برای طعم دادن به این غذا استفاده می نمایند.
کاندا باتاتا پوها
کاندا به معنای پیاز و باتاتا به معنای سیب زمینی است. این غذای خیابانی لذیذ، در همه دکه های غذافروشی بمبئی به راحتی پیدا می شود. انتخاب عالی به عنوان صبحانه یا میان وعده است.برای طعم دادن به آن از ادویه های مختلف و لیمو استفاده می نمایند. غذای لذیذی که حتما باید امتحان کنید.
سابودانا وادا
این غذا را با نام ساگو وادا نیز می شناسند. معمولا آن را با چاشنی جعفری تازه سرو می نمایند . نوعی اسنک لذیذ و عالی است که در سراسر بمبئی به راحتی پیدا می شود. ماده اصلی تشکیل دهنده آن سیب زمینی است و ادویه جات زیاد مخصوصی دارد.
کاندا باجی
این غذا، فریتر پیاز است که در روزهای بارانی همراه با یک فنجان چای یا قهوه، هواداران زیادی دارد. این فریتر ترد را با آرد مخصوص، انواع ادویه و اندازه زیادی پیاز، تهیه می نمایند. ترکیب تردی و بافت نرم داخل این غذا، آن را به یکی از غذاهای دوست داشتنی و محبوب خیابانی در هند تبدیل نموده است. خوردن این غذا در فصل بارانی مانسون بسیار رواج دارد.
آشپزی هندی به خاطر تنوع ادویه ها و غذاها، جزو شناخته شده ترین آشپزی ها و رژیم های غذایی در سراسر جهان است. حتی در دورترین شهر و کشورها به هند، می توانید رستوران هندی پیدا کنید و غذاهای بی نظیر و تند و تیز هندی را امتحان کنید. البته خوردن غذا هندی در قلب بمبئی حال و هوای دیگری دارد. به غیر از غذاهای خیابانی، در ادامه با تعدادی از غذاهای مشهور هندی آشنا می شویم که در رستوران ها پیدا می شوند و بخش مهم از رژیم غذایی روزمره اهالی این شهر را تشکیل می دهند.
ماسالا دوسا
برنج، یکی از مواد غذایی اصلی در آشپزی هندی است به خصوص در نواحی جنوبی هند. در بسیاری از غذاها از رنج به عنوان ماده اصلی استفاده می شود از جمله ماسالا دوسا. برای تهیه این غذا، برنج و عدس را برای مدت 5 تا 6 ساعت خیس می نمایند و سپس با آنها خمیری درست می نمایند و در روغن سرخ می نمایند. فیلینگ این غذا بسیار متوع است ولی معمولا از ترکیب پیاز و سیب زمینی همراه با چاشنی خاص استفاده می نمایند.
روغن جوش
این خوراک لذیذ و معطر با گوشت بره تهیه می شد و اصالتا به منطقه کشمیر تعلق دارد. البته سوابق تهیه ی این غذا به آشپزی ایرانی هم برمی شود. مواد تشکیل دهنده این غذا عبارت است از ادویه، گوجه، زنجبیل، سیر و.... این غذای لذیذ و اشتهابرانگیز در سراسر هندوستان تهیه می شود و بسیار هوادار دارد. البته طرز تهیه آن از منطقه ای به منطقه دیگر فرق دارد ولی طعم و عطر کلی آن تقریبا همه جا مشابه است و در سفر به هند، نباید فرصت امتحان کردن این غذا را از دست بدهید.
بریانی حیدرآبادی
بریانی با ورود مغول ها به هند در این کشور رواج پیدا کرد. در این کشور بریانی به سبک های مختلفی تهیه می شود ولی بریانی حیدرآبادی به خاطر مواد غذایی و شیوه پخت، از دیگر انواع آن متمایزتر است. از مواد تشکیل دهنده این غذا می توان به برنج، گوشت مرغ یا بره، ماست، پایز و اندازه قابل توجهی ادویه اشاره نمود که طعم بی نظیری به غذا می دهد.
چات، اسنک هندی
چات ها انواع اسنک های لذیذ هندی هستند که به عنوان غذای خیابانی بسیار رواج دارند و مورد توجه گردشگران قرار می گیرند. مبدا این اسنک ها شمال هند است ولی امروزه در سراسر این کشور رواج دارد و به نام های مختلف با تنوع قابل توجهی عرضه می شود. یک بار که آنها امتحان کنید بدون شک برای دوباره چشیدن آنها به مغازه های فروش غذا و اسنک سر می زنید.
کباب Tunde ke
این غذا با گوشت چرخ نموده و در حدود 150 ادویه مختلف تهیه می شود. این کباب را در اصل با گوشت بوفالو می پزند ولی امروزه انواع مختلف آن با استفاده از گوشت های مختلف مثل گوسفند و مرغ، تهیه می شود.
بیف روست و پاروتا
در منطقه کرالا از گوشت گاو در تهیه بسیاری از غذاها استفاده می شود. استفاده از گوشت گاو از این منطقه به سایر منطقه ها هند هم توسعه پیدا نموده. گوشت گاو بریان شده یکی از برترین غذاهایی است که می توانید در هند نوش جان کنید. این غذا را با نان مخصوصی به نام پاروتا سرو می نمایند. این غذا به محبوب ترین غذای دوستداران غذاهای گوشتی تبدیل می شود.
منبع: کجارو / indianhelpline.com / tripadvisor.com / lonelyplanet / food.ndtv.com / food.ndtv.com / en.wikipedia.org / makemytrip.com / tripsavvy / theculturetrip.com