7 روش خشک کردن نارگیل تازه (چیپس نارگیل) در طعم های مختلف

به گزارش مجله آراد، خشک کردن نارگیل تازه در خانه یا همان تهیه چیپس نارگیل یک راه ساده برای نگهداری طولانی مدت از این میوه مقوی و خوشمزه است. نارگیل خشک در تهیه انواع دسر، شیرینی و بیسکویت به کار می رود. اگر می خواهید نارگیل خشکی داشته باشید که خیالتان بابت سالم بودن آن، راحت باشد، می توانید خودتان نارگیل را در خانه خشک کنید و چیپس میوه خشک نارگیل درست کنید. راه های مختلفی برای طرز خشک کردن نارگیل تازه وجود دارد. این مقاله از در را به خشک کردن نارگیل تازه خانگی و راه های جلوگیری از سیاه شدن و تغییر طعم چیپس نارگیل اختصاص خواهیم داد.

7 روش خشک کردن نارگیل تازه (چیپس نارگیل) در طعم های مختلف

مواد لازم برای خشک کردن نارگیل تازه در فر

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
نارگیل تازهنیم کیلوگرم (یا به اندازه دلخواه)

مدت زمان آماده سازی نارگیل: 30 دقیقه

مدت زمان خشک شدن نارگیل تازه در فر: 10 تا 15 دقیقه

مراحل طرز خشک کردن نارگیل تازه (چیپس نارگیل) (روش اول)

نارگیل یکی از میوه های مفید برای سلامتی و سرشار از ویتامین های مختلف است. علاوه بر طعم خوشمزه، نارگیل خشک و تازه، کاربردهای زیادی در آشپزی دارد. در ادامه می توانید مرحله به مرحله طرز تهیه چیپس نارگیل را دنبال کنید.

مرحله اول: نارگیل را آماده کنید

ابتدا نارگیل را روی شعله گاز بگیرید تا کرک های چوبی یا بافت کنفی روی پوست ضخیم و سفت نارگیل بسوزد. می توانید با چاقو هم این کرک های ضخیم را جدا کنید. سپس کرک های سوخته را پاک کنید. وقتی هنوز نارگیل داغ است، با مته یا هر جسم فلزی دیگر، داخل حفره های قهوه ای فرو کنید و حفره ها را سوراخ کنید. سپس آب نارگیل را از داخل نارگیل خالی کنید و در یک کاسه بریزید.

مرحله دوم: نارگیل ها را خرد کنید

روی پوست ضخیم نارگیل خالی شده، با چکش یا گوشت کوب بزنید. ضربه زدن را تا جایی ادامه دهید که پوست نارگیل بشکند. نارگیل که شکست، با چاقوی تیز، گوشت آن را از پوست ضخیم جدا کنید. گوشت نارگیل را با چاقوی، پوست کن یا رنده، خرد کنید. طوری که همه برش ها یکدست باشد.

مرحله سوم: نارگیل ها را خشک کنید

فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. در این فاصله، کف یک سینی را فویل آلومینیومی بگذارید و نارگیل ها را کف سینی بچینید. اگر می خواهید نارگیل ها زودتر و بهتر، خشک شوند، برش ها را روی هم قرار ندهید.

سینی را در فر بگذارید و درب فر را ببندید. 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا نارگیل ها خشک شوند. سپس سینی را از فر بیرون بیاورید.

مرحله چهارم: چیپس نارگیل را نگهداری کنید

نارگیل ها را در دمای محیط بگذارید تا از داغی بیفتند. اگر نارگیل ها هنوز رطوبت دارند، آنها را به مدت 25 ساعت یا تا زمانی که کاملا خشک شوند، در دمای محیط یا در معرض هوای آزاد بگذارید. وقتی کاملا نارگیل ها خشک شدند، آنها را در بطری یا ظرف دربسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

طرز خشک کردن نارگیل تازه در توستر (روش دوم)

برای طرز تهیه چیپس نارگیل در توستر، ابتدا کرک های نارگیل را بگیرید. با مته یا جسم نوک تیز محکم، نارگیل را سوراخ نموده و آب نارگیل را جدا کنید.

توستر یا فر را روشن کنید و دما را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. نارگیل را برای 20 دقیقه در فر بگذارید تا پوست ضخیم آن کاملا منبسط گردد. سپس نارگیل را بیرون بیاورید و با دستمال یک سمت آن را بگیرید و با چکش روی نارگیل بکوبید تا نارگیل بشکند.

گوشت نارگیل را در اندازه های باریک یا پوست کن خرد کنید. نارگیل ها را چند ساعت در محیط بگذارید تا رطوبت بالای آنها گرفته گردد. سپس نارگیل ها را در یک سینی بریزید و سینی را در توستر بگذارید.

دمای توستر را روی 120 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. حدود 10 تا 15 دقیقه صبر کنید و در این مدت، چند بار نارگیل ها را هم بزنید تا همه نارگیل ها خشک شوند. سپس سینی را بیرون بیاورید و بعد از سرد شدن، نارگیل ها را در بطری یا ظرف دربسته بریزید و در یخچال بگذارید.

روش خشک کردن نارگیل تازه روی بخاری و شوفاژ (سوم)

سنتی ترین و آسان ترین راه برای خشک کردن نارگیل تازه، استفاده از حرارت شوفاژ یا بخاری است. این روش برای زمستان و پاییز که بساط بخاری و شوفاژ به راه است، مناسب است.

مانند روش های بالا، پوست سخت نارگیل را بشکنید و با پوست کن آنها را خرد یا با رنده، نارگیل ها را رنده کنید. نارگیل ها را در یک سینی بریزید و سینی را روی بخاری یا شوفاژ بگذارید.

مراقب باشید که بخاری شعله بالایی نداشته باشد تا رنگ نارگیل ها تیره نگردد. اگر نارگیل ها را رنده نموده اید، آنها را هم بزنید و اگر خرد نموده اید، آنها را زیر و رو کنید. تا زمانی که نارگیل ها خشک شوند.

طرز خشک کردن نارگیل در هوای آزاد (روش چهارم)

با این روش، می توانید در هر فصلی از سال، نارگیل را خشک کنید. مانند روش بالا، نارگیل ها را پوست بگیرید، آب نارگیل را کنار بگذارید و گوشت نارگیل را با پوست کن خرد کنید.

نارگیل ها را در سینی بریزید و سینی را در هوای آزاد، جایی که در مجاورت تابش نور خورشید نباشد، بگذارید. می توانید سینی را در دمای خانه هم بگذارید. هر 12 یا 24 ساعت یک بار به سینی سر بزنید و نارگیل ها را زیر و رو کنید. نارگیل ها که خشک شدند، آنها را به ظرف دربسته منتقل کنید و در یخچال یا فریزر بگذارید.

روش خشک کردن نارگیل تازه در دستگاه میوه خشک کن (روش پنجم)

یکی از راحت ترین روش های خشک کردن نارگیل و درست کردن چیپس نارگیل، استفاده از دستگاه میوه خشک کن است. نارگیل ها را بعد از پوست کندن و خرد کردن، در دستگاه خشک کن بگذارید و دما را روی 50 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.

حدود 4 تا 6 ساعت زمان برای خشک کردن میوه ها ضروری است. هر 2 ساعت یک بار نارگیل ها را آنالیز کنید تا تغییر رنگ ندهند. وقتی نارگیل ها خشک شدند، آنها را از توری جمع نموده و در بطری های شیشه ای بگذارید یا در ظرف دربسته قرار دهید.

طرز تهیه چیپس نارگیل طعم دار شده (روش ششم)

برای تهیه چیپس نارگیل طعم دار شده، باید نارگیل ها را مانند روش های بالا، پوست بگیرید و به صورت تراشه ای با پوست کن، خرد کنید. تراشه های نارگیل را با چاشنی هایی مثل عصاره وانیل، شربت های دلخواه مثل شربت افرا، شربت بیدمشک و … طعم دار کنید. بهتر است زیاده روی نکنید تا طعم اصلی نارگیل زیر طعم چاشنی، پنهان نگردد.

نارگیل های طعم دار شده را به هر یک از روش های بالا (در فر، توستر، دستگاه میوه خشک کن، مجاورت هوای آزاد یا روی بخاری و شوفاژ) خشک کنید. بعد از خشک کردن، می توانید این چیپس نارگیل را به عنوان تنقلات یا برای تزیین انواع دسر یا انواع اسموتی یا میلک شیک، استفاده گنید.

برای خرید انواع ، و می توانید از فروشگاه های افق کورش به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

طرز تهیه چیپس بیکن نارگیل (روش هفتم)

بیکن نارگیل همان چیپس نارگیل یا نارگیل خشک شده ای است که با چاشنی ها و ادویه های مختلف طعم دار می گردد. بیکن نارگیل را می توانید به عنوان یکی از اجزای، به عنوان تنقلات و برای تزیین غذاهای مختلف بهره ببرید.

بیکن نارگیل معمولا برشته شده تر از چیپس نارگیل است و بافت تردتری دارد. در این روش، باید مراقب باشید که بیکن های نارگیل نسوزند یا طعم تلخی نگیرند.

برای درست کردن بیکن نارگیل، چیپس نارگیل ساده یا نارگیل خشک شده (به هر یک از روش های بالا) را در یک کیسه بریزید و به آنها، اندازهی از چاشنی های دلخواه مثل پودر فلفل پاپریکا دودی (برای طعم دودی)، سس تامارین (طعم شور)، سس سویا (طعم شور و ترش) یا فلفل سیاه و فلفل قرمز بزنید. اندازه استفاده از این مواد کاملا سلیقه ای است و به طبع شما بستگی دارد.

چیپس نارگیل را با چاشنی ها هم بزنید تا کاملا طعم دار شوند. سپس نارگیل ها را در سینی فر یا توستر بریزید و در فر یا توستر بگذارید. دما را روی کمترین حالت تنظیم کنید و در حدی که چاشنی روی نارگیل ها خشک شده و نارگیل ها طلایی شوند، آنها را حرارت دهید. بعد به سرعت بیکن نارگیل را بیرون بیاورید و برای روی سالاد یا غذا بهره ببرید.

انواع ادویه معطر غذا مثل را می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی تهیه کنید.

نکات مهم در روش های خشک کردن نارگیل تازه

  • برای شکستن نارگیل، حتما ابتدا آب نارگیل را خارج نموده و بعد نارگیل را بشکنید.
  • گرفتن پوسته قهوه ای روی گوشت نارگیل به یاری پوست کن، راحت است ولی می توانید در زمان درست کردن چیپس نارگیل این پوسته را نگیرید. چون این پوسته در صورت برش خوردن نارگیل به صورت تراشه ای، زیر دندان حس نمی گردد.
  • برای تهیه چیپس نارگیل می توانید نارگیل را به جای برش های تراشه ای، به صورت نگینی هم خرد کنید که البته، به خاطر بافت نارگیل، کار چندان آسانی نیست.
  • اگر بعد از سوراخ کردن نارگیل و خارج شدن آب آن، متوجه بوی نامطبوع آب نارگیل، رنگ زرد یا قهوه ای آب نارگیل و وجود حالت ابری در آب نارگیل شدید، به معنی خراب شدن نارگیل است.
  • اگر نارگیل خراب شده بود، آن را دور بریزید و آن را خشک نکنید چون طعم نارگیل خشک شده هم تحت تاثیر قرار می گیرد. نارگیل خراب خشک، علاوه بر ضرر داشتن برای سلامت، تلخ یا بد مزه هم خواهد بود.
  • از آن جایی که نارگیل ها بعد از شکستن، رطوبت زیادی دارند، پس از اینکه نارگیل ها را از پوسته آنها جدا کردید، برای مدتی در محیط آشپزخانه بگذارید تا رطوبت آنها کم گردد و سپس اقدام به خشک کردن نارگیل کنید. این کار باعث می گردد نارگیل ها بهتر خشک شوند.
  • نارگیل را برای خشک کردن، نباید در مجاورت نور خورشید مستقیم قرار دهید چون تغییر رنگ می دهد و طعم آن بدمزه می گردد.
  • قبل از خشک کردن نارگیل به هر یک از روش های بالا، می توانید روی نارگیل ها، چند قطره عصاره وانیل بریزید تا نارگیل ها عطر و طعم قوی تری بگیرند.

فوت و فن های خشک کردن نارگیل تازه

چرا نارگیل خشک شده تیره می گردد؟

  • اگر نارگیل را در دمای بالای فر یا توستر یا دستگاه میوه خشک کن بگذارید، رنگ چیپس نارگیل تیره و قهوه ای می گردد.
  • اگر نارگیل را در آفتاب یا در مجاورت نور مستقیم خشک کنید، رنگ چیپس نارگیل تیره می گردد.

چرا نارگیل خشک شده کپک می زند؟

اگر نارگیل خشک شده هنوز رطوبت داشته باشد و در یخچال یا دمای محیط نگهداری گردد، احتمال کپک زدن آن وجود دارد. حتما اجازه دهید رطوبت نارگیل کاملا گرفته و خشک گردد. سپس آن را در ظرف دربسته بریزید.

نارگیل خشک شده چقدر ماندگاری دارد؟

نارگیل خشک را در یخچال به مدت 6 ماه و در فریزر به مدت 1 ساعت یا بیشتر می توانید نگهداری کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 5 آذر 1403 بروزرسانی: 5 آذر 1403 گردآورنده: aradbld.ir شناسه مطلب: 2491

به "7 روش خشک کردن نارگیل تازه (چیپس نارگیل) در طعم های مختلف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 روش خشک کردن نارگیل تازه (چیپس نارگیل) در طعم های مختلف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید