4 روش طرز تهیه زولبیا خونگی به شیوه قنادی با 12 نکته کلیدی

به گزارش مجله آراد، زولبیا یکی از پرطرفدارترین شیرینی ها است که اصالت هندی دارد. همراه بودن و سرو زولبیا با بامیه و گوشفیل بسیار رایج است. این شیرینی پرشهد و خوشمزه در ایام ماه رمضان زینت بخش سفره های افطار است. از جمله مواد لازم زولبیا می توان به ماست و نشاسته اشاره نمود. درست کردن زولبیا در منزل کار بسیار ساده ای است و زولبیای خانگی بسیار خوشمزه تر و سالم تر از زولبیا بازاری است. به علت اینکه در منزل با مواد تازه و در روغن سالم و نسوخته و یک بارمصرف درست می گردد.

4 روش طرز تهیه زولبیا خونگی به شیوه قنادی با 12 نکته کلیدی

در این مطلب طرز تهیه زولبیا خانگی ساده و آسان را خواهیم داشت. برای آموزش زولبیا ساده مجله خبرنگاران را همراهی کنید.

زولبیا از چی درست میشه ؟

مواد لازم برای زولبیا:
نشاسته گل(گندم)1 لیوان
ماست1 لیوان
آرد سفید1 قاشق غذاخوری
بکینگ پودرنصف قاشق مرباخوری
زعفران دم نموده غلیظ1 قاشق چای خوری
مواد لازم برای شربت زولبیا:
آب2 لیوان
شکر3 لیوان
جوهر لیمونوک قاشق چای خوری
گلاب1/4 پیمانه
زعفران دم نموده غلیظبه مقدار لازم

طرز تهیه شربت زولبیا:

  1. برای تهیه زولبیا اول باید شربت اون رو آماده کنیم. برای تهیه شربت اول آب رو داخل ظرفی روی حرارت بالا قرار میدیم تا به جوش بیاد.
  2. وقتی قل زد، جوهر لیمو رو بهش اضافه می کنیم. با اضافه کردن جوش شیرین آب کف می کنه و جوششی توی آب ایجاد می شه.
  3. بعد شکر رو داخل آب می ریزیم و بدون اینکه هم بزنیم اجازه می دیم دونه های شکر داخل آب حل بشه و شربت شفاف بشه.
  4. بعد زعفران و گلاب رو اضافه می کنیم و حرارت رو کم می کنیم و اجازه می دیم شربت بجوشه تا به قوام برسه.
  5. این کار باید با حرارت پایین انجام بشه. اگه حرارت بالا باشه و شربت زود قوام بیاد بعد از خنک شدن شکرک می زنه.
  6. اجازه بدین به آرومی بجوشه، مدت زمان بسته به قدرت شعله و جنس قابلمه متفاوته. ولی حداقل 15 دقیقه زمان می بره تا به قوام برسه.
  7. برای چک کردن اینکه به قوام رسیده یا نه چند قطره از شربت رو ما بین دو انگشت تست کنید. اگه حالت چسبنده و غلیظ داشت و شیره کش می اومد یعنی شربت به قوام رسیده.
  8. اگه شربت به خوبی به قوام نرسه و غلظت نداشته باشه باعث نرم شدن زولبیا می شه و حالت ترد زولبیا رو از بین می بره و اگه شربت بیش از حد قوام اومده باشه باعث شکرک زدن زولبیا می شه.
  9. وقتی شربت به قوام رسید حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدین شربت در فضای محیط خنک بشه. غلظت شربت زولبیا بعد از خنک شدن بیشتر می شه و باید کمی روان تر از عسل باشه.

بیشتر بخوانید: فوت و فن های تهیه شربت بار؛ شهد مخصوص زولبیا،بامیه،حلوا و..

طرز تهیه زولبیا خانگی با آرد:

1- یک لیوان نشاسته رو داخل ظرفی بریزین و یک لیوان ماست بهش اضافه کنید.

2- خوب مخلوط کنید تا نشاسته داخل ماست حل بشه و مواد مخلوط بشن.

بعد یک قاشق آرد رو به همراه بکینگ پودر به مایه اضافه کنید و با قاشق کاملا مخلوط کنید تا مواد یکدست بشن و در آخر زعفران دم نموده غلیظ رو به مواد اضافه و مخلوط کنید.

3- غلظت مواد نه باید خیلی سفت باشه و نه خیلی شل، مواد رو از صافی رد کنید تا نا خالصی نداشته باشه که موقع ریختن مایه داخل قیف گیر کنه و روی ظرف رو با سلفون بپوشونید.

حداقل به مدت یک ساعت در فضای محیط استراحت بدین تا حباب های ریزی روی مایه دیده بشه.

4- بعد از استراحت مجددا مواد رو با قاشق مخلوط کنید و داخل ظرف سس یا اگه نداشتین داخل قیف یکبار مصرف بریزین.

روغن رو داخل ماهیتابه روی حرارت میانه قرار بدین تا کاملا داغ بشه و برای تست یک قطره از مواد رو داخل روغن بریزین اگه بلافاصله پف کرد و بالا اومد یعنی روغن آمادست.

5- مواد رو به صورت دورانی و چرخشی به شکل گرد داخل تابه بریزین، اجازه بدین یک طرف کمی طلایی بشه بعد طرف دیگه رو برگردونین.

6- و وقتی هر دو طرف طلایی شد(احتیاجی نیست خیلی تغییر رنگ بده) از روغن خارج کنید و بلافاصله داخل شربت ولرم رو به سردی بندازید.

زولبیا رو یک دفعه داخل شربت فرو ببرین تا یکدست رنگ بگیره و دو رنگ و ابلق نشه.

بعد از چند دقیقه از شربت خارج کنید و داخل صافی بذارین تا شربت اضافیش بریزه و بعد داخل ظرف سرو بچینین و خلال پسته یا گل محمدی و…. تزیین کنید.

12 نکته مهم در طرز تهیه زولبیا آسان:

  1. جایگزین جوهر لیمو در شربت بار 2 قاشق آبلیموی طبیعی است اما توصیه من به شما استفاده از جوهر لیمو است چون با جوهر لیمو شربت اصلا شکرک نمیزنه.
  2. اگه دوست دارن زولبیا یا بامیه شما براق باشه میتونید چند دقیقه آخر پخت شربت یک قاشق گلوکز اضافه کنید(گلوکز رو از لوازم قنادی ها تهیه کنید). گلوکز هم باعث براق تر شدن زولبیا میشه هم از شکرک زدن شربت جلوگیری میکنه.
  3. برای جایگزین گلاب در شربت زولبیا میتونین از چند دانه هل بهره ببرید و بعدا از شربت خارج کنید
  4. ماست استفاده شده در زولبیا باید نه خیلی سفت باشه و نه خیلی شل در صورت دسترسی میتونین از ماست خانگی ترش بهره ببرید، ماست بهتره تازه نباشه ماست کمی ترش مزه و پر چرب برای زولبیا عالیه (زیادی ترش و کف نموده هم نباشه) در صورتی که به ماست خونگی دسترسی ندارین از ماست پرچرب پاستوریزه بهره ببرید.
  5. برای زولبیا استفاده از نشاسته با دانه های درشت(نشاسته گل) بهتر از نشاسته پودری است چون نشاسته پودری مخصوص زولبیا نیست و توجه کنید که نشاسته باید تازه باشه چون اگه نشاسته کهنه باشه زولبیا داخل روغن اصلا پف نمیکنه!
  6. یک قاشق چایخوری زعفران داخل مایه زولبیا قابل حذف است و این زعفران برای خوش رنگ تر شدن زولبیا ها استفاده میشه
  7. زولبیا رو بهتره به مقدار سرخ کنید زیاد سرخ کردن زولبیا باعث خشک شدن اون و کم سرخ کردن زولبیا باعث نرم شدنش میشه
  8. غلظت مواد باید مثل تصویر باشه در صورتی که موادتون غلیظ تر بود میتونید یکی دو قاشق آب یا ماست اضافه کنید و در صورتی که موادتون شل بود میتونید خیلی کم آرد اضافه کنید. غلظت مواد باید به حدی باشه که از درون قیف با فشار دست به راحتی داخل روغن شکل بگیره.
  9. در صورتی که از قیف استفاده میکنید سر قیف رو خیلی نازک برش نزنید چون در این صورت زولبیا ها خیلی خشک و سفت میشن
  10. زولبیا ها رو داغ داغ روی هم نذارید این کار باعث نرم شدن زولبیا های زیری میشه.
  11. از روغنی که برای سرخ کردن زولبیا استفاده کردید میتونید برای سرخ کردن بامیه هم بهره ببرید اما از روغن بامیه نمیتونید برای سرخ کردن زولبیا بهره ببرید چون داخل بامیه از تخم مرغ استفاده شده و این امر باعث کف کردن روغن میشه پس اگه تصمیم دارید هم زولبیا و هم بامیه درست کنید بهتره اول زولبیا رو آماده کنید.
  12. اگه دوست دارید همه زولبیا ها یک مقدار باشه و کناره های زولبیا صاف در بیاد میتونید از رینگ مخصوص زولبیا بهره ببرید رینگ رو داخل روغن قرار بدین و داخل رینگ مواد رو به شکل دورانی بزنید.

طرز تهیه زولبیا با نشاسته ذرت

زولبیا در اصل با نشاسته گل تهیه می شه و اینطوری کیفیت بهتری داره. اما اگه نشاسته گل نداشتین می شه با نشاسته ذرت هم زولبیا درست کرد. اما کیفیت لازم رو نخواهد داشت.

طرز تهیه زولبیا فوری

زولبیا یکی از شیرینی های خیلی خوشمزه و شیرین است، که در ماه مبارک رمضان هوادار بسیاری دارد. که ما میخواهیم به شما یک روش پخت بسیار آسان این شیرینی خوش مزه را آموزش بدهیم.

مواد مورد احتیاج برای تهیه زولبیا فوری:
نشاسته 1 پیمانه
ماستنصف پیمانه
کره 1 قاشق مربا خوری روغن جامد
زعفران دم نموده 1 قاشق مرباخوری
وانیل یک چهارم قاشق مرباخوری
آرد1 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر نصف قاشق غذاخوری
  1. ابتدا در یک ظرف مناسب نشاسته و ماست را با همزن دستی هم می زنیم.
  2. سپس کره، زعفران، وانیل و آرد اضافه می کنیم و با همزن برقی یا همزن دستی به خوبی مخلوط می کنیم.
  3. بعد از یک دست شدن مواد بکینگ پودر اضافه می کنیم و دوباره با همزن هم می زنیم، مواد زولبیای ما آماده است. مواد را در قیف می ریزیم.
  4. سپس در یک ماهیتابه مناسب روغن می ریزیم و می گذاریم داغ گردد.
  5. بعد در آن از مواد می ریزیم و روی حرارت کم می گذاریم تا زولبیای ما پخته گردد.
  6. بعد از پخته شدن زولبیا را طبق ذائقه خود و اندازه شیرینی مورد احتیاج در شهد قرار می دهیم.

زولبیای ما به همین سرعت آماده شد.

نکات تهیه زولبیا فوری:

  • اگر مواد زولبیا کمی سفت شد به اندازه لازم ماست بریزید و هم بزنید.
  • مواد زولبیا نباید خیلی سفت و یا خیلی شل باشد.
  • در صورت نبودن کره میتوانید از روغن جامد بهره ببرید.
  • در صورت نداشتن قیف میتوانید از ظرف سس بهره ببرید و یا میتوانید در یک پلاستیک مواد را بریزید و سر آن را قیچی کنید.
  • در صورتی که بخواهید زولبیای شما خیلی شیرین گردد آن را مدت بیشتری در شهد بگذارید ولی اگر تمایل به شیرینی زیاد ندارید زمان کمتری در شهد قرار بدهید.

طرز تهیه زولبیا بدون نشاسته

شیرینی زولبیا بسیار خوشمزه و بسیار محبوب است. شیرینی زولبیا را معمولا با نشاسته و ماست درست میکنند اما در این مقاله میخواهیم به شما طرز تهیه بسیار آسان زولبیا بدون نشاسته را آموزش بدهیم.

مواد مورد احتیاج برای تهیه زولبیا بدون نشاسته:
آب 1 پیمانه
آرد1 پیمانه
بکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده1 قاشق غذاخوری

مرحله اول

ابتدا در یک ظرف مناسب 1 پیمانه آرد را الک میکنیم و به آن 1 قاشق غذاخوری بکینگ پودر اضافه و با همزن دستی مخلوط میکنیم و سپس کم کم 1 پیمانه آب را به موادمون اضافه (تا مواد ما خیلی شل نگردد) و مخلوط و یک دست میکنیم.

مرحله دوم

سپس بعد از یک دست شدن موادمون (آرد، آب، بکینگ پودر) به آن 1 قاشق غذا خوری زعفران دم نموده اضافه و مخلوط میکنیم، مواد زولبیای ما آماده است، روی آن را میپوشانیم و اجازه میدهیم تا در دمای محیط 1 ساعت استراحت کند.

مرحله سوم

سپس در یک ماهیتابه مناسب به اندازه لازم روغن میریزیم و روی حرار قرار میدهیم تا روغن ما داغ گردد، بعد از گذشت 1 ساعت استراحت مواد زولبیای آماده شده را در یک قیف ریخته و سپس در روغن داغ میریزیم وبا حرارت میانه اجازه میدهیم زولبیای ما پخته گردد و بعد از پخت آن را در شربت بار قرار داده و بعد روی صافی بگذارید تا شربت اضافه خارج گردد.

زولبیای بدون نشاسته ما آماده است امیدوارم از این آموزش استفاده لازم را برده باشید.

نکات زولبیای بدون نشاسته:

  • برای پخت زولبیا حتما روغن شما باید داغ باشد.
  • در زمان پخت حتما حرارت شما ملایم باشد.
  • برای درست کردن خمیر آب را کم کم اضافه کنید تا مواد شما خراب نگردد.
  • اگر در زمان درست کردن خمیر، خمیر شما شل شد به آن کمی آرد اضافه کنید و اگر سفت شد به آن کمی آب اضافه کنید.

    قوام مواد شما باید میانه باشد نه شل و نه سفت.

اشکالات رایج در پخت زولبیا:

چرا زولبیا خیلی سفت و خشک شده؟

  • زولبیا رو خیلی نازک زدین
  • زولبیا رو زیادی سرخ کردین
  • خیلی آرد استفاده کردین

چرا زولبیا نرم شده؟

  • شربت زولبیا به مقدار کافی قوام نداشته
  • موقع انداختن زولبیا داخل شربت، شربت داغ بوده
  • زولبیا ها رو بلافاصله روی هم چیدین
  • زولبیا ها رو داخل ظرف در بسته گذاشتین

چرا زولبیا داخل روغن شکل نمی گیرد و پهن می گردد و خط خطی نمی گردد؟

  • روغن داغ نیست
  • مایه زولبیا شل هست
  • روغن کمه

چرا زولبیا داخل روغن متلاشی می گردد؟

  • روغن خیلی داغ شده
  • مایه زولبیا شل هست
  • شکل دادن زولبیا رو سریع انجام نمیدین (حرکت دورانی)

امیدوارم طرز تهیه زولبیا خانگی را دوست داشته باشید. برای سرویس آشپزی به مجله ما سری بزنید.

منبع: اُکالا
انتشار: 15 دی 1400 بروزرسانی: 15 دی 1400 گردآورنده: aradbld.ir شناسه مطلب: 2037

به "4 روش طرز تهیه زولبیا خونگی به شیوه قنادی با 12 نکته کلیدی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 روش طرز تهیه زولبیا خونگی به شیوه قنادی با 12 نکته کلیدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید