طرز تهیه کالباس مخلوط بدون دستگاه

به گزارش مجله آراد، کالباس مخلوط یکی از انواع کالباس خوشمزه ست که همه افراد از پیر و جوون دوستش دارن. شما می تونید کالباس مخلوط خانگی رو با استفاده از مواد اولیه سالم و بدون مواد نگهدارنده با ترکیب چند نوع گوشت (گوشت گوساله یا گوسفند با گوشت مرغ یا بوقلمون) یا حتی با سبزیجات و پنیر در منزل تهیه کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کالباس مخلوط خانگی رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه کالباس مخلوط بدون دستگاه

طرز تهیه کالباس مخلوط گوشت و مرغ در یک نگاه

برای درست کردن کالباس مخلوط گوشت و مرغ، اول باید گوشت گوساله یا گوسفندی، مرغ و دنبه نیمه منجمد رو خرد کنید و دو بار از چرخ گوشت رد کنید تا بافت نرم و یکدست بشه. بعد نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پیاز رو اضافه کنید و حدود 5 دقیقه ورز بدید. سپس کمی شکر و نشاسته ذرت هم بریزید و دوباره ورز بدید. حالا یک تخم مرغ و چند قاشق آب یخ یا شیر خیلی سرد به تدریج اضافه کنید و مخلوط رو دوباره ورز بدید تا حالت چسبنده پیدا کنه. مواد آماده رو داخل قالب، بطری یا کیسه فریزر محکم بریزید و هواگیری کنید تا حبابی باقی نمونه. قالب رو در بخارپز بذارید و حدود 1 تا 1.5 ساعت بپزید تا مغزپخت بشه. بعد از پخت، 10 دقیقه در دمای محیط بذارید خنک بشه و سپس 30 تا 60 دقیقه در یخچال قرار بدید تا فرم بگیره.

برای مطالعه ادامه مراحل و فوت و فن های طرز تهیه کالباس مخلوط گوشت و مرغ ادامه این مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه کالباس مخلوط گوشت و مرغ

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
گوشت گوساله یا ترکیب گوساله و گوسفندنیم کیلوگرم
گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون300 گرم
دنبه100 گرم
نمک1 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه1 قاشق چای خوری
پودر سیر یا سیر تازه و رنده شده1 قاشق چای خوری
پودر پیاز1 قاشق چای خوری
شکر (اختیاری)1 قاشق چای خوری
نشاسته ذرت یا آرد گندم2 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ1 عدد
آب یخ2 یا 3 قاشق غذاخوری

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 تا 40 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت کالباس مخلوط گوشت و مرغ به روش بخارپز: حدود 1 تا 1 و نیم ساعت برای قالب با حجم میانه (حدود 700 تا 800 گرم گوشت مخلوط)

مدت زمان لازم برای استراحت و خنک شدن کالباس مخلوط گوشت و مرغ: حداقل 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه کالباس مخلوط گوشت و مرغ

شما می تونید کالباس مخلوط رو در تهیه ، و، ، و و به کار ببرید.

مرحله اول: گوشت ها رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کالباس مخلوط گوشت و مرغ، اول باید دنبه، گوشت گوساله یا ترکیب گوساله و گوسفندی و گوشت مرغ (همگی نیمه منجمد) رو به قطعات کوچک برش بزنید تا راحت از چرخ گوشت رد بشن. خیلی مهمه که گوشت ها نیمه منجمد باشن؛ چون اگه گوشت نرم باشه، وقتی چرخ یا میکس می کنید حالت خمیری پیدا می کنه و بعد کالباس شکل و بافتش خوب نمی شه.

در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مانند گوشت گوساله یا گوسفندی و گوشت مرغ می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: گوشت ها رو چرخ کنید

بعد از خرد کردن گوشت ها، وقتشه دنبه و باقی گوشت ها رو از چرخ گوشت رد کنید. اگه می خواید کالباس مخلوط خونگی بافت نرم و یکدست داشته باشه، بهتره گوشت ها رو دو بار چرخ کنید. اگه چرخ گوشت ندارید، می تونید از غذاساز قوی بهره ببرید؛ ولی مراقب باشید گوشت له نشه، چون بعد از پخت بافت کالباس سفت و غیر طبیعی می شه.

مرحله سوم: ادویه ها رو اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه کالباس مخلوط ساده و کلاسیک، نوبت اینه که ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پودر پیاز رو اضافه کنید. همه مواد رو به مدت 5 دقیقه به خوبی ورز بدید تا ترکیبی یکدست و چسبنده به دست بیاد. ورز دادن کافی باعث می شه کالباس بعد از پخت یکدست و خوش فرم باشه؛ ولی ورز دادن بیش از حد می تونه بافت گوشت رو سفت کنه و لطافتش رو از بین ببره.

برای خرید انواع ادویه ها مانند نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پودر پیاز می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: شکر و نشاسته ذرت رو اضافه کنید

حالا، کمی شکر و نشاسته ذرت هم روی مایه کالباس مخلوط بریزید. این ترکیب رو دوباره برای 2 تا 3 دقیقه دیگه ورز بدید تا مایه یکدستی ایجاد بشه. در صورت تمایل، به جای نشاسته ذرت می تونید از همین اندازه آرد گندم بهره ببرید.

برای خرید شکر، آرد گندم و نشاسته ذرت می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: تخم مرغ و آب یخ رو اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه کالباس خانگی، یک عدد زرده تخم مرغ و حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری آب یخ رو کم کم به مخلوط اضافه کنید و دوباره به مدت 5 دقیقه ورز بدید. در صورت تمایل، به جای آب یخ می تونید از همین اندازه شیر خیلی سرد بهره ببرید. اضافه کردن آب یخ مایعات باعث می شه کالباس بعد از پخت نرم و لطیف بمونه و خشک نشه. مراقب باشید آب رو خیلی زیاد نریزید تا گوشت شل نشه و شکلش حفظ بشه.

برای خرید تخم مرغ و شیر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: قالب یا کیسه رو پر کنید

در این مرحله از طرز تهیه کالباس مخلوط مثل بیرون، دیگه باید مخلوط گوشت رو داخل قالب کالباس یا کیسه فریزر مقاوم بریزید و سطحش رو صاف کنید. کالباس خانگی در بطری نوشابه خانواده هم می تونید درست کنید.

مایه کالباس مخلوط رو توی قالب، بطری یا کیسه تا جای ممکن فشرده کنید تا هیچ جای خالی و حبابی باقی نمونه. حباب هوا داخل مخلوط باعث ترک خوردن و ناپایداری کالباس بعد از پخت می شه. بنابراین با قاشق یا دست حباب ها رو بگیرید و سطح گوشت رو یکدست کنید.

مرحله هفتم: کالباس مخلوط گوشت و مرغ رو بخارپز کنید

در این مرحله از طرز تهیه کالباس مخلوط بازاری، قالب یا کیسه حاوی گوشت رو داخل دستگاه بخارپز یا قابلمه بخارپز قرار بدید. اگه بخارپز ندارید، می تونید از یه قابلمه بزرگ با توری در کف و کمی آب بهره ببرید تا بخار ایجاد بشه. حرارت باید ملایم و غیر مستقیم باشه تا کالباس به آرامی بپزه و ترک نخوره. توجه داشته باشید، حرارت زیاد باعث خشک شدن و ترک خوردن کالباس می شه. زمان پخت برای قالب میانه حدود 1 تا 1 و نیم ساعت هست. بعد از گذشت این مدت با یک چاقو یا خلال دندان، کالباس مخلوط رو تست کنید که گوشت کاملا پخته باشه.

مرحله هشتم: کالباس مخلوط رو خنک کنید

بعد از پخت، قالب رو از بخارپز خارج کنید و کالباس مخلوط رو اول برای 10 تا 15 دقیقه در دمای محیط قرار بدید تا کمی خنک بشه و از حرارت بیوفته. بعدش، کالباس رو حداقل به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت داخل یخچال بذارید تا حسابی خنک بشه. خنک شدن باعث می شه کالباس سفت و راحت برش بخوره و شکلش حفظ بشه. یادتون باشه، اگه کالباس رو زود برش بزنید، له می شه و شکلش خراب می شه.

مرحله آخر: کالباس مخلوط گوشت و مرغ رو سرو کنید

بعد از گذشت این مدت و اطمینان از خنک شدن کالباس مخلوط گوشت و مرغ، با استفاده از چاقوی تیز اون رو اسلایس کنید و میل کنید.

شما می توانید انواع ، ، و را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

روش تهیه کالباس مرغ و قارچ

در طرز تهیه کالباس مرغ و قارچ باید حدود 500 گرم گوشت سینه مرغ رو برش بزنید و دو بار چرخ کنید تا بافتش نرم بشه. بعد 100 گرم قارچ تازه رو خیلی ریز خرد کنید یا تفت بدید تا آبش جمع بشه. گوشت مرغ رو با نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، کمی پودر پیاز، 1 قاشق غذاخوری نشاسته، 1 عدد تخم مرغ و حدود نصف استکان آب یخ یا شیر خوب ورز بدید تا چسبندگی پیدا کنه.

در ادامه، قارچ ها رو بهش اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید. حالا مواد رو داخل قالب یا کیسه فریزر محکم بریزید و هواگیری کنید. باقی مراحل رو مطابق دستور بالا دنبال کنید. نکته مهم اینه که قارچ باید قبل از اضافه شدن به مایه کالباس خشک و خنک باشه تا آب اضافی باعث شل شدن بافت کالباس نشه.

برای خرید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه کالباس مخلوط با بافت سوسیسی

در طرز تهیه کالباس مخلوط با بافت سوسیسی، اول باید گوشت قرمز و مرغ رو مثل روش کلاسیک خرد و دو بار چرخ کنید، بعد با نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پیاز، کمی شکر و نشاسته خوب ورز بدید تا حالت چسبندگی پیدا کنه. حالا یک تخم مرغ و حدود نصف استکان آب یخ یا شیر اضافه کنید و دوباره ورز بدید. بعد برای اینکه بافت کالباس سفت تر و شبیه سوسیس بشه، 1 قاشق غذاخوری ژلاتین رو در کمی آب گرم حل کنید و به مخلوط گوشت اضافه کنید. باقی مراحل رو درست مثل رسپی اصلی دنبال کنید.

برای خرید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

روش تهیه کالباس مخلوط با سبزیجات و پنیر

در طرز تهیه کالباس مخلوط با سبزیجات و پنیر، باید گوشت قرمز و مرغ رو برش بزنید و دو بار چرخ کنید؛ بعد با نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پیاز، کمی نشاسته و یک تخم مرغ به خوبی ورز بدید و در حین ورز دادن حدود نصف استکان آب یخ یا شیر اضافه کنید تا مایه کالباس لطیف بشه. حالا هویج رنده شده و بخارپز، فلفل دلمه ای رنگی خردشده و اندازه کمی پنیر (موزارلا یا سفید کم چرب) رو به مواد اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید. سبزیجات باید آب اضافی نداشته باشن تا باعث شل شدن بافت کالباس نشن. باقی مراحل رو عینا مثل رسپی اصلی دنبال کنید.

برای خرید انواع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه کالباس مخلوط به روش بازاری

  • گوشت ها رو همواره سرد یا نیمه منجمد برش بزنید و چرخ کنید تا له نشن و بافت کالباس خراب نشه.
  • اگه گوشت رو دو بار چرخ کنید، بافت کالباس نرم تر و یکدست تر درمیاد.
  • ادویه ها و نمک باید کاملا با گوشت ورز داده بشن تا مزه یکنواختی پیدا کنه.
  • ورز دادن گوشت برای ایجاد حالت چسبندگی لازمه؛ ولی زیاده روی در ورز دادن مایه کالباس موجب سفت شدن بافتش می شه.
  • اضافه کردن آب یخ یا شیر یخ باعث می شه کالباس بعد از پخت نرم و آبدار باشه.
  • تخم مرغ توی ترکیب هم طعم رو بهتر می کنه و هم باعث انسجام مواد می شه.
  • حباب های هوای داخل قالب یا کیسه رو باید بگیرید؛ چون باعث ترک خوردن کالباس بعد از پخت می شن.
  • حرارت بخار باید ملایم باشه؛ چون حرارت زیاد باعث خشک شدن و ترک برداشتن کالباس می شه.
  • برای اطمینان از پخت کامل، می تونید خلال دندون یا چاقو داخل کالباس فرو کنید؛ اگه آبدار نبود یعنی پخته.
  • بعد از پخت حتما بذارید کالباس توی یخچال خنک بشه تا فرم بگیره و راحت برش بخوره.
  • اگه می خواید کالباس سفت تر و شبیه سوسیس بشه، می تونید ژلاتین حل شده به مواد اضافه کنید.
  • آب اضافی سبزیجاتی مثل هویج یا فلفل دلمه ای رو قبل از اضافه کردن باید بگیرید تا بافت کالباس شل نشه.
  • کالباس رو توی یخچال حداکثر یک هفته و توی فریزر تا سه ماه می تونید نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن کالباس مخلوط

برای بخارپز کردن حتما باید بخارپز داشته باشیم؟

نه، می تونید یه قابلمه بزرگ بردارید، کفش کمی آب بریزید، یه توری یا سبد فلزی بذارید و قالب کالباس رو روی توری یا سبد فلزی قرار بدید. درب قابلمه رو هم محکم ببندید تا مثل بخارپز عمل کنه.

چرا گاهی اوقات کالباس بعد از پخت ترک می خوره؟

یا حباب های هوا رو کامل نگرفتید یا حرارت بخار خیلی زیاد بوده. دفعه بعد روی حرارت ملایم بذارید و قبل از پخت به خوبی هواگیری کنید.

می شه کالباس مخلوط رو بدون چربی درست کنیم؟

بله، ولی بافتش خشک تر می شه. بهتره یه اندازه چربی (مثلا دنبه یا پوست مرغ) اضافه کنید تا لطیف تر بشه.

چه ادویه هایی بیشتر به کالباس طعم می ده؟

معمولا نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پیاز پایه اش هستن. می تونید جوز هندی، آویشن یا پودر خردل هم اضافه کنید تا حرفه ای تر بشه.

برای بافت سوسیس گونه کالباس باید چیکار کرد؟

اضافه کردن ژلاتین حل شده یا ورز دادن بیشتر گوشت باعث می شه بافت کالباس سفت تر و شبیه سوسیس بشه.

می شه توی فر هم کالباس رو بپزیم؟

بله، ولی باید قالب رو توی ظرفی پر از آب بذارید (روش بن ماری) و دما رو حدود 160 درجه نگه دارید.

کالباس خانگی رو چند روز می شه نگه داشت؟

توی یخچال حداکثر یک هفته موندگاره، ولی اگه بخواید بیشتر نگه دارید بهتره فریز کنید که تا سه ماه کیفیتش خوب می مونه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 20 شهریور 1404 بروزرسانی: 20 شهریور 1404 گردآورنده: aradbld.ir شناسه مطلب: 2567

به "طرز تهیه کالباس مخلوط بدون دستگاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کالباس مخلوط بدون دستگاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید