چه نکته هایی را به هنگام مصرف روغن رعایت کنیم
به گزارش مجله آراد، بسیاری از غذاها در روغن سرخ می شوند و به بسیاری دیگر، روغن را به نام چاشنی اضافه می کنند. مانند برنج و سالاد. روغن مصرفی ما دو منشأ دارد: حیوانی و نباتی. روغن حیوانی سرشار از کلسترول(چربی) است و مصرف آن توصیه نمی شود.
چه نکته هایی را به هنگام مصرف روغن رعایت کنیم
تهیه کننده: رسول سیف
بسیاری از غذاها در روغن سرخ می شوند و به بسیاری دیگر، روغن را به نام چاشنی اضافه می کنند. مانند برنج و سالاد.
روغن مصرفی ما دو منشأ دارد: حیوانی و نباتی. روغن حیوانی سرشار از کلسترول(چربی) است و مصرف آن توصیه نمی شود.
روغن نباتی هم به دو صورت مایع و جامدعرضه می شود.
روغن مایع ارزش غذایی بیشتری دارد، امّا درمقابل حرارت و نور آفتاب آسیب پذیرتر است.
روغن نباتی جامد ارزش غذایی کم تری دارد، امّا در مقابل تغییرات دما مقاوم تر است و دیرتر خراب می شود. نکته های قابل توجّه در خصوص تهیّه و مصرف روغن:
1-علائم ظاهری فساد در روغن شامل افزایش بو، غلیظ تر شدن روغن مایع، تغییر رنگ و تند شدن آن است.
2- هنگام خرید روغن به برچسب تولید آن، پروانه بهره برداری و پروانه بهداشتی و تاریخ مصرف دقّت کنید.
3-روغن را در محلی خنک و دور از نور و هوا و در ظرف های دربسته نگه داری کنید. در ظرف روغن را پس از مصرف حتماً ببندید.
4- به هنگام مصرف روغن، از حرارت کم استفاده کنید. حرارت دادن زیاد و طولانی، روغن مایع را خراب می کند و روغن سوخته می تواند سرطانزا باشد.
5- روغن اضافی مصرف شده را به ظرف اصلی روغن برنگردانید.
6- از مصرف مجدد روغنی که چندبار حرارت دیده، جدّاً خودداری کنید.
7- در مجموع سعی کنید تا جایی که امکان دارد، روغن کمتری برای پختن غذا استفاده کنید. غذاهای آب پز معمولاً ارزش غذایی بیشتری دارند و خطر افزایش چربی خون هم با استفاده از آنها کمتر می شود.
منبع:http://www.ettelaat.com
ارسال از طریق کاربر محترم سایت :hasantaleb
/ج
منبع: راسخون