10 نمونه از برترین غذاهای خیابانی استانبول
به گزارش مجله آراد، استانبول به عنوان دروازه اروپا بر مشرق زمین و یک ابرشهر دنیای است که هر ساله میزبان دنیاگرد های مختلفی از اقصانقاط دنیا بوده، رستوران های خوش رنگ و لعابی را در خود جای داده است اما غذاهای خیابانی آن هم کم هزینه است و هم خوشمزه.
در کنار رستوران های مجلل با منوهای وسوسه نماینده، غذاهای خیابانی یکی از گزینه های محبوب جهانگرد ها و افراد محلی در هر شهری است. هرچند خوردن انواع غذاها در رستوران ها می تواند مسیر خوبی برای شناسایی ذائقه یک ملت باشد، اما ایستادن در کنار خیابان و مزه مزه کردن آنچه که مردم شهر هرروز در طول زندگی پر مشغله خود استفاده می نمایند، علاوه بر آشنایی با ذائقه، پنجره ای از فرهنگ کشور میزبان را نیز به روی گردشگران باز می نماید، چراکه طیف گسترده ای از افراد، فارغ از طبقه اجتماعی همواره گرد بساط فروشندگان غذای خیابانی جمع می شوند. بنابراین اگر قصد سفر به استانبول را دارید، بهتر است مشهورترین غذاهای خیابانی آن را بشناسید.
1. سیمیت (Simit)
در استانبول نمی توان فردی را از تمام طبقات اجتماعی یافت که قدرت مقاومت در برابر عطر نان تازه ای را داشته باشد که در کنجد غلت خورده و در مجاورت حرارت آتش، برشته شده است. اگر آمریکایی ها با لیوان های سلولزی حاوی قهوه در حال رفتن به سرکار شناخته می شوند، نماد ساکنان استانبول در ساعات اولیه صبح را نیز باید سیمیت های پیچیده شده در کاغذ خواند که می توان لذت آن را نوشیدن چای در یک استکان کمر باریک شیشه ای دوچندان کرد. اگر قصد دارید از استانبول تماشا کنید و طعم سیمیت های خوشمزه آن را بچشید، بهتر است بدانید سیمیت در طول روز نیز در دسترس است و می توان آن را از گاری هایی که سیمیت می فروشند یا از نانوایی ها تهیه کرد.
2. بالیک اکمک (Balik-Ekmek)
مجاورت استانبول با تنگه بسفر علاوه بر چشم انداز ها زیبا و به یادماندنی، هدیه دیگری نیز برای این شهر دارد و آن رژیم غذایی مملو از غذاهای دریایی ساکنان این شهر است. ماهی علاوه بر منوی رستوران های پرزرق وبرق، راه خود را به دکه های خیابانی نیز باز نموده و در صورت عبور از محلاتی نظیر کاراکوی (Karakoy) و امین انو (Eminonu) که در مجاورت ساحل استانبول قرار دارند، می توان رایحه مست نماینده ماهی سرخ شده در روغن زیتون یا کره را احساس کرد. یقینا نشستن در کنار پل گالاتا و تماشای چشم انداز استانبول با یک ساندویچ ماهی سرخ شده بسیار به یادماندنی تر خواهد بود. به گفته افراد محلی، ساندویچ ماهی که پس از نشستن در این مکان سرو شده و میل می گردد، بسیار لذت بخش تر از زمانی است که آن را به صورت ایستاده بخورید.
3. لهمجون (Lahmacun)
لهمجون یا پیتزای ترک ساده ترین و در عین حال یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که اخیرا راه خود را به بعضی از استان های شمال غربی کشورمان نیز باز نموده است. لهمجون شامل خمیر نازکی است که روی آن تکه هایی از ترکیب گوشت قرمز چرخ نموده، پیاز و فلفل قرمز پخش شده و برای دقایقی در تنور مورد نوازش آتش قرار گرفته است. در واقع لهمجون شبیه به نان لواش است با این تفاوت که روی آن در زمان پخت، مواد نام برده اضافه شده است. لهمجون را باید پس از خارج شدن از تنور میل کرد. در کنار لهمجون اندازه زیادی جعفری تازه و آب لیمو نیز سرو می گردد که با اضافه شدن دوغ محلی یا همان آیران (Ayran) همه چیز برای تجربه یک وعده غذای لذیذ در دسترس است. لهمجون را می توان در تمام محلات استانبول پیدا کرد، اما اگر در پی برترین لهمجون تهیه شده در تنورهای سنگی باشید، بهتر است به سراغ لهمجون خلیل (Halil Lahmacun) و بُرسام تاش فیرین (Borsam Tas Firin) در محله کادی کوی (Kadikoy) و فیستیک کباب (Fistik Kebab) در محله آرناووت کوی (Arnavut Koy) بروید.
4. دوروم (Durum)
دوروم از نظر مواد مورد استفاده در آن یکی از متنوع ترین غذاهای خیابانی عرضه شده در استانبول است. دوروم بیشتر به عنوان یک میان وعده مورد استفاده قرار می گیرد و نام آن نیز گویای همین مسئله است. دوروم در واقع ترکیبی از نانی شبیه به لواش با محتویاتی نظیر مرغ، گوشت، و پنیر یا انواع سبزیجات است که به صورت لقمه ای مصرف می گردد. شکل ظاهری دوروم و دست و پاگیر نبودن مصرف آن، این غذا را بسیار محبوب نموده است. برای صرف برترین دوروم های استانبول بهتر است در میدان معروف تاکسیم به سراغ بامبی یا کیزیل کایالار بروید.
5. تانتونی (Tantuni)
تانتونی را باید برادر دوروم خواند. تانتونی نیز به صورت لقمه ای سرو می گردد و محتویات آن شامل گوشت، گوجه فرنگی، فلفل و ترکیبی از انواع ادویه ها است که تمام آن در یک نان لواش بسیار کم حجم و نازک قرار می گیرد. تانتونی را می توان در دو نوع تند و معمولی تهیه کرد، هرچند اهالی شهر مرسین که زادگاه تانتونی است، معتقدند اگر تانتونی لب و زبان را نگزد، تانتونی واقعی نیست. یکی از برترین مکان ها برای تجربه تانتونی، امینه آنا سفراسی (Emine Ana Sofrasi) در محله بیلورجو در میدان تکسیم است.
6. میدیه دولما (Midye Dolma)
میدیه دولما بیشتر به عنوان یک میان وعده شناخته می گردد تا یک غذای کامل. میدیه دولما در واقع ترکیبی از نصف صدف دریایی و برنج بسیار تندی است که با لیموی تازه همراه می گردد. این میان وعده را می توان هر شب در دکه های متعددی که در میدان تاکسیم واقع شده، پیدا کرد. میدیه دولما روش خاصی نیز برای خوردن دارد. هر یک از تکه ها را باید به صورت پشت سرهم و بی وقفه تا زمانی که حدودی احساس سیری القا گردد، خورد. در غیر این صورت با توجه به اینکه دانه های برنج حجیم می شوند، نمی توان همه یک پرسی را که خریداری شده، خورد و در اینصورت باید 20 لیر از پول خود را دور بیندازید.
7. کوکورچ (Kokorec)
کوکورچ یکی از محبوب ترین و در عین حال منفورترین غذاهای خیابانی است که در استانبول به فروش می رسد. کوکورچ در واقع کباب روده گوسفند است که به صورت تابیده شده با فلفل ترکیب می گردد و می توان آن را به همراه نیم یا یک چهارم قرص نان تهیه کرد. به طور حتم این غذا محبوب هر فردی نیست. بسیاری از افراد به علت دقتی که در نظافت این بخش از بدن گوسفند باید به خرج داد، از خوردن آن امتناع می نماید. در هر صورت یکی از برترین مکان ها برای خوردن کوکورچ، شامپیون کوکورچ (Sampiyon Kokorec) است.
8. کومپیر (Kumpir)
سیب زمینی تنوری با عنوان کومپیر در ترکیه شناخته می گردد. منطقه اورتا کوی (Orta Koy) در استانبول را نیز می توان برترین نقطه ای از شهر خواند که این غذا در آن یافت می گردد. کومپیر یا سیب زمینی تنوری به تنهایی سرو نمی گردد و همراه با آن پنیر کاشار، سوسیس، ذرت، سالاد مایونز، نخود فرنگی و هویج نیز ترکیب می گردد که اختلاط طعم ها با سیب زمینی تنوری، یک وعده غذایی مقوی، خوشمزه و به یادماندنی را رقم می زند.
9. تاووک پیلاو (Tavuk Pilav)
اگر عادت دارید در وعده های غذایی خود حجم بالایی از مواد غذایی را مصرف کنید و هیچ یک از غذاهای اشاره شده در بالا نمی تواند شما را سیر کند، پس تاووک پیلاو یا همان مرغ و برنج گزینه محبوب شما است. تاووک پیلاو غذایی داغ و حجیم است. شناسایی فروشندگان تاووک پیلاو در سطح شهر بسیار ساده است، چراکه می توان گاری ها با مکعب شیشه ای را در هر جای شهر مشاهده کرد، اما در صورتی که دنبال برترین تجربه خوردن تاووک پیلاو هستید، پس به سراغ فروشندگان تاووک پیلاو در اون کاپانی، رو به روی بازار مانیفاتورچیلار بروید.
10. بورک (Borek)
بورک را می توان به عنوان یک غذای مخصوص صبحانه مطرح کرد. بورک در واقع شامل پنیر و سبزیجات میان لایه های نازک خمیر است که اصطلاحا به آن یوفکا می گویند. ترکیب لایه های خمیر و پنیر و سبزیجات که تحت حرارت نیز قرار گرفته، آن را به گزینه محبوبی برای وعده صبحانه نموده است.
بعلاوه برای داشتن برنامه ریزی دقیق تر برای سفر خود، خبرنگاران لیست کاملی ازجاهای تماشای استانبول را در اختیار شما قرار داده است که ضمن کسب اطلاعات لازم، سفر راحت تر و بهتری به ترکیه داشته باشید.
منبع: کجارو