ویژگی های واکسن کرونای کوبایی - ایرانی

به گزارش مجله آراد، رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: واکسن ساخت مشترک کوبا و ایران اولین واکسن نوترکیب کنژوگه جهان است که برای کووید - 19 ساخته می گردد و فناوری آن در اختیار تعداد محدودی از کشورها واقع شده است.

ویژگی های واکسن کرونای کوبایی - ایرانی

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، علیرضا بیگلری اظهار کرد: مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا قرار است در هفت استان و هشت دانشگاه علوم پزشکی شامل مازندران، بابل، اصفهان، یزد، کرمان، هرمزگان، همدان و زنجان مورد مطالعه قرار گیرد و مجموعاً در کل این هفت استان، 24 هزار داوطلب وارد مطالعه می شوند که از هر دانشگاه علوم پزشکی بالغ بر 3000 نفر پذیرش خواهند شد.

وی یادآور شد: انستیتو پاستور با سابقه دیرین و اقدامات مهم، کوشش کرد برای کنترل بیماری کووید - 19 بعد از اینکه شبکه تشخیص ملی آزمایشگاهی کرونا را در سراسر کشور راه اندازی نموده و باعث بی احتیاج شدن کشور از بیگانگان گردد، توانست برای تامین کیت های تشخیصی و روش های تشخیصی خاص، آزمایشگاه های کووید - 19 را در اقصی نقاط کشور علی رغم همه تحریم ها راه اندازی کند.

رئیس انستیتو پاستور ایران به همکاری بیش از دو دهه ای کوبا و پاستور در حوزه فراوری واکسن گریزی زد و گفت: کوبا یکی از معدود کشورهایی است که صنعت فراوری واکسن آن بسیار پیشرفته است و در سال های قبل نیز تنها کشوری بوده که فناوری فراوری واکسن را به ایران انتقال داده و نمونه شاخص آن واکسن هپاتیت B است که در انستیتو پاستور ایران ساخته شده و تکنولوژی آن از کوبا به ایران منتقل شده است.

این مسئول با اشاره به همکاری مشترک انستیتو پاستور ایران و کوبا در ساخت واکسن پنوموکوک یا واکسن ذات الریه بچه ها، ادامه داد: این واکسن یکی از پیچیده ترین واکسن های جهان بوده و کمتر از پنج کشور در جهان توان فراوری آن را دارند که کوبا نیز یکی از آن ها است.

دکتر بیگلری با بیان اینکه واکسن پاستور اولین واکسنی است که دوز یادآور آن طراحی شده و آماده عرضه است، یادآور شد: در هفت استان معین شده که کارآزمایی فاز سه انجام خواهد گرفت و در دو استان یزد و زنجان این دوز به کار گرفته خواهد شد.

وی با تاکید بر این مطلب که کارشناسان جهان به شرکت های واکسن ساز توصیه می نمایند که برای واکسن های خود، بوستر یا دُز یادآور بسازند، اضافه نمود: در حال حاضر شرکت های بزرگی در جهان مثل فایزر این کار را شروع نموده اند، به این معنی که وقتی فردی واکسن کرونا دریافت می نماید، هفت تا هشت ماه بعد به احتمال زیاد سطح ایمنی بدن کاهش می یابد و بر این مبنا احتیاج است که یک دُز یادآور نیز دریافت کند.

این مسئول با بیان اینکه اثربخشی واکسن مشترک مورد همکاری انستیتو پاستور با کوبا بر روی سیستم ایمنی بدن در مطالعات مختلف به اثبات رسیده است، اضافه نمود: بر این اساس می توان گفت، این اولین واکسن نوترکیب کنژوگه جهان است که برای کووید - 19 ساخته می گردد و مرحله کنژوگه کردن و یا به اصطلاح سوار کردن آنتی ژن ها و یا پروتئین های ویروس به یک پروتئین ناقل دیگر، در صنعت واکسن سازی مسئله ای فنی است که در اختیار بعضی کشورها بوده و کوبا نیز از جمله آن ها محسوب می گردد که این فناوی را در اختیار دارد.

رئیس انستیتو پاستور ایران متذکر شد: به همین دلیل این واکسن در کارآزمایی یک و دو انسانی نشان داده که در عین موثر بودن، عوارض بسیار کمی دارد؛ چراکه از کل پروتئین های ویروس استفاده نمی نماید و در عین کارآیی، بسیار کم عارضه است.

وی با بیان اینکه افراد 18 تا 80 سال مورد مطالعه فاز سوم این واکسن قرار می گیرند، توضیح داد: بسیاری از واکسن های مورد آنالیز، محدوده سنین پایین را در برگرفته اند ولی این واکسن در سطح وسیع تر مورد مطالعه قرار می گیرد؛ به طوری که در ماه های آینده مطالعات به سمت افراد دارای سن 5 تا 18 سال پیش خواهد رفت که اگر در این رده سنی نیز واکسن از کارآیی لازم برخوردار باشد، می توان گفت واکسن کوبایی - ایرانی به یکی از منحصر به فردترین واکسن های جهان تبدیل خواهد شد.

بیگلری اضافه نمود: در کسانی که بیماری زمینه ای دارند و نمی توانند از واکسن های دیگر استفاده نمایند، به خاطر عوارض کم واکسن ایرانی - کوبایی این واکسن می تواند از واکسن های قابل قبولی باشد که با نگرانی کمتری به افراد تزریق می گردد.

این مسئول، با بیان اینکه واکسن انتخابی برای تزریق باید به نوعی باشد که از کارآیی لازم برخوردار بوده و عوارض کمتری داشته باشد، متذکر شد: کارآیی این واکسن در مراحل یک و دو که در کشور کوبا با مشارکت و نظارت انستیتو پاستور اجرا شده، به اثبات رسیده است.

رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه تزریق مرحله سوم واکسن کرونا کوبایی - ایرانی در کشور شروع شده و در زنجان نیز از پنج شنبه هفته جاری شروع خواهد شد، تاکید نمود: انجام مرحله بالینی بسیار حساس است و به همین لحاظ گروه های پایش باید در استان های مورد مطالعه مستقر شوند.

وی با بیان اینکه افراد می توانند در صورت تمایل به وسیله سایت اعلام شده نسبت به ثبت نام مرحله سوم آزمایش بالینی واکسن ایرانی - کوبایی اقدام نمایند، اظهار کرد: این سایت تا پر شدن ظرفیت، باز است.

بیگلری اظهار داشت: پیش بینی می گردد که تا اواخر خردادماه نتایج اولیه واکسن قابل ارزیابی باشد تا با نتایجی که می گیریم بتوانیم وارد واکسیناسیون عمومی با این واکسن شویم.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 27 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 27 اردیبهشت 1400 گردآورنده: aradbld.ir شناسه مطلب: 1736

به "ویژگی های واکسن کرونای کوبایی - ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ویژگی های واکسن کرونای کوبایی - ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید