طرز تهیه لواشک گوجه سبز؛ با نور آفتاب، در فر، با پنکه

به گزارش مجله آراد، گوجه سبز از میوه های بسیار خوش طعم و پر هوادار فصل بهار است. در این فصل گوجه سبز علاوه بر مصرف به عنوان میوه، به شکل های مختلفی مثل خورشت گوجه سبز با گوشت مورد استفاده قرار گرفته یا به صورت انواع چاشنی مثل ترشی گوجه سبز با آب نمک و شور گوجه سبز برای مصرف در فصل های دیگر سال ذخیره سازی می گردد.

طرز تهیه لواشک گوجه سبز؛ با نور آفتاب، در فر، با پنکه

لواشک گوجه سبز هم یکی دیگر از فرآورده های این میوه ترش طعم و سبز رنگ است که به سادگی تهیه می گردد. پس در این مطلب با طرز تهیه لواشک گوجه سبز همراه شوید.

مواد لازم برای طرز تهیه لواشک گوجه سبز

  • گوجه سبز 2 کیلوگرم
  • نمک 0.5 قاشق غذاخوری
  • آب به مقدار لازم
  • گلپر (در صورت تمایل) به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه لواشک گوجه سبز

مرحله اول: شستن و آماده سازی گوجه سبزها

در اولین مرحله از مراحل طرز تهیه لواشک گوجه سبز، باید گوجه سبزها را آماده کنید.

توجه داشته باشید که انتخاب نوع گوجه سبز، به سلیقه شما بستگی دارد. هرچه از گوجه سبزهای تازه رسیده و ریزتری بهره ببرید، لواشک شما ترش تر می گردد و اگر به سراغ گوجه سبزهای کاملا رسیده بروید، لواشک شما طعم ملس تری پیدا می نماید. بعلاوه می توانید از گوجه سبزهای زده دار یا به اصطلاح باران خورده بهره ببرید که قیمت کمتری در مقایسه با گوجه سبزهای سالم دارند.

سپس گوجه سبزها را به خوبی بشویید و برگ ها و شاخه های اضافی آن ها را جدا کنید تا آماده برای درست کردن لواشک گوجه سبز باشند.

مرحله دوم: پختن گوجه سبز

مراحل درست کردن لواشک گوجه سبز بسیار آسان است و نیازی به جدا کردن هسته ها یا خرد کردن گوجه سبزها ندارد.

فقط کافی است یک قابلمه با مقدار مناسب انتخاب نموده و گوجه سبزها را در قابلمه بریزید. اگر از گوجه سبزهای نارس استفاده می کنید، حدودا 4 لیوان و اگر از گوجه سبزهای رسیده و آب دار استفاده می کنید، 1 تا 2 لیوان آب در قابلمه بریزید.

نمک را هم اضافه کنید و ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه بدهید تا گوجه سبزها در قابلمه بدون در، به پختن ادامه بدهند.

بهتر است هرازگاهی گوجه سبزها را هم بزنید تا ته نگیرند. این فرآیند تا زمانی ادامه پیدا می نماید که گوجه سبزها کاملا پخته و له شوند و آب موجود در قابلمه هم به قوام بیاید. به صورت کلی، بعد از گذشت 1 تا 2 ساعت می توانید گوجه سبزها را از روی حرارت بردارید.

3. صاف کردن لواشک گوجه سبز

در مرحله بعدی، باید مایه لواشک خود را از صافی بگذرانید تا پوست و هسته گوجه سبز جدا گردد.

برای انجام این کار، صبر کنید تا مایه لواشک از حرارت بیفتد. سپس یک دستکش به دست کنید و مایه لواشک را از صافی بگذرانید.

حالا شما رب گوجه سبز دارید که برای طعم بخشیدن به انواع غذاها آماده است و می توانید آن را در ظرف های در بسته و تمیز، در یخچال نگهداری کنید. اما برای تبدیل آن به لواشک، هنوز یک مرحله دیگر هم در پیش دارید و آن پهن کردن لواشک در سینی و قرار دادن مقابل آفتاب برای خشک شدن است.

مرحله چهارم: ریختن مایه لواشک در سینی و خشک کردن آن

همان طور که در مرحله قبلی اشاره کردیم، آخرین مرحله در تهیه لواشک گوجه سبز، ریختن مایه لواشک در ظرف های مخصوص و خشک کردن آن ها است.

برای این کار می توانید از انواع ظرف های مسطح مثل سینی بهره ببرید. کف سینی ها یک لایه نایلونی مثل کیسه فریزر یا سفره یک بار مصرف پلاستیکی بکشید. فقط توجه داشته باشید که پلاستیک شما بهداشتی بوده، بوی پلاستیک ندهد و بیش از حد نازک نباشد تا در حین کندن به لواشک بچسبد و جدا نگردد. بعلاوه می توانید ابتدا به سینی ها یکی دو قطره آب یا روغن بپاشید تا پلاستیک مورد نظر شما بهتر روی سطح سینی قرار گرفته و بلند نگردد.

حالا یک لایه نازک از مایه لواشک روی سینی ها بریزید و مایه را با تکان دادن سینی پخش کنید تا روی تمام سطح ظرف به صورت یکنواخت پخش گردد. توجه داشته باشید که اگر مایه شما بیش از مقدار نازک باشد، ممکن است به پلاستیک چسبیده و جدا نگردد و اگر بیش از مقدار ضخیم باشد، به درستی خشک نمی گردد.

در صورت تمایل، در این مرحله می توانید روی لواشک ها کمی گلپر بپاشید.

مرحله پنجم: خشک کردن لواشک

حالا نوبت به خشک کردن لواشک ها و آماده شدن آن ها می رسد.

اگر دسترسی به نور مستقیم آفتاب دارید، می توانید سینی ها را در محلی که نور آفتاب به آن می افتد، قرار بدهید. در این صورت، بعد از گذشت 24 تا 48 ساعت لواشک شما آماده می گردد. در غیر این صورت، بهتر است از روش های دیگر مثل استفاده از فر یا پنکه یا شوفاژ برای خشک کردن لواشک ها در داخل خانه بهره ببرید.

نکته: اگر لواشک ها را در هوای آزاد و بیرون از خانه خشک می کنید، بهتر است روی سطح آن ها توری بکشید تا گرد و خاک کمتری روی لواشک ها نشسته و از گزند حشرات در امان بمانند.

نکات تکمیلی در طرز تهیه لواشک گوجه سبز

در این مطلب با طرز تهیه لواشک گوجه سبز به روشی بسیار آسان آشنا شدیم. در این روش، مایه لواشک پس از آماده سازی در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار گرفته و به صورت طبیعی خشک می گردد. با این حال، باید توجه داشته باشیم که در زندگی آپارتمان نشینی، بسیاری از خانه ها دسترسی به بالکن آفتاب گیر نداشته و از نور طبیعی خورشید بی بهره هستند. بنابراین، ممکن است به روش های دیگری برای خشک کردن لواشک گوجه سبز خود نیاز داشته باشند که در ادامه، این روش ها را آنالیز می کنیم.

طرز تهیه لواشک گوجه سبز در فر

اگر دسترسی به نور مستقیم آفتاب ندارید، می توانید از فر یا هواپز برای خشک کردن گوجه سبزها بهره ببرید. البته توجه داشته باشید که در این روش نمی توانید کف سینی خود پلاستیک بیندازید، چون در اثر حرارت فر ذوب می گردد. بنابراین، سینی فر را با دستمال خوب چرب کنید، اما تمام چربی اضافه اش را بگیرید.

سپس مایه لواشک را روی سطح سینی پخش نموده و سینی را با حرارت 100 تا 120 درجه سانتی گراد، به مدت حدودا 5 دقیقه، در فر از قبل گرم شده قرار بدهید. بهتر است هر 5 دقیقه یک بار لواشک ها را از فر خارج نموده و سطحشان را آنالیز کنید تا تیره و سوخته نباشند. بر این اساس، چنانچه احساس کردید دمای داخل فر زیاد است، می توانید آن را کاهش بدهید.

طرز تهیه لواشک گوجه سبز با پنکه

روش دیگر برای خشک کردن گوجه سبز در خانه، استفاده از پنکه است. در این روش پس از اینکه مایه لواشک ها را در سینی ها و ظرف های مخصوص ریختید، باید آن ها را در مقابل باد مستقیم پنکه قرار بدهید تا خشک بشوند. البته این روش ممکن است چند ساعتی زمان ببرد و مصرف برق شما را افزایش بدهد.

طرز تهیه لواشک گوجه سبز شیرین

اگر به طعم های خیلی ترش علاقه ندارید، می توانید لواشک گوجه سبز خود را به صورت ملس یا شیرین تهیه کنید. برای این کار می توانید به جای نمک، به مایه لواشک خود شکر اضافه کنید تا طعم شیرین تری پیدا کند. بعلاوه استفاده از رب انار شیرین در ترکیب مایه لواشک هم باعث متفاوت شدن طعم آن می گردد، هر چند رنگ لواشک شما را تغییر خواهد داد.

جلوگیری از کپک زدن لواشک گوجه سبز

کپک زدن لواشک در وهله اول به این علت رخ می دهد که رطوبت مایه لواشک شما زیاد است و آب موجود در آن به درستی کشیده نشده است. برای جلوگیری از این مشکل، باید تا زمانی به پختن لواشک ادامه بدهید که مواد به غلظت کافی رسیده و دیگر شل و آبکی نباشد.

در مرحله بعدی، ضخامت لواشک هم در جلوگیری از کپک زدن آن مهم است. هرچه لواشک شما ضخیم تر باشد، احتمال اینکه مغز آن به درستی خشک نگردد، بیشتر می گردد. در این صورت، نگهداری نادرست از لواشک باعث کپک زدن آن می گردد. بهتر است چنانچه تصمیم دارید لواشک ها را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید، آن ها را در یخچال یا فریزر قرار بدهید تا سالم تر بمانند.

شما چه روش خاصی برای درست کردن لواشک گوجه سبز دارید و جای چه نکته ای را در این مطلب خالی می دانید؟ از شما دعوت می کنیم تا نظرتان را با ما و خوانندگان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 16 خرداد 1404 بروزرسانی: 16 خرداد 1404 گردآورنده: aradbld.ir شناسه مطلب: 2554

به "طرز تهیه لواشک گوجه سبز؛ با نور آفتاب، در فر، با پنکه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لواشک گوجه سبز؛ با نور آفتاب، در فر، با پنکه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید