فراوری مکمل غذایی نوزاد با جوانه حبوبات

به گزارش مجله آراد، نوزادان پس از گذر از یک مرحله سنی خاص، احتیاج دارند تا مواد غذایی مورد احتیاج خود را علاوه بر شیر، از سایر مواد غذایی نیز دریافت نمایند و در این راستا، مکمل های غذایی اهمیت بالایی دارند. محققان کشور در مطالعه ای، به تهیه نوعی مکمل غذایی برای نوزادان از جوانه حبوبات پرداخته اند که خواص بهتری نسبت به موارد فعلی بازار دارد.

فراوری مکمل غذایی نوزاد با جوانه حبوبات

به گزارش خبرنگاران، مکمل های غذائی بچه ها برای نوزادان در حال رشد به عنوان مکمل شیر مادر و به منظور تأمین انرژی و پروتئین مورد احتیاج مصرف می شوند. این مکمل ها، اهمیت ویژه ای در افزایش رشد کودک دارند. از ماه ششم تولد نوزاد، تغذیه با شیر مادر به تنهائی نمی تواند احتیاجهای انرژی نوزادان را برآورده کند. درنتیجه، استفاده از مکمل غذایی، مانند غذاهای نیمه جامد و جامد، همراه با شیر مادر لازم است. یک غذای کودک باکیفیت باید حاوی غلظت بالایی از مواد مغذی، ویسکوزیته پایین، چگالی توده، بافت مناسب و همچنین محتوای انرژی بالا، پروتئین و مواد ریزمغذی باشد و در ضمنً باید بتواند به راحتی هضم گردد.

محققان اعتقاد دارند مکمل های غذایی موجود در بازار برای نوزادان دارای سطوح پایینی از مواد مغذی پرمصرف و کم مصرف هستند که منجر به سوءتغذیه می گردد و این یکی از مسائل جدی در کشورهای در حال توسعه است.

شدیدترین نوع سوءتغذیه نیز، سوء تغذیه پروتئینی است که احتمالاً از شروع تاریخ بشر، انسان ها درگیر آن بوده اند. این سوء تغذیه معمولاً زمانی که تغذیه بچه ها از غذای مایع مثل شیر مادر به مواد غذایی نیمه جامد یا کاملاً جامد تغییر می نماید بیشتر نمایان می گردد. ازاین رو استفاده از راهکارهایی برای غنی کردن مکمل های غذایی نوزادان به گونه ای که آن ها را دچار عوارض نکند از اهمیت زیادی برخوردار است.

در این زمینه، محققان دانشگاه تهران، پژوهشی را انجام داده اند که در آن، سعی شده نوعی مکمل غذایی جدید با استفاده از حبوبات جوانه زده تهیه گردد و سپس خواص تغذیه ای این مکمل، مورد آزمایش های مختلف قرار گرفته است.

در این پژوهش، محققان مکمل مورد مطالعه را با استفاده از 32 درصد آرد لوبیای جوانه زده و 12 درصد آرد ماش جوانه زده در ترکیب با 36 درصد پودر شیر خشک، 10 درصد روغن نارگیل و 10 درصد ساکارز به صورت مخلوط تهیه کردند.

نتایج این آنالیز ها نشان داد که سطوح انرژی این محصول، حتی از میزان احتیاج انرژی روزانه توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی برای نوزادان نیز بالاتر است. در ضمنً محتوای فلزات سنگینی نظیر مس و کروم در این مکمل غذایی، از سایر نمونه های موجود در آزمایش کمتر بود و در کل نیز، در سطحی پائین تر از سقف های مجاز مربوط به عناصر کمیاب ثبت شده توسط سازمان های تخصصی قرار داشت.

طبق اظهار کرامت الله رضایی، استاد و محقق گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تهران و همکارانش، این مکمل بالاترین کیفیت، بالاترین قابلیت هضم پروتئین و بیشترین ایمنی را به لحاظ محتویات عناصر سمی نشان داد و همه اسیدهای آمینه ضروری مورد احتیاج برای حمایت از رشد و نمو نوزادان را داشت.

بر این اساس، سطح انرژی این محصول 412 کیلوکالری در هر 100 گرم و قابلیت هضم پذیری پروتئین آن نیز 89 درصد بوده است. مقادیر فلزات سنگین کادمیم، آرسنیک در آن کمتر ازحدمجاز بود. در ضمنً این مکمل فراوریی همه اسیدآمینه های ضروری مورد احتیاج برای حمایت از رشد و نمو نوزادان را داشت و به همین دلیل، می تواند به عنوان مکمل غذایی مناسب برای بچه ها مبتلابه مسائل تغذیه ای و کمبود انرژی و پروتئین توصیه گردد.

رضایی و همکارانش که نتایج این پژوهش را در مجله مهندسی بیوسیستم ایران متعلق به پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران منتشر نموده اند، می گویند: مکمل غذایی فراوری شده در این مطالعه دارای سطوح بالاتر انرژی، کیفیت بهتر هضم پروتئین و مقدار بیشتر اسیدآمینه است که به همین دلیل می تواند برای بچه ها مبتلابه مسائل تغذیه ای و کمبود مواد مغذی مناسب باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 26 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: aradbld.ir شناسه مطلب: 836

به "فراوری مکمل غذایی نوزاد با جوانه حبوبات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فراوری مکمل غذایی نوزاد با جوانه حبوبات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید