کوشش آمریکا برای کاهش وابستگی به پهپادهای کوچک چین
به گزارش مجله آراد، وزارت دفاع آمریکا سعی دارد با توجه به تنش تجاری پکن-واشنگتن وابستگی خود را به فناوری چین در زمینه پهپادهای کوچک، کاهش دهد.
با تور چین سفری فراموش نشدنی را تجربه کنید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران به نقل از فارین پالسی، تنش های ژئوپلتیکی میان چین و ایالات متحده صعودی شده و با توجه به این موضوع وزارت دفاع آمریکا در کوشش است فراوری داخلی فناوری های حساس را افزایش دهد تا بتواند در صورت لزوم و میادین جنگ از آن با خیال راحت استفاده کند.
ظاهرا نگرانی فوری و مهم پنتاگون بازار پهپادهای کوچک است که چین سهمی مهمی در آن دارد.
بر اساس این گزارش، پنتاگون اخیرا استفاده از پهپادهای ساخته شده توسط شرکت چینی DJI را ممنوع نموده و احتمالا بزودی تمام پهپادها و قطعات پهپادهای ساخت چین را از استفاده نظامی قدغن کند. این نگرانی فزاینده برای پنتاگون وجود دارد که شرکتهای فناوری چین اطلاعات حساس خود در این زمینه را با دولت چین به اشتراک بگذارند. اما به دلیل تسلط چین بر بازار پهپاد و ذخیره کاهش یافته آمریکا در زمینه پهپادهای کوچک، نظامیان ایالات متحده اکنون گزینه های محدودی دارند.
الن لرد مامور خرید ارشد پنتاگون چهارم شهریور در همین باره گفت: ما صنایع فراوری پهپادهای کوچک به اندازه کافی نداریم زیرا شرکت چینی DJI مقادیر زیادی پهپادهای کوچک (کوادکاپتر) به بازار عرضه نموده و ما به آنها وابسته شده ایم. می خواهیم این ظرفیت را بازسازی کنیم.
برای همین منظور وزارت دفاع آمریکا میخواهد در پاییز 2019 آنچه بازار سرمایه معتمد خوانده را راه اندازی کند تا منابع مورد اعتماد سرمایه ای خود را به شرکت های فناوری کوچک مرتبط سازد. فارین پالسی نوشته اولین جلسه بازار سرمایه معتمد برای اکتبر برنامه ریزی شده است و هدف آن صنعت پهپادهای کوچک است.
مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا در مصاحبه اخیر خود با فاکس نیوز چین را اولویت شماره یک این وزارتخانه معرفی و مدعی شد پکن بزرگترین سارق حق مالکیت معنوی در تاریخ بشریت است.
به گفته اسپر چینی ها آشکارا در حال گسترش و حرفه ای سازی ظرفیت توانمندی های نظامی خود را برای بیرون راندن ایالات متحده از صحنه آسیا-اقیانوسیه هستند.
این گزارش در انتها می نویسد: کوشش برای افزایش فراوری داخلی پهپادهای کوچک، بخشی از کوشش های دولت ایالات متحده برای مقابله با انفجار فناوری اخیر چین است. این انفجار نه فقط در بخش پهپادهای کوچک بلکه در زمینه های تسلیحات هایپرسونیک، هوش مصنوعی و نسل پنجم است. ایالات متحده سال جاری شرکت هوآوی که به غول فناوری نسل پنجم چین معروف است از داد و ستد با شرکت های آمریکایی محروم کرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم