با خوردن آب چغندراختلالات در پیری را کاهش دهید
به گزارش مجله آراد، تهران (پانا) - نتایج تحقیق جدید نشان می دهد، مصرف آب چغندر باعث ایجاد مخلوطی از میکرو ارگانیسم های دهانی می گردد که به سلامت روان و رگ های خونی مرتبط هستند.

به گزارش ایسنا، چغندر و وعده های غذایی مختلف همراه با کاهو، اسفناج و کرفس از نظر نیترات غیرآلی غنی هستند و بسیاری از میکروارگانیسم های دهانی که در تبدیل نیترات به اکسیدنیتریک نقش دارند به مدیریت رگ های خونی و انتقال دهنده های عصبی (پیغام های شیمیایی در ذهن) یاری می نمایند.
در افراد مسن فراوری اکسیدنیتریک کاهش می یابد و علت آن عروق ضعیف تر (رگ های خونی) و کاهش سلامت شناختی (ذهن) است.
در مطالعه جدید محققان دانشگاه اکستر، 26 فرد مسن سالم در دو فاصله 10روزه مکمل مصرف کردند، مورد اول آب چغندر غنی از نیترات و دیگری با آب دارونما بدون نیترات بود که دو بار در روز می نوشیدند.
نتایج این تحقیق میزان بیشتری میکرو ارگانیسم مرتبط با عروق و عملکرد شناختی خوب را تایید کرد که میزان میکروارگانیسم های مرتبط با بیماری و ناراحتی را کاهش می دهند.
شایان ذکر است که فشار خون سیستولیک معمولا پس از خوردن آب چغندر کاهش یافت.
پروفسور آنی ونهاتالو، استاد ارشد دانشگاه اکستر اظهار کرد: ما در واقع به این یافته ها که پیغامدهای لازم را برای پیری سالم دارد، علاقه مند هستیم.
وی اضافه نمود: تحقیقات پیشین در مقایسه میکرو ارگانیسم دهانی افراد جوان، مسن و افراد سالم با بیماری های مزمن متمرکز بوده است، اما تحقیقات جدید برای آنالیز برنامه کاهش وزن غنی از نیترات به این روش اجرا شده است.
وی ادامه داد: یافته های ما توصیه می نمایند که وعده های غذایی غنی از نیترات در برنامه کاهش وزن - در این مورد به وسیله آب چغندر - به مدت 10روز می تواند به طور قابل توجهی میکروبیوم دهانی (مخلوط میکرو ارگانیسم) را تغییر دهد. حفظ این میکروبیوم دهانی سالم در طولانی مدت احتمالا باعث کاهش تغییرات مخرب عروقی و شناختی مربوط به پیری می گردد.
محققان برای معین خوشه ها یا ماژول های میکرو ارگانیسم دهانی آزمایش هایی را انجام دادند که تمایل به رشد جمعی در شرایط قابل مقایسه دارد.
پروفسور وانهاتالو تاکید نمود: برای تایید این یافته ها و آنالیز نتایج قابل مقایسه در گروه های مختلف به تجزیه و تحلیل بیشتری احتیاج است.
وی اظهار کرد: این شرکت نمایندگان، افراد مسن سالم و پرانرژی بودند و معمولا فشار خون خوبی داشتند. نیترات رژیم غذایی میزان فشار خون آنان را به طور معمول کاهش داد و ما مشتاقانه به دنبال آنالیز این مسئله هستیم که آیا در گروه های مختلف سنی و در افراد فقیرتر این نتایج یکسان است یا خیر.
وانهاتالو اضافه نمود: ما با همکاران دانشکده پزشکی دانشگاه اکستر برای تجزیه و تحلیل فعل و انفعالات بین میکرو ارگانیسم دهان و شناخت برای درک این مسئله همکاری می کنیم که چگونه می توان از برنامه کاهش وزن برای به تاخیر انداختن کاهش شناختی در سنین بالاتر استفاده کرد.
تجزیه و تحلیل زیادی در خصوص مزایای استفاده از میکروبیوم روده سالم اجرا شده است. با این حال، میکروبیوم دهان که موقعیت حیاتی فعال کردن نیترات با یک برنامه کاهش وزن غنی از سبزیجات را دارد بسیار کمتر مورد آنالیز قرار گرفته است.
منبع: خبرگزاری پانا