18قرارداد بازارسازی محصولات دانش بنیان بین ایران و ترکیه منعقد شد
به گزارش مجله آراد، به گزارش خبرنگاران، هفته گذشته دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در رأس هیئتی با حضور 80 شرکت دانش بنیان به ترکیه و استانبول سفر کرد. در این سفر دو روزه، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ملاقاتی با وزیر صنعت و تجارت ترکیه و رئیس شورای ملی علوم، تحقیقات و فناوری این کشور ملاقات داشت.
جهت دریافت مشاوره خدمات سفارش کاتالوگ از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ کاتالوگ های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.
در این دیدارها، ستاری به اهمیت تبادل فناورانه ایران و ترکیه تأکید کرد. این سفر دو روزه در راستای توسعه مراودات علمی بین المللی و تبادلات فناورانه بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای هدف و همچنین به منظور بازارسازی محصولات دانش بنیان و فناور ایرانی صورت گرفته است.
دکتر اسماعیل قادری فر رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در مورد ماحصل سفر شرکت های دانش بنیان و معاون علمی ریاست جمهوری به ترکیه گفت: ترکیه و ایران دو کشور بزرگ اسلامی هستند که تبادلات دیرینه ای در زمینه های مختلف با یکدیگر دارند که این همکاری ها به سال های متمادی باز می گردد.
وی با اشاره به اینکه دو ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران و ترکیه دو کشور به هم نزدیک هستند ادامه داد: این موضوع باعث می گردد که بتوانیم سطح همکاری های خود را هم از نظر علم و فناوری با این کشور بالا ببریم.
قادری فر با تأکید بر اینکه ایران در بسیاری از حوزه های علمی پیشتاز در خاورمیانه است، گفت: به عنوان مثال در حوزه های نانوفناوری، زیست فناوری، سلول های بنیادی و علوم شناختی دانشمندان برجسته و شرکتهای دانش بنیان بسیار موفقی داریم که فعالیت های چشمگیری انجام داده اند.
رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبری معاونت علمی ادامه داد: از سوی دیگر، ترک ها نیز در حوزه های بازرگانی و تجارت قوی هستند، بنابراین فکر می کنیم که این موضوع از منظر علم و فناوری می تواند در بازارسازی و انتقال فناوری از ایران به ترکیه و همچنین قرار دادن این کشور به عنوان دروازه ورود فناوری و محصولات دانش بنیان به اروپا و منطقه نقش بسزایی ایفا نماید.
قادری فر تعامل بین ترکیه و ایران را در افزایش صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی مؤثر دانست و گفت: ترکیه می تواند نقش کلیدی در زمینه ورود محصولات ایرانی به این کشور و سایر کشورهای اروپایی ایفا نماید.
وی با اشاره به روز دوم این سفر در ترکیه گفت: در روز دوم مذاکرات B2B بین شرکت های ایرانی، فناوران، نوآوران و بازرگانان ترک انجام شد که در این نشست ها بیش از 400 نفر حضور داشتند.
قادری با بیان اینکه در نشست B2B بیش از دو سوم جمعیت متقاضی حاضر از فناوران، نوآوران و بازرگانان ترک بودند، گفت: این نشان می دهد که ظرفیت عظیمی برای صادرات فناوری ایرانی به ترکیه وجود دارد.
انعقاد 18 سند همکاری بین ترک ها و فناوران ایرانی
وی با اشاره به ماحصل تفاهمات ایرانی ها و ترکیه ای ها در سفر دو روزه گفت: در این سفر 18 سند همکاری یا قرارداد قطعی بین چند شرکت ایرانی و همتایان ترک به امضا رسید.
قادری فر با بیان اینکه این قراردادهای همکاری در راستای تبادل فناوری و بازارسازی محصولات دانش بنیان منعقد شده است، گفت: این سندها در حوزه های سلول بنیادی، علوم شناختی، الکترونیک و زیست فناوری و… بودند.
رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبری معاونت علمی اضافه نمود: همچنین معاون علمی به ظرفیت های پلتفرم بازگشت ایرانیان غیرمقیم در خارج از کشور اشاره نمود و از دانشجویان ایرانی مقیم در ترکیه به عنوان سفیران فرهنگ و علم خواست که در زمینه تبادلات فناورانه نقش کلیدی خود را به بهترین نحو ایفا نمایند.
قادری فر با بیان اینکه همچنین جلسه ای با حضور اعضای اتاق بازرگانی و سفیر ایران در ترکیه، استاندار استانبول و بعضی مقامات محلی برگزار گردید، گفت: در این جلسه تجار و بازرگانان ترک مسائل و مسائل خود را در راستای تجاری سازی محصولات دانش بنیان و همکاری های مشترک مطرح کردند و همیشه به همکاری های بین ایران و ترکیه در سطح علمی و فناوری تأکید داشتند.
وی با اشاره به ضرورت همکاری با کشور ترکیه در زمینه های علمی و فناوری گفت: ما فکر می کنیم که توسعه همکاری های دو کشور در شرایط حاضر، می تواند باب همکاری نزدیکی را بین دو کشور و دو ملت ایران و ترکیه فراهم کند. ضمن اینکه ما ظرفیت های خوبی در زمینه پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان داریم که این می تواند فرصتی برای تجاری سازی محصولات دانش بنیان و ارتقای بازار محصولات باشد.
منبع: خبرگزاری مهر