فواید ژلاتین برای بدن
به گزارش مجله آراد، ژلاتین پروتئین استخراج شده از بافت همبند استخوان ها، پوست و غضروف یک حیوان است که مصرف آن برای سلامت استخوان ها مفید است.
به گزارش خبرنگاران، احتمالاً برایتان جالب خواهد بود که با یک نوشیدنی خیلی عجیب و البته آسان آشنا شوید که با نوشیدن آن اتفاقات فوق العاده ای در بدن تان رخ می دهد.
ژلاتین، در واقع پروتئین استخراج شده از بافت همبند استخوان ها، پوست و غضروف یک حیوان است. شما به راحتی می توانید ژلاتین را در منزل تهیه کنید (به شکل آب قلم)، به این شکل که تکه های مرغ، استخوان ها، بال ها، پا ها و سایر قسمت ها را همراه با آب و 2 تا 4 قاشق غذاخوری سرکه در یک قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا با حرارت کم به مدت 12 تا 48 ساعت بپزد.
سرکه، ژلاتین غنی از مواد مغذی را از بافت ها (همراه با کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم، گوگرد) بیرون می کشد. به همین علت است که سوپ های حاوی آب قلم باعث می شدند که آدم های مریض، بهبودی بیابند.
اما چرا ژلاتین؟ ژلاتین، اسید آمینه منحصر به فرد و غیر التهابی دارد که عمدتا شامل گلیسین، گلوتامیک اسید، پرولین و آلانین است. به علت مصرف گوشت ماهیچه و عدم مصرف باقی قسمت های حیوان، این اسید آمینه های خاص در برنامه غذایی بسیاری از آدم ها وجود ندارند. با گذشت زمان، مصرف زیاد گوشت می تواند باعث ایجاد التهاب بیش تر گردد در صورتی که به وسیله پروتئین های غیرالتهابی مثل ژلاتین متعادل نشوند. هرچند ژلاتین عمدتا از اسید آمینه های غیرضروری تشکیل شده است (به این معنا که بدن تان خودش می تواند آن ها را بسازد)، اما کبد که تحت فشار زیادی است، قادر نیست اسید آمینه های غیرضروری را به اندازهی که بدن احتیاج دارد، فراوری کند. کبد برای عملکرد بهینه، به اندازه فراوانی از این پروتئین ها احتیاج دارد. ژلاتین باعث می گردد که کبد تجدید نیرو کند و به بدن برای دفع مواد زائد یاری کند.
مزایای ژلاتین برای سلامتی
1. این ماده سرشار است از گلیسین، اسید آمینه ای که برای یاری به از بین بردن سموم در کبد ضروری است. در دنیا سمی امروز، اغلب بدن می تواند برای عقب نیفتادن از ملزومات سم زدایی کل بدن، به اندازه کافی گلیسین فراوری کند. سم می تواند از مواد شیمیایی، مواد افزودنی غذا، الکل، مواد مخدر تفریحی و ... باشد و کبد برای مقابله با آن احتیاج به مواد مغذی و پیدا کردن راهی برای خارج کرد آن از بدن دارد.
2. معلوم شده که ژلاتین پروتئینی است که تریپتوفان ندارد و فقط مقادیر کمی سیستئین، متیونین و هیستیدین دارد. استفاده از ژلاتین به نام یک پروتئین اصلی در رژیم غذایی راه آسانی برای محدود کردن اسید های آمینه ای است که با بسیاری از مسائل پیری مرتبط هستند.
3. مصرف ژلاتین به طور منظم برای اختلالات گوارشی از جمله آلرژی غذایی، بیماری سلیاک، بیماری کرون، کولیت (التهاب روده عظیم)، سندرم روده تحریک پذیر و کمبود اسید معده بسیار درمانی است.
4. بافت پیوندی بسیار آرام بازسازی می گردد، بنابراین درمانی است که به صبر و حوصله احتیاج دارد. با این حال، نتایج شگفت انگیزی در این رابطه گزارش شده است: شفا یافتن مفاصلی که به طور کامل سفت و خشک شده بودند و ناپدید شدن تدریجی آرتریت. از همه بهتر بهبود کیفیت پوست است؛ به این شکل که چین و چروک صاف می شوند و حتی کاملا ناپدید می شوند.
5. در صورتی که ژلاتین با فرآورده های لبنی مصرف گردد، می تواند برای آن دسته از افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند، فرآیند هضم را بهبود بخشد.
حالا چگونه ژلاتین را در رژیم غذایی مان بگنجانیم:
1. آب قلم (منظور آبی است که استخوان قلم گاو یا گوسفند یا هر دو را به مدت چند ساعت در آن جوشانده باشیم، به طوری که لعاب و چربی قلم در آن حل شده باشد- مترجم) درست کنید و آن را در سوپ، خورش، هنگام پخت سبزیجات، برنج و بسیاری غذا های دیگر بهره ببرید! این یک روش عالی برای اضافه کردن مواد مغذی به هر غذایی است و من به شدت توصیه می کنم که برای استفاده آسان و مکرر آب قلم را در قالب های یخ مکعبی شکل بریزید و آن را فریز کنید.
2. اندازهی ژلاتین سنتی را برای تهیه ژله، دسر و مارشمالوی خودتان سفارش بدهید.
3. کلاژن هیدرولیز شده تهیه کنید و آن را به نام پودر پروتئین بهره ببرید. این ماده شکلی از ژلاتین است که به صورت ژل نیست و برای استفاده در نوشیدنی ها، ماست، سوپ، و دیگر مایعات جهت افزایش آسان اندازه پروتئین غیر التهابی عالی است.
اندازه مصرف مجاز
احتیاج آدم ها تا حد زیادی فرق دارد اما اغلب آدم ها می توانند با یک فنجان آب قلم (یا حدودا 2/1 تا 1 قاشق غذاخوری کلاژن هیدرولیز شده) در روز آغاز نمایند. بنا به گفته داکتر ری پیت، ژلاتین می تواند حدود 30 درصد از مصرف کل پروتئین تان را تشکیل بدهد، که برای یک فرد معمولی حدود 3 تا 6 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین در روز است (1 قاشق غذاخوری ژلاتین حدود 6 گرم پروتئین دارد).
به یاد داشته باشید که خیلی هیجان زده نشوید و بیش از اندازه ژلاتین مصرف نکنید، زیرا این ماده بسیار قوی است. اضافه کردن ژلاتین به اندازه زیاد می تواند مسائل گوارشی ایجاد کند.
طرز تهیه نوشیدنی ژلاتینی
1. یک فنجان شیر خام گاو یا بز
2. یک فنجان آب قلم یا یک قاشق غذاخوری کلاژن هیدرولیز شده (هر قاشق 6 گرم پروتئین دارد)
3. 1/8 قاشق غذاخوری نمک دریایی
4. یک زرده تخم مرغ خام
5. یک تا دو قاشق غذاخوری شیره یا عسل (به منظور افزایش قابلیت هضم، یک میوه رسیده گرمسیری را می توانید جایگزین عسل یا شیره کنید)
6. کمی وانیل برای بهبود عطر و طعم
منبع: فرارو