طرز تهیه مرغ شکم پر مخصوص مهمانی

به گزارش مجله آراد، نحوه پخت مرغ شکم پر در شهر های مختلف کمی فرق دارد در بعضی شهر ها مرغ شکم پر را شیرین و در بعضی شهر ها ترش یا ملس طبخ می نمایند بعلاوه در بعضی شهر ها فقط از سبزی و چاشنی ها برای پر کردن شکم مرغ استفاده می گردد، اما در بعضی شهر های دیگر در کنار سبزی و چاشنی از گوشت هم برای پر کردن شکم مرغ استفاده می گردد بعلاوه مرغ شکم پر را می توانید در فر یا روی گاز طبخ کنید.

طرز تهیه مرغ شکم پر مخصوص مهمانی

مرغ شکم پر یکی از غذا های مجلسی و بسیار پر هوادار است که از محبوبیت زیادی برخوردار است. این غذای خوشمزه را با روش ها و مواد متفاوتی می توان طبخ کرد. این غذای لذیذ و پر هوادار، بر پایه مرغ می باشد که درون آن با مواد خوشمزه ای مثل سبزی معطر، رب انار، گردو، گوشت چرخ شده و ... پر می گردد.

نحوه پخت مرغ شکم پر در شهر های مختلف کمی فرق دارد در بعضی شهر ها مرغ شکم پر را شیرین و در بعضی شهر ها ترش یا ملس طبخ می نمایند بعلاوه در بعضی شهر ها فقط از سبزی و چاشنی ها برای پر کردن شکم مرغ استفاده می گردد، اما در بعضی شهر های دیگر در کنار سبزی و چاشنی از گوشت هم برای پر کردن شکم مرغ استفاده می گردد بعلاوه مرغ شکم پر را می توانید در فر یا روی گاز طبخ کنید.

در این دستور سعی نموده ایم نکات مهم مرغ شکم پر و تمام راز های خوشمزه شدن این غذای لذیذ را برای شما بگنجانیم. پس همراه ما باشید تا با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا شوید.

مرغ 1 عدد

گوشت چرخ شده 150 گرم

پیاز رنده شده 1 عدد

پیاز سفید حلقه ای خرد شده 2 عدد

پیاز داغ 2 غذاخوری

قرص استاک 2 عدد

آلو خورشتی خیس خورده 100 گرم

آلو جنگلی خیس خورده 100 گرم

زرشک 2 قاشق غذاخوری

مغز گردو 1/2 پیمانه

کرفس خرد شده 1/2 پیمانه

سبزی معطر شامل گشنیز، جعفری، شنبلیله، پونه 2 تا 3 قاشق غذاخوری

رب انار 4 قاشق غذاخوری

کره 50 گرم

فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری

زعفران دم نموده غلیظ 2 تا 3 قاشق سوپخوری

روغن جامد 1 قاشق غذاخوری

لیمو ترش تازه 1 عدد

روغن مایع به میزان لازم

آب لیمو ترش به میزان لازم

نمک به میزان لازم

زردچوبه به میزان لازم

خلال بادام 1 قاشق غذاخوری (دلخواه)

خلال پسته 1 قاشق غذاخوری (دلخواه)

یکی از مهم ترین نکات در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است این مسئله در مورد گوشت و مرغ بسیار مهم تر است وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید حتماً جا هایی که اتصال دارند مثل ران و بال را چک کنید، چون موندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زودتر معین می گردد پس اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد یعنی مرغ تازه نیست حواستان باشد مرغ هایی که خیلی خیس هستند را انتخاب نکنید رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید حتماً تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.

حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی است یا خالص زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار دهید اگر روغن پس نداد یعنی خالص است زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

نکته بسیار مهم در مورد زرشک نحوه شستن آن است زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی گردد برای شستن زرشک ابتدا زرشک ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید می بینید که داخل کاسه پر از شن ریزه شده این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آبی که داخل کاسه می ماند کاملاً تمیز باشد.

1- ابتدا مرغ را پاک نموده و تمیز بشویید مرغی که انتخاب می کنید نباید خیلی بزرگ باشد تا در هنگام پخت درون آن خوب پخته گردد در حین شستن و پاک کردن مرغ دقت نموده و قسمت های حفره دار بین ستون فقرات را کامل تمیز کنید.

برای تهیه مرغ شکم پر پوست مرغ را نگیرید، چون پوست مرغ در حین پخت روغن میاندازد و این یاری می نماید تا روی آن خشک نگردد بعلاوه موقع سرو کردن، باعث می گردد مرغ خیلی آبدار و خوش طعم گردد.

2- سپس داخل شکم و روی مرغ را با نمک + فلفل سیاه + آبلیمو ترش تازه مزه دار کنید بعد زعفران را با قلموی مخصوص آشپزی به داخل شکم و روی مرغ بزنید بعد پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و به آن اضافه کنید سپس در ظرف در دار به مدت 1 ساعت در یخچال استراحت دهید.

اگر دوست دارید مرغ شکم پر شما کمی ترش تر باشد می توانید هنگام مزه دار کردن مرغ 1 تا 2 قاشق غذاخوری رب آلوچه نیز به مواد اضافه کنید و همه جای مرغ را به آن آغشته کنید.

3- در فاصله ای که مرغ را در یخچال گذاشته اید گوشت چرخ شده + پیاز رنده شده + فلفل سیاه + زردچوبه + نمک + 2 قاشق غذاخوری روغن مایع را در ظرف مناسب بریزید و خوب تفت دهید سپس سبزی معطر را هم در تابه ای جداگانه تفت دهید تا آب آن کشیده گردد.

4- در مرحله بعد مرغ را از یخچال خارج کنید و داخل و روی مرغ را از طریق قلموی مخصوص آشپزی با کره آب شده آغشته کنید.

5- آلو ها را تمیز بشویید و بگذارید خیس بخورد تا کاملاً نرم گردد سپس هسته آلو را جدا کنید زرشک را هم تمیز بشویید.

6- خلال بادام را از قبل خیس کنید و داخل روغن مایع یا کره تفت دهید اگر با کره تفت دهید خوش طعم تر می گردد خلال پسته را خیس نکنید، چون رنگ پس می دهد فقط در روغن مایع تفت دهید.

7- در مرحله آخر گردو را کمی تفت دهید بعد همه مواد را به گوشت اضافه کنید و داخل شکم مرغ را با این مواد پر کنید. ترکیب مواد سلیقه ای است و لازم نیست تمام مواد ذکر شده در دستور را بهره ببرید. شما می توانید طبق ذائقه و سلیقه خود مواردی را حذف نموده و یا جایگزین کنید به عنوان مثال می توانید گوشت را حذف کنید و مرغ شکم پر را فقط با سبزیجات طبخ کنید یا اینکه به مواد کمی دانه انار ترش اضافه کنید.

8- برای بستن مرغ می توانید با سوزن و نخ نسوز شکم مرغ را بدوزید بعلاوه می توانید یک نخ به میزان دو برابر قد مرغ انتخاب کنید نخ را زیر دم مرغ بیندازید سپس محکم گره بزنید بعد مرغ را برگردانید و آن را از سمتی که باز است محکم گره بزنید اگر نتوانستید به این روش مرغ را ببندید شکم مرغ را بدوزید بعد ران ها و بال های مرغ را هم با نخ محکم ببندید.

9- داخل سینی فر فویل پهن کنید فویل را با یک قاشق روغن جامد آغشته کنید بعد کرفس خرد شده + حلقه های لیمو ترش + پیاز حلقه ای شده را کف سینی قرار دهید سپس مرغ را داخل سینی قرار دهید و روی مرغ را هم با فویل بپوشانید فویل را از طریق چنگال سوراخ کنید.

10- سپس مرغ را به مدت 2 ساعت در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه قبل روی حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم نموده اید قرار دهید بعد از نیم ساعت مرغ را از فر خارج کنید کمی زعفران و کره آب شده را از طریق قلمو روی مرغ بمالید دوباره مرغ را داخل فر قرار دهید بعد از اینکه مرغ پخت فویل را بردارید تا برشته گردد.

11- اگر خواستید مرغ شکم پر را روی گاز بپزید قابلمه ای بزرگ انتخاب کنید میزانی روغن مایع داخل آن بریزید روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً داغ گردد سپس مرغ را به آرامی داخل قابلمه قرار دهید و دو طرف آن را خوب سرخ کنید بعد پیاز داغ و استاک مرغ را که با آب در حال جوش مخلوط نموده به قابلمه اضافه کنید حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید بعد حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید حدود 2 ساعت بپزد.

منبع: فرادید
انتشار: 8 تیر 1401 بروزرسانی: 8 تیر 1401 گردآورنده: aradbld.ir شناسه مطلب: 2202

به "طرز تهیه مرغ شکم پر مخصوص مهمانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ شکم پر مخصوص مهمانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید