سبک رترو در طراحی داخلی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

به گزارش مجله آراد، اگر جزو کسانی هستید که نوستالژی را دوست دارند یا تنها به سبک های طراحی داخلی در دهه 1950، 60 یا 70 میلادی علاقه دارید، طراحی داخلی به سبک رترو ممکن است همان چیزی باشد که در پی آن هستید. از لامپ های نارنجی روشن و آثار هنری عامه پسند گرفته تا مبلمان با رنگ گردویی و طرح های منحنی، طراحی رترو پر از جذابیت نوستالژیک است. این سبک ترکیبی از گرایش ها و سبک های محبوب دهه 1950 تا 1970 است. در این مقاله، هرآنچه باید درباره این سبک طراحی داخلی که این روزها دوباره محبوب شده، بدانید را می خوانید.

سبک رترو در طراحی داخلی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

منظور از طراحی به سبک رترو چیست؟

سبک رترو (Retro design) از سبک های طراحی داخلی محبوب مانند طراحی مدرن میان قرنی، که در میانه های قرن بیستم شکل گرفت، الهام گرفته است. طراحی داخلی رترو با استقبال از سبک ها، رنگ ها، طرح ها و بافت های دوره های مختلف، حس نوستالژی را برمی انگیزد. چه عاشق سادگی طراحی مدرن میان قرنی باشید و چه جسارت هنر عامه پسند و رؤیاپردازی آن را بپسندید، سبک رترو می تواند زیبایی شناسی مورد نظر شما را به تصویر بکشد.

سبک رترو از کجا ریشه می گیرد؟

چندان بی راه نیست اگر سبک طراحی داخلی رترو را مرتبط با دوران مردان دیوانه (هم نام با سریالی به نام مردان دیوانه که ماجرای آن در دهه 1960 اتفاق میفتد) بدانیم. سبک رترو در درجه اول، به چارچوب زمانی طراحی داخلی مدرن میان قرنی بازمی گردد که در آن بسیاری از سبک ها، رنگ ها، طرح ها، مبلمان و دکوراسیون متمایز بودند.

سبک طراحی داخلی رترو ریشه در رنگ ها و طرح های دهه 60 و 70 میلادی دارد اما در دهه 80 و اوایل سال های 2000 تا 2009 از بین رفت. دلیل آن هم توجه ای بود که به سمت طراحی های مدرن تر معطوف شده بود. بااین حال، اوضاع همواره این طور باقی نماند. پس از مدتی، دکوراسیون داخلی به سبک رترو از آرت دکو، سبک روکوکو یا سایر عناصر طراحی گذشته هم تأثیر گرفت.

عناصر اصلی سبک رترو

از طرح های شورون گرفته تا رنگ های برجسته، شاخص ترین عناصر طراحی سبک دکوراسیون رترو به مجذوب کنندهیت آن یاری می نمایند. برای اینکه این سبک را در طراحی داخلی خود به کار ببرید، باید این عناصر را بهتر بشناسید. در ادامه، مهم ترین عناصر این سبک از طراحی داخلی را می خوانید.

طرح های چاپی و الگوهای پر جنب و جوش

از طرح ها و الگوهای هندسی جسورانه، رنگ های پر جنب و جوش و قطعات مبلمان معمولی مانند مبل های مدرن میان قرنی یا صندلی های دسته دار بهره ببرید تا ماهیت دهه های گذشته را تداعی کنید. رترو با الگوها و طرح های برجسته از گل گلی گرفته تا راه راه معین می گردد. طرح های چاپی با اشکال حیوانات هم می تواند به شما در طراحی داخلی به سبک رترو یاری کند، به ویژه زمانی که در کنار رنگ های ملایم تر و سایر طرح ها قرار بگیرد. این طرح ها و اشکال را با یک پالت رنگی با دقت انتخاب شده از رنگ های خاکی مانند سفالی، زرد خردلی و سبز زمردی تکمیل کنید. از وسایل روشنایی هم برای بهبود محیط اطراف آن ها بهره ببرید.

سبک طراحی رترو به شما یاری می نماید که اتاق را از آن خود کنید و از مدرن بودن آن برای تعادل طراحی داخلی خود بهره ببرید. سبک شخصی خود را در ترکیب چیدمان بگنجانید تا فضایی ایجاد کنید که نه تنها به گذشته احترام می گذارد، بلکه شخصیت شما را هم منعکس می نماید.

کنار هم قرار دادن طرح ها و اشکال باشکوه و جسورانه

فرم ها و اشکال هندسی همان طور که در طراحی آرت دکو به کار می روند، در سبک رترو هم نقش مهمی دارند. اضافه کردن طرح های رترو به یک فضای داخلی به آن زرق و برقی مانند آنچه در فیلم های هالیوودی قدیمی بوده می دهد. اشکال دایره ای و مستطیلی درست مانند رنگ های خاکی و گرم ویژگی های برجسته ای دارند. برای طراحی داخلی به سبک رترو می توانید طرح های دایره ای تکراری یا حتی اشکال هندسی تصادفی را با هم ادغام کنید. الگوهای تکراری و کنار هم قرار دادن رنگ ها را می توان با سبک رترو تلفیق کرد تا فضای طراحی شده یادآور دوران گذشته باشد. از اینکه طرح های جسورانه انتخاب کنید و کنتراست این طرح ها و الگوها بالا باشد نترسید. نتیجه کار یک فضای طراحی شده مجذوب کننده رترویی خواهد بود.

مبلمانی مرکب از بافت های مختلف

هدف از مبلمان به کار رفته در طراحی رترو ایجاد تعادل میان عناصر زیبای قدیمی با عناصر مدرن برای ایجاد فضایی منسجم است. چنین فضایی بدون هیج زحمتی پرانرژی و مجذوب کننده به نظر می رسد. دکوراسیون روترو جاودانه و همواره ماندگار است. با ترکیب مبلمان رترو با مبلمان ساده تر می توانید فضای داخلی را به این سبک طراحی کنید بدون اینکه چیزی از آن حذف گردد یا در مقابل این نوع مبلمان قرار بگیرد. به طور مثال، در یک اتاق نشیمن می توانید از مبل های بارسلونای چرمی به رنگ قهوه ای در کنار کاناپه هایی با رنگ های خنثی و ساده بهره ببرید تا نمایی کلاسیک از سبک رترو داشته باشید.

دکوراسیون برجسته رترو

در رترو مانند دکوراسیون به سبک باهاوس رنگ های اصلی کاربرد بسیاری دارند. راهی عالی برای اینکه به طراحی دکوراسیون فعلی خود یک سبک قدیمی اضافه کنید این است که تزئینات دیواری، نور و اکسسوری های این فضا را با مقدار متعادلی از روشنایی در اشکال نمادین به ظاهری سرزنده تر و شاداب تر تبدیل کنید.

رنگ بخش مهمی از ظاهر رترویی است. رنگ های زرد خردلی، سبز روشن، نارنجی سوخته و صورتی کم رنگ از جمله رنگ هایی هستند که برای طراحی به سبک رترو می توانید به آن ها فکر کنید. استفاده از تابلوهای هنری راهی فوق العاده برای ایجاد سبک طراحی رترو بدون احتیاج به تعویض مبلمان است. تابلوهای هنری الهام گرفته از هنر عامه پسند در دهه های 40 و 50 میلادی اغلب رنگارنگ و دارای طرح های جسورانه هستند. این تابلوها می توانند چشم انداز چشم نوازی را به فضای داخلی شما اضافه نمایند و باعث شوند که این هوا برترین حس و حال رترویی را داشته باشد.

در کنار این تابلو باید از نورپردازی مناسبی هم استفاده کرد. یک آباژور به رنگ زرد قناری، طراحی منحنی و پایه ای به شکل ساعت شنی حال و هوای رترو را در فضای داخلی شما ایجاد می نماید.

جنس روکش ها و مواد به کار رفته در سبک رترو

وقتی صحبت از طراحی رترو به میان می آید، باید به الگوها و رنگ هایی فکر کنید که هر دو به شکلی یکدست در فرش ها، اثاثیه یا لوازم منزل ترکیب می شوند. حتی بافت های مختلف هم می توانند در شکل گیری چنین فضایی نقش مهمی ایفا نمایند. منسوجاتی که حال و هوای رترو دارند، برترین عناصر برای ترکیب در چنین دکوراسیونی هستند. مبلمان با روکش ساخته شده از جنس پارچه های بوکله یا مخمل و رنگ های پاستلی به شما یاری می نمایند تا دکوراسیون خانه یا فضای داخلی مورد نظر خود را به طراحی رترو نزدیک کنید.

مواد به کار رفته در این سبک هم اغلب چوب های تیره و مجللی هستند که به خوبی با طرح روکش ها هماهنگ می شوند و ویژگی های این روکش ها را برجسته تر می نمایند. چوب ساج و گل رز را اغلب در آشپزخانه های طراحی شده به سبک رترو پیدا خواهید کرد. این چوب ها حال و هوای دهه 60 و 70 میلادی را زنده می نمایند و می توانند به فضای داخلی شما حس و حالی نوستالژیک بدهند.

بعضی از ترندهای رترو که این روزها به طراحی داخلی بازگشته اند

هر نسلی دوست دارد خود را استاد سبک هایی بداند که فکر می نماید تازه و بدیع است اما آنچه امروزه از آن استقبال می گردد، در واقع، اختراع مجدد چیزی است که والدین ما در دوران جوانی آن را پذیرفته اند. در دنیای طراحی داخلی هم همواره این اتفاق رخ می دهد. نمونه آشکار این مسئله هم بازگشت دوباره رترو به طراحی داخلی در این روزها است. بعضی از ترندهای امروزی عناصر رترو هستند یا از آن ها الهام گرفته اند. در ادامه، نمونه هایی از این ترندها را می خوانید.

کاغذهای دیواری با طرح های جسورانه

در سال های اخیر، دنیای طراحی داخلی به سمت مینیمالیسم گرایش داشته است. بااین حال، می توان با اطمینان گفت که استفاده از رنگ و الگوهای جسورانه در طراحی دوباره افزایش یافته است. برای این کار هم هیچ راهی بهتر از استفاده از کاغذ دیواری با طرح های بزرگ و جسورنه نیست. این کاغذهای دیواری به شما یاری می نمایند تا شخصیت و ویژگی های منحصر به فرد خود را به یک اتاق اضافه کنید.

از طرح ها و الگوهای گیاهی عجیب و غریب و هندسی گرفته تا راه راه ها همه به شما یاری می نمایند تا خلاقیت بیشتری خرج کنید. در واقع، برای طراحی به سبک رترو هر چه کاغذ دیواری طرحی جسورانه تر داشته باشد بهتر است.

پنل های چوبی

منظور از این پنل ها کابینت های چوبی دنج و دیوار به دیواری نیست که از دهه 1960 به این سو دست نخورده اند، بلکه از روکش های چوبی طبیعی صحبت می کنیم. بنابراین، پیش از اینکه به حذف عناصر چوبی قدیمی در فضای داخلی خود فکر کنید، راه های دیگری برای به روزرسانی فضای خود فکر کنید و اجازه بدهید روکش های چوبی سر جای خود باقی بمانند و همچنان بدرخشند. به جای استفاده از عناصر چوبی در تمام اتاق، از چوب به عنوان تزئینی به کار رفته در مبلمان، دیوارها یا قفسه های کتاب فکر کنید. به عنوان مثال، یک صندلی با پایه هایی از چوب ساج برترین گزینه ممکن پیش روی شما خواهد بود.

انتخاب رنگ های مناسب سبک رترو

قرمز، نارنجی، آبی، صورتی یا بنفش از جمله رنگ هایی هستند که به شما برای بازسازی فضاهای قدیمی یاری می نمایند. البته، برای استفاده از این رنگ ها باید ترکیب مناسبی را به کار ببرید. رنگ های قدیمی مانند سبز آووکادویی یا زرد خردلی را برای دیوارها انتخاب کنید یا در رنگ آمیزی دیوارها از چنین رنگ هایی بهره ببرید تا اشاره ای ظریف به گذشته داشته باشید. رنگ های آبی آسمانی و سبز مغزپسته ای هم می توانند دهه 50 میلادی را تداعی نمایند.

انتخاب روکش مبلمان از پارچه هایی همسان با کاغذهای دیواری

از یک الگوی واحد در اتاق های متعدد بهره ببرید یا منسوجات یکسان را در یک فضا با رنگ های جسورانه انتخاب کنید. فرقی نمی نماید که منسوجات و پارچه هایی با طرح های راه راه ظریف، گل های وحشی یا الگوهای آرامش بخش انتخاب کنید، به هرحال، این روکش ها را می توان به روش های مختلف در فضای داخلی ترکیب کرد. به طور مثال، می توان طرح کاغذهای دیواری را با طرح روکش های مبلمان یکی کرد یا حتی از پارچه هایی با طرح به کار رفته در کاغذهای دیواری برای لوازم کوچک تر مانند کوسن ها یا شال مبل استفاده کرد. به این ترتیب، فضای داخلی شما ته مایه هایی از طرح های قدیمی خواهد داشت و شما را به یاد دهه های گذشته می اندازد.

مبلمان وینتیج

بیشتر مردمی که در شهرهای کوچک زندگی می نمایند معتقدند که میراث خانوادگی و عتیقه جات آن ها هیچ وقت از مد نمیفتند. شاید در گذشته ای نه چندان دور طراحان داخلی با این نظر موافق نبودند اما این گنجینه ها سال ها پس از ناپدید شدن سبک رترو، این روزها دوباره به حق خود رسیده اند. ممکن است اتاقی پر از مبلمان ساخته شده از چوب ماهون را در طراحی رتروی امروزی پیدا نکنید اما قانون تازه این است که وجود یک قطعه از این مبلمان در هر اتاق به آن شخصیت می بخشد.

برای استفاده از مبلمان و لوازم قدیمی راه های بسیاری دارید. به عنوان مثال، می توانید از کمدی قدیمی به عنوان میز بخش ورودی خانه یا بوفه اتاق غذاخوری بهره ببرید. چهارپایه های قدیمی هم می توانند به میزهای عسلی کنار مبل تبدیل شوند. بعضی از افراد معتقدند که رنگ آمیزی یک قطعه از مبلمان عتیقه گناهی نابخگرددنی است اما گاهی اوقات، یک رنگ تازه می تواند به شما یاری کند تا به قطعه ای قدیمی جان تازه ای ببخشید و آن را از طریق ای مناسب برای فضای تازه تبدیل کنید. به این ترتیب، درست مانند اصول طراحی رترو طرح های قدیمی و مدرن را با هم ترکیب نموده اید.

لوازم منزل مدل رترو

در چند سال گذشته، وجود وسایل استیل ضد زنگ نشان دهنده طراحی مدرن و پیشرفته یک آشپزخانه بوده است و این وسایل هر چه شیک تر و مدرن بودند، بهتر به نظر می رسیدند اما با بازگشت سبک رترو یا بازسازی اوضاع تغییر نموده است. در حال حاضر، شاهد بازگشت طرح های رترو به لوازم خانگی هستیم. از یخچال های رنگارنگ دهه 50 میلادی گرفته تا اجاق گازهایی با طرح های اجاق های هیزمی قدیمی همه به طراحی دکوراسیون رترو یاری می نمایند. وجود چنین وسایلی در آشپزخانه ای مجهز به فناوری مدرن سرگرم نماینده و مجذوب کننده خواهد بود. این وسایل عناصری زیبا هستند که مانند یک یادگاری خانوادگی به آشپزخانه شما ظرافت و ارزش تاریخی می بخشند.

کلام آخر

رترو در لغت به معنای بازسازی کردن است و سبک رترو کوشش می نماید تا همین کار را انجام دهد. استفاده از لوازم و مبلمان قدیمی، روکش هایی که در دهه های 50 تا 70 میلادی محبوب بودند و رنگ هایی که تصاویر قدیمی را تداعی می نمایند بارزترین ویژگی های این سبک از دکوراسیون داخلی است. در واقع، سبک دکوراسیون رترو به شما یاری می نماید تا در حالی که قهوه ای که از پیشرفته ترین دستگاه قهوه ساز بیرون آمده را مزه مزه می کنید، به حال و هوای دهه های گذشته بازگردید و خاطرات گذشته را مرور کنید.

منبع: SouthernLiving

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 10 تیر 1403 بروزرسانی: 10 تیر 1403 گردآورنده: aradbld.ir شناسه مطلب: 2437

به "سبک رترو در طراحی داخلی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سبک رترو در طراحی داخلی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید