خشک کردن موز در خانه به صورت حرفه ای، بدون سیاه شدن

به گزارش مجله آراد، میوه های خشک شده پرطرفدار و خوشمزه اند و می توان از آنها به عنوان میان وعده ای سالم استفاده کرد. از این رو، در این مقاله قصد داریم با روش های مختلف خشک کردن موز بیشتر آشنا شویم.

خشک کردن موز در خانه به صورت حرفه ای، بدون سیاه شدن

روش خشک کردن موز در فر

1. ابتدا باید فر را از پیش گرم کنید. دمای بین 125 تا 200 درجه فارنهایت (50 تا 90 درجه سانتیگراد) مناسب است.

  • درجه حرارت بالاتر باعث سوختن موز می گردد.

2. برای تهیه چیپس موز، موزها را به صورت حلقه ای و با قطر 0.6 سانتی متر خرد کنید. برای تهیه قاچ موز، ابتدا موز را از درازا برش داده، بعد دوباره آن را از طول برش دهید، و سپس به اندازه دلخواه خود خرد کنید.

  • خشک شدن قاچ های موز ممکن است تا 12 ساعت زمان ببرد. چیپس های موز سریع تر خشک می شوند.
  • اگر موزها نرم هستند و برش آنها سخت است، بهتر است به مدت 5 الی 10 دقیقه آنها را در یخچال بگذارید.

3. برای مزه دار کردن موزها می توانید آنها را در آب لیمو یا آب آناناس بخیسانید. هرچند، هدف اصلی از این کار این است که از قهوه ای شدن موزها جلوگیری گردد.

  • اگر قهوه ای شدن موزها برایتان مهم نیست، این مرحله را انجام ندهید.
  • موزها را به مدت 3 الی 5 دقیقه مزه دار کنید.

4. موزها را روی یک سینی سیمی و جدا از هم بچینید. آنها را روی هم تلنبار نکنید.

  • اگر سینی سیمی ندارید، یک ورق کاغذ پوستی را داخل یک سینی مخصوص پخت گذاشته و موزها را درون آن بچینید. هرچند در این حالت، خشک شدن موزها زمان بیشتری خواهد برد.

5. برای ایجاد طعمی شورمزه، می توانید به موزها نمک دریایی یا نمک کوشر بزنید.

6. موزها را داخل فر از پیش گرم شده و در میانه فر قرار دهید. خشک شدن موزهای چیپسی حدود 1 تا 3 ساعت و قاچ های موز 6 تا 12 ساعت زمان خواهند برد.

  • در نیمه کار، موزها را یک بار بچرخانید تا هر دو طرف آنها به طور برابر خشک شوند.

7. پس از خارج کردن موزها از فر، بگذارید آنها در دمای اتاق کاملا خشک شوند. سپس آنها را درون یک ظرف سربسته قرار دهید.

  • اگر موزها کاملاً خشک شده باشند، می توانید آنها را تا چند ماه نگه دارید.

طریقه خشک کردن موز در دستگاه میوه خشک کن

1. در این روش، برای تهیه چیپس موز، موزها را به صورت حلقه ای و با قطر 0.15 تا 0.3 سانتی متر خرد کنید.

  • برای جلوگیری از قهوه ای شدن موزها، آنها را در آب لیمو بخیسانید. این کار اختیاری است.

2. برای مزه دار کردن موزها، اگر دوست دارید، می توانید به آنها پودر جوز هندی بزنید.

3. روی سطح دستگاه را کمی با روغن چرب کنید. این کار مانع از چسبیدن موز خواهد شد.

4. موزها را روی دستگاه و جدا از هم بچینید. آنها را روی هم تلنبار نکنید.

5. دمای دستگاه را روی 135 درجه فارنهایت (57 درجه سانتیگراد) تنظیم کنید. خشک شدن چیپس های موز ممکن است تا 24 ساعت طول بکشد.

  • اگر دستگاه شما دستورالعمل خاصی برای خشک کردن موز دارد، درجه حرارت و زمان را بر اساس آن تنظیم کنید.
  • هر 2 الی 4 ساعت، موزها را آنالیز نموده و سینی را بچرخانید تا به طور برابر خشک شوند.

6. بگذارید موزها در دمای اتاق خنک شوند. سپس آنها را درون یک ظرف سربسته بگذارید. می توانید آنها را تا چند ماه نگه دارید.

نحوه خشک کردن موز در مایکروویو

1. موزها را به صورت حلقه ای و با قطر 0.6 سانتی متر خرد کنید. اگر اندازه موزها بزرگتر باشد، به خوبی خشک نخواهند شد، و اگر خیلی کوچک باشند، به راحتی خواهند سوخت.

2. ظرف مورد نظر خود را با روغن زیتون یا نارگیل چرب کنید. سپس موزها را با فاصله درون ظرف بچینید.

3. ظرف را ابتدا به مدت یک دقیقه و در دمای بالا داخل مایکروویو قرار دهید.

4. سپس ظرف را درآورده و موزها را بچرخانید. در این مرحله، می توانید برای مزه دار کردن موزها، از نمک دریایی، نمک کوشر، پودر دارچین یا جوز هندی بهره ببرید.

5. سپس فرایند خشک کردن موزها را در فواصل 30 ثانیه ای ادامه دهید. این کار بسته به نوع مایکروویو ممکن است چند دقیقه ای طول بکشد.

6. پس از اتمام کار، موزهای خشک شده را بلافاصله مصرف کنید. نهایت می توانید آنها را تا یک روز نگه دارید.

خشک کردن موز به وسیله آفتاب

1. برای خشک کردن موز در آفتاب حداقل به 2 روز هوای گرم و خشک (حداقل 32 درجه سانتیگراد با رطوبت کم) احتیاج دارید. در حالت ایده آل، شما به 7 روز احتیاج خواهید داشت، به خصوص اگر دما زیر 38 درجه سانتیگراد باشد.

2. از سینی و ظرفی برای خشک کردن موزها بهره ببرید که مناسب مواد غذایی باشد.

3. موزها را به صورت حلقه ای و با قطر 0.3 سانتی متر خرد کنید.

  • برای جلوگیری از قهوه ای شدن موزها، آنها را در آب لیمو بخیسانید.

4. در صورت تمایل به موزها پودر دارچین اضافه کنید.

5. موزها را روی سینی و جدا از هم بچینید. آنها را روی هم تلنبار نکنید. سپس روی سینی را با یک توری ضد حشره بپوشانید.

6. سینی را روزها در برابر نور آفتاب گذاشته و شب ها به داخل خانه بیاورید. این کار را تا 7 روز ادامه دهید. موزها را گهگاه بچرخانید.

7. پس از خشک شدن، موزها را درون یک ظرف سربسته بگذارید. می توانید آنها را تا چند ماه نگه دارید.

کلام آخر

از خواص چیپس موز می توان به بهبود هضم غذا، بهبود دستگاه ایمنی بدن و درخشش پوست اشاره نمود. البته به یاد داشته باشید که مصرف زیاد آن باعث افزایش وزن خواهد شد.

آیا تا به حال چیپس موز درست نموده اید؟ لطفا نظرات و پرسش های خود را درباره این مقاله با ما و دیگر مخاطبان انگیزه در میان بگذارید. پیشنهاد می کنیم مطلب خواص موز و طبع موز سرد است یا گرم؟ را نیز در سایت انگیزه بخوانید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 8 مهر 1399 بروزرسانی: 29 اسفند 1403 گردآورنده: aradbld.ir شناسه مطلب: 1279

به "خشک کردن موز در خانه به صورت حرفه ای، بدون سیاه شدن" امتیاز دهید

6 کاربر به "خشک کردن موز در خانه به صورت حرفه ای، بدون سیاه شدن" امتیاز داده اند | 4.3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خشک کردن موز در خانه به صورت حرفه ای، بدون سیاه شدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید