تصمیم نو یونسکو درباره پرونده ماسوله

به گزارش مجله آراد، پس از برگشت دادن و به تاخیر انداختن آنالیز پرونده منظر فرهنگی ماسوله در یونسکو به علت ایرادهای واردشده به محتوا و مستندات آن، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تازه ترین شرایط این پرونده ایران در یونسکو را اظهار داشت.

تصمیم نو یونسکو درباره پرونده ماسوله

به گزارش خبرنگاران، براساس اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیرو مذاکرات اجرا شده در زمان آنالیز پرونده منظر فرهنگی ماسوله در چهل و پنجمین کمیته میراث جهانی و مسائل طرح شده برای حفظ سهمیه ایران به منظور ارسال دوباره پرونده ماسوله به یونسکو بدون در نظرگیری محدودیت های سهمیه سالانه، کمیته میراث جهانی در بند 61 اصلاحیه راهنمای اجرایی کنوانسیون میراث جهانی، این امکان را فراهم کرد تا کشورها بتوانند در موارد مشابه شرایط پرونده ماسوله (شرایط دیفر) امکان ارسال این پرونده ها را بدون در نظرگیری سهمیه سالانه کشورها داشته باشند.

بنابراین، ایران برای امسال، پرونده ماسوله را بدون محدودیت سهمیه ای برای یونسکو ارسال می نماید.

در مذاکرات هیأت اعزامی ایران به اجلاس کمیته میراث جهانی، رایزنی های فنی و کارشناسی مؤثر و خوبی درباره پرونده ماسوله با ایکوموس جهانی صورت گرفت و مقرر شد ایران در تدوین پرونده ماسوله از همکاری ایکوموس جهانی پیش از ارسال پرونده نیز بهره ببرد.

پرونده منظر فرهنگی ماسوله در چهل و پنجمین کمیته میراث جهانی یونسکو که هم اکنون در شهر ریاض عربستان درحال برگزاری است، با مخالفت ایکوموس، رأی یونسکو را برای ثبت جهانی نگرفت و به پیشنهاد کشورهای عضو دیفر شد؛ به این معنی که یونسکو به ایران فرصت دوباره داد تا ایرادهای این پرونده را که ایکوموس (شورای بین المللی بناها و محوطه های تاریخی) به آن وارد نموده است، برطرف کند و دوباره آن را برای آنالیز به یونسکو بفرستد.

منظر فرهنگی ماسوله از سال 2007 میلادی در لیست در انتظار میراث جهانی یونسکو قرار داشت و به زعم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به لحاظ حفاظتی و مدیریتی از شرایط قابل قبولی برای نامزدی ثبت در لیست میراث جهانی برخوردار بود، از همین رو پرونده پیشنهادی منظر فرهنگی ماسوله بنا بر نظر مشورتی و مصوبه شورای ملی ثبت آثار در سال 1400 به دبیرخانه مرکز میراث جهانی یونسکو فرستاده شد که در اجلاس 2023 کمیته میراث جهانی یونسکو دیفر شد.

براساس قوانین کمیته میراث جهانی یونسکو، هر کشور در هر نوبت از اجلاس این کمیته، تنها یک پرونده میراث طبیعی یا تاریخی را می تواند برای آنالیز معرفی کند. اکنون با تصمیم تازه یونسکو، این فرصت به ایران داده شده تا علاوه بر حفظ سهمیه سالانه خود، پرونده ماسوله را پس از اصلاح و برطرف ایرادها، دوباره به یونسکو بفرستد.

منبع: دنیای سفر
انتشار: 1 مهر 1402 بروزرسانی: 1 مهر 1402 گردآورنده: aradbld.ir شناسه مطلب: 2417

به "تصمیم نو یونسکو درباره پرونده ماسوله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تصمیم نو یونسکو درباره پرونده ماسوله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید