نقش دوپامین در واکنش به خطر

به گزارش مجله آراد، پژوهشگران دانشگاه ام. آی. تی در آنالیز جدیدی دریافتند که دوپامین نقش مهمی در واکنش به خطرات دارد.

نقش دوپامین در واکنش به خطر

به گزارش خبرنگاران و به نقل از ام. آی. تی نیوز، متخصصان علوم اعصاب، مدار جدیدی در مغز کشف نموده اند و باور دارند که این مدار، انحراف توجه از موضوعات روزمره را کنترل می نماید.

همچنین، آنان دریافتند که دوپامین نقشی اساسی در این فرآیند بر عهده دارد. هنگام احساس خطر، دوپامین در قشر پیش پیشانی مغز آزاد می گردد و این قشر را برای تمرکز بر بخشی از مغز که به خطرات واکنش نشان می دهد، تحریک می نماید.

کی تای (Kay Tye)، استادیار دانشگاه ام. آی. تی (MIT) در این باره گفت: تا مدت ها تصور می شد که قشر پیش پیشانی، نقش مهمی در توجه و عملنمودهای شناختی مانند برنامه ریزی، اولویت بندی و تصمیم گیری دارد. دوپامین نیز نشانه ای برای تغییر در ارسال اطلاعات از مسیر مربوط به رفتار است.

وی اضافه نمود: هنگامی که این مدار از حد تعادل خارج می گردد، به بروز رفتارهای مربوط به اضطراب و بدگمانی می انجامد و حتی نشانه هایی از اسکیزوفرنی و افسردگی هم ظاهر می شوند.

تای در این آنالیز، دو گروه نورون را در قشر پیش پیشانی شناسایی کرد. یک گروه از نورون ها، اطلاعات را به ناحیه نوکلئوس اکومبنس (nucleus accumbens) در مغز می فرستند که در ایجاد انگیزه نقش دارد و گروه دیگر، اطلاعات را در ماده خاکستری اطراف مجرا (PAG) نگه می دارند. ماده خاکستری اطراف مجرا، نقش مهمی در رفتار تدافعی مانند دویدن دارد.

آنها دریافتند که اگر انتشار دوپامین را هنگام فعالیت هر دو گروه در موش ها تحریک نمایند، احتمال بروز رفتار تدافعی در آنان بیشتر می گردد. اگر تحریک دوپامین فقط در زمان ارائه اطلاعات یکی از دو گروه صورت گیرد، تاثیری بر رفتار موش ها نخواهد داشت و این نشان می دهد که نقش دوپامین در واکنش، فقط هنگامی صورت می گیرد که حیوانات، اطلاعات متضادی را دریافت نمایند.

این پژوهش، در مجله Nature به چاپ رسیده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 5 فروردین 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: aradbld.ir شناسه مطلب: 90

به "نقش دوپامین در واکنش به خطر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقش دوپامین در واکنش به خطر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید